MENÜ

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasının görülmesine bugün başlanıyor

Belediye başkanlarına rüşvet vererek ihale süreçlerini organize ettiği iddia edilen ve liderliğini Aziz İhsan Aktaş’ın yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik hazırlanan iddianame kapsamında 200 sanık, bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak.Liderliğini Az

Yayınlanma: 27 Ocak 2026 08:49 Güncelleme: 27 Ocak 2026 08:05
Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasının görülmesine bugün başlanıyor
Belediye başkanlarına rüşvet vererek ihale süreçlerini organize ettiği iddia edilen ve liderliğini Aziz İhsan Aktaş’ın yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik hazırlanan iddianame kapsamında 200 sanık, bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak.
Liderliğini Aziz İhsan Aktaş’ın yaptığı öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütü tarafından aralarında tutuklu Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, tutuklu Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, tutuklu Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, tutuklu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile tahliye edilip görevine iade edilen Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin bulunduğu belediye başkanlarına rüşvet verilerek ihale süreçlerinin organize edilmesi iddiasına yönelik hazırlanan iddianame kapsamında, 200 sanık bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak.
Marmara Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan 1 Nolu Salonda yapılmasına karar verilen duruşma hakkında İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Marmara Ceza İnfaz Kurumu, Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bir yazı yazdı.
Buna göre duruşma salonuna girecek sanık, tanık, avukat, izleyici, basın mensubu ve görevliler için giriş kartları hazırlanarak, bu kartları ibraz edenlerin duruşma salonuna alınmasına karar verildi. Tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile vekil ve müdafilerinin öncelikli olarak salona alınmasına, tanık olarak dinlenmesine karar verilenlerin ise sonraki tanıkların kendilerinden öncekilerin ifadeleri alınırken anlatılanları duymayacak şekilde salon dışında bekletilmelerine hükmedildi. Öte yandan avukatlar için ayrılan bölümün izleyicilere yakın olan 25 kişilik kısmının 20’si ulusal 5’i yabancı olmak üzere basın mensupları için ayrılması, güvenlik görevlilerince güvenlik risk değerlendirmesi yapılarak 5 tane yabancı basın mensubu alınmasına ve salon içerisine aynı basın grubundan sadece 1 kişi olmak üzere 20 tane ulusal basın mensubu alınmasına karar verildi. Yer darlığı sebebiyle duruşma salonunda yer bulamayan basın kuruluşlarının birer temsilcisinin duruşma salonu binasında kendilerine ayrılan duruşmanın yansıtıldığı ekranla donatılan bölümde hazır bulunabilecekleri ve bu şekilde tüm basın yayın kuruluşu temsilcilerinin yargılama aşamasında haberdar edilmelerinin sağlanmasına karar verildi. Sayısal olarak avukatlara ayrılan bölümün yetersiz kalması halinde izleyiciler için ayrılan bölümün bir kısmının da sanık müdafilerine tahsis edilmesine de hükmedildi.
Yazıda, duruşma salonu binasında, duruşma esnasında tutuklu ve tutuksuz sanıkların rahatsızlanması durumunda müdahale etmek üzere doktor ve sağlık personeli bulundurulması gerektiği aktarılarak, jandarmanın belirtilen kurallar çerçevesinde gerekli tedbirleri alması istendi.

İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan 578 sayfalık iddianamede, Beşiktaş, Avcılar ve Esenyurt belediyeleri ile İstanbul Asfalt Fabrikaları Sanayi Ticaret A.Ş., İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü ‘suçtan zarar gören’ sıfatıyla yer aldı. Ayrıca, aralarında örgüt lideri olduğu öne sürülen Aziz İhsan Aktaş, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın da bulunduğu 200 kişi ‘şüpheli’ sıfatıyla, 19 kişi ise ‘mağdur’ sıfatıyla yer aldı.

Aktaş, etkin pişmanlık hükümleri kapsamında tahliye edilmişti
Soruşturma kapsamında sanık Aziz İhsan Aktaş, 30 Nisan 2025 ve 11 Mayıs 2025 tarihlerinde ek ifade vermişti. Aktaş, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığı gerekçesiyle 4 Haziran 2025 tarihinde ise ‘konutu terk etmemek’ şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması şartıyla tahliye edilmişti.

Örgüt liderine 450 yıla kadar hapis talebi
Hazırlanan iddianamede, şüpheli Aziz İhsan Aktaş’ın ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, 42 kez ‘ihaleye fesat karıştırma’, 4 kez ‘edimin ifasına fesat karıştırma’, 5 kez ‘resmi belgede sahtecilik’, 21 kez ‘özel belgede sahtecilik’, ‘kamu kurum kuruluşlarının zararına dolandırıcılık’, 10 kez ‘rüşvet verme’, ‘suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’ ve ‘gerçeğe aykırı fatura düzenleme’ suçlarından toplamda 187 yıldan 450 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Utku Caner Çaykara’nın 2 kez ‘ihaleye fesat karıştırma’ ve ‘rüşvet alma’ suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, Ahmet Özer için 2 kez ‘ihaleye fesat karıştırma’ ve 2 kez ‘özel belgede sahtecilik’ suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Sanıklar Oya Tekin, Kadir Aydar, Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere için ‘rüşvet alma’ suçundan 4’er yıldan 12’şer yıla kadar hapis cezası talep edilirken, şüpheli Rıza Akpolat’ın ise ‘suç örgütüne üye olma’, 26 kez ‘ihaleye fesat karıştırma’, 3 kez ‘resmi belgede sahtecilik’, 19 kez ‘özel belgede sahtecilik’, ‘kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık’, 4 kez ‘rüşvet alma’, ‘suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’ ve ‘haksız mal edinme’ suçlarından 133 yıldan 337 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
ETİKETLER: Aziz, İhsan, Aktaş, suç, örgütü
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Ordu’da evini ateşe veren şahıs ağaçta asılı halde bulundu

Ordu’da evini ateşe veren şahıs ağaçta asılı halde bulundu

Ordu’nun Ünye ilçesinde bir şahıs, oturduğu evi ateşe verdi. Şahıs, olay yerine gelen ekipler tarafından evinin yanındaki ağaçta asılı halde ölü bulundu.Olay, ilçenin Pelitliyatak Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 4 çocuk babası Selaha

Uşak’ta bahçesindeki fırını yıkarken duvarın altında kalan adam yaralandı

Uşak’ta bahçesindeki fırını yıkarken duvarın altında kalan adam yaralandı

Uşak’ta evininin bahçesindeki fırını yıkarken baca duvarı üzerine düşen şahıs yaralandı.Olay, Karaağaç Mahallesi Altıncı Tayfun Sokak’ta bulunan bir evin bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, A.T. (52) arka bahçesindeki fırını yıkmaya çalıştı

Doktor ve iş insanına silahlı saldırı planlayan şüphelilere operasyon: 6 gözaltı

Doktor ve iş insanına silahlı saldırı planlayan şüphelilere operasyon: 6 gözaltı

Kocaeli’de bir doktor ve iş insanına yönelik silahlı saldırı planının deşifre edilmesiyle düzenlenen operasyonda 6 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 2’si tutuklanırken, adreslerde çok sayıda silah ele geçirildi.Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlü

Samsun’da 23 yıl ve 18 yıl hapis cezasıyla aranan 2 kişi yakalandı

Samsun’da 23 yıl ve 18 yıl hapis cezasıyla aranan 2 kişi yakalandı

Samsun’un Bafra ve İlkadım ilçelerinde haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 2 kişi, polis ekiplerince yürütülen çalışmalar neticesinde yakalandı.Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ilçe genelinde yapılan kontroller sırasında durumundan şüphe

Pompalı tüfekle 15 yaşındaki arkadaşını vuran şüpheli tutuklandı

Pompalı tüfekle 15 yaşındaki arkadaşını vuran şüpheli tutuklandı

Aksaray’da çıkan kavgada 15 yaşındaki çocuğun pompalı tüfekle vurulduğu olayda 1 şüpheli tutuklandı.Olay, dün Pınar Mahallesi Selçuk Bulvarı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 15 yaşındaki Y.K., arkadaşı A.E.A. (18) ile sosyal medyada tartışma yaşadı. So

Aydın’da bir haftada 346 aranan şahıs yakalandı

Aydın’da bir haftada 346 aranan şahıs yakalandı

Aydın Valiliği koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında il genelinde bir haftada çeşitli suçlardan aranan 346 kişi yakalandı.Aydın genelinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde asayiş, narkotik ve kaçakçılık suçları ile çeşi

Karapınar’da trafik denetimleri

Karapınar’da trafik denetimleri

Konya’nın Karapınar ilçesinde polis ekipleri ilçe genelinde gerçekleştirdikleri denetimlerde trafik yönünden eksikleri bulunan 6 motosiklete işlem yaptı.Edinilen bilgiye göre, Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, özellikle vatandaşla

38 yıl 4 ay hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

38 yıl 4 ay hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde, hakkında 38 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan aranan şahıs yakalandı.Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi’nde İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce yapılan uygulamada durdurulan araçta bulunan M.K.B. isimli şah

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
46
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
43
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
41
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
36
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
33
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
29
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
27
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
25
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
24
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
22
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
19
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
19
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
19
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
19
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
16
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
15
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9