MENÜ

Bağcılar’da engellilerin asker olma mutluluğu

Bağcılar Belediyesi, Engelliler Haftası nedeniyle engelli gençler için "Askerin kralı saraydan çıkar" isimli asker eğlencesi düzenledi.

Yayınlanma: 10 Mayıs 2023 12:43 Güncelleme: 12 Ağustos 2025 03:29
Bağcılar’da engellilerin asker olma mutluluğu

Bağcılar Belediyesi, Engelliler Haftası nedeniyle engelli gençler için "Askerin kralı saraydan çıkar" isimli asker eğlencesi düzenledi. Engelliler Sarayında eğitim alan 11 genç düzenlenen programın ardından Togg aracıyla tur attı.

Bağcılar Belediyesi tarafından 11 engelli genç için asker eğlencesi düzenledi. Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı'nda düzenlenen program öncesi engelliler ve aileleri müzik şöleninde doyasıya eğlendi. Programa Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti eski milletvekili Lokman Ayva, engelliler ve aileleri katıldı. Programda engellilerin oluşturduğu folklor, gösterisi yaptı. Gösterinin ardından temsili olarak askere gidecek engelli gençler için kına yakıldı. Bazı anneler ise o anlarda göz yaşları dökerek duygulu anlar yaşadığı görüldü. Programın sonunda gençler, sürücülüğünü Başkan Özdemir'in yaptığı Togg aracılığıyla Bağcılar'da konvoyla tur attı. Öte yandan 11 kursiyer, 16 Mayıs 2023 tarihinde 1 günlük temsili askerlik yapacaklar.

"Millet olarak asker doğan bir milletiz"

Programda konuşan ve gençlerin hayallerinin kendileri için önemli olduğunu anlatan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, "Millet olarak asker doğan bir milletiz. Her zaman vatan ve millet savunmasında sadece erkeklerin değil kadınların da bu mücadeleye ortak olduğu hanımefendilerin de bu anlamda çok büyük mücadeleler yürüttüğü bir milletin, devletin fertleriyiz. Bu anlamda özellikle, engelliler sarayımızda engelli on bir genç kardeşimizin de özlem çekmiş olduğu askerlik anısını, hatırasını inşallah kendilerine yaşatmış olacağız. Bu vesileyle bir aradayız" dedi.

"Kırkın üzerinde branşta eğitimler veriyoruz"

Engellilere yönelik çalışmalarını geliştireceğini ve daha da ileriye götüreceğini aktaran Başkan Özdemir, "Bizler de inşallah buradaki çalışmalarımızı çok çok daha ileri götürme gayreti içerisindeyiz. Sarayımızın kuruluşundan bu tarafa çok önemli yetiştirdiği sporcular artık Avrupa şampiyonları olmaya başladı. Dünya şampiyonları olmaya başladı. Basketbol takımımız, ampute futbol takımımız en üst ligde. Bizleri ilçemizi temsil ediyor. Sportif faaliyetlerin ilerlerken aslında hayatın sanat alanlarında da ilerlemelere kat ediyoruz. Kırkın üzerinde branşta eğitimler veriyoruz, keza artık bilimin de teknolojinin de girmiş olduğu en son yaptığımız projemizle birlikte İstanbul Kalkınma Ajansımızla birlikte teknoloji sınıflarımızda artık aslında engelli bireylerimizin kendi ihtiyaçlarını gördükleri bir takım alet edevatı da ürettiği bir noktaya engeller sarayımız geldi" diye konuştu.

Duygulu anlar yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan Anne Safiye Ermiş, "Çok güzel bir duygu, ne diyeceğimi bilmiyorum, gurur duyuyorum" dedi.

Gözyaşlarıyla oğlunun mutluluğunu seyreden engelli İsmail Karakaya'nın annesi Emine Karakaya ise, "Çok gururluyum, çok mutluyum, bana en güzel anneler günü hediyesi oldu. Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Çok büyük bir dileğimdi, oğlumun arzusuydu. Oğlum 20 yaşına girince, "anne ben asker olacağım, asker olmak istiyorum" dedi, donup kalıyorsun, elinizden bir şey gelmiyor. Belediyemize başvurdum, çok şükür bu mutluluğu, sevinci bize yaşattı" diye konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Diyarbakır'da bir binada çıkan yangın paniğe yol açtı

Diyarbakır'da bir binada çıkan yangın paniğe yol açtı

Yangın, merkez Bağlar ilçesi Selahaddin Eyyubi Mahallesindeki 9 katlı apartmanda çıktı. Edinilen bilgilere, Selahaddin Eyyubi Mahallesi Batıkent Sitesindeki 9 katlı binanın 6'ncı katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan dumanların kısa sür

Vance: israil bizi etkilemeye çalışıyor

Vance: israil bizi etkilemeye çalışıyor

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, siyonist rejimin Washington üzerindeki etkisine ilişkin olarak, "Elbette israil, diğer birçok ülke gibi Amerikan siyasetini etkilemeye çalışıyor.” dedi. Vance, ABD liderlerinin karar alırken, izlenen gündemin Amerikan çıkar

Medvedev: Tahran, Washington’a boyun eğmedi, Netanyahu savaş çığırtkanlığına devam ediyor

Medvedev: Tahran, Washington’a boyun eğmedi, Netanyahu savaş çığırtkanlığına devam ediyor

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, İran’ın yıkıcı saldırılara maruz kalmasına rağmen, Washington karşısında savaşı kaybetmediğini belirtti. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Medvedev, “Tahran, devlet liderlerinin katledilmesine

İran heyeti ABD ile görüşmek üzere İsviçre'ye  gidiyor

İran heyeti ABD ile görüşmek üzere İsviçre'ye gidiyor

ABD ile İran heyetleri uzun süren bir müzakere süreci sonrası ortak bir mutabakatta karar kıldı. Bu kapsamda iki ülke arasındaki savaşı sona erdirmeyi planlayan mutabakat, ABD Başkanı Donald Trump ile İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan tarafından imzalan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Dan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Dan ile görüştü

Liderler, Türkiye-Romanya ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel konuları ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye olarak iki ülkenin ticaret, savunma, güvenlik başta olmak üzere birçok alanda iş birliğini önemsediğimizi, ilişkileri geliştirme

Diyetisyen Kahraman: Obezite bir sağlık sorunundan öte pandemi haline geldi

Diyetisyen Kahraman: Obezite bir sağlık sorunundan öte pandemi haline geldi

Obezite, boy ve kiloya dayalı vücut kitle indeksinin 30 veya daha yüksek değere sahip olduğu sağlık açısından da risk oluşturan vücutta yoğun yağ birikimidir. Kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, karaciğer hastalığı, uyku apnesi g

Sınav salonunda öğrenciler, kapıda aileler ter döktü

Sınav salonunda öğrenciler, kapıda aileler ter döktü

Konya’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı, öğrenciler kadar aileleri de sardı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerinin önünde toplanan veliler, çocuklarının aylar süren emeklerinin karşılığını alması için dualar etti. Kimi ço

Akçakale yolunda tır ve tanker sulama kanalına devrildi

Akçakale yolunda tır ve tanker sulama kanalına devrildi

Kaza, Akçakale kara yolu üzerinde bulunan Sultantepe Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halindeki tanker ile tır henüz bilinmeyen bir nedenle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle sürücüler direksiyon hakimiyetini kaybederken, ko

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30