MENÜ

Bahar Candan hakkında tahliye kararı

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından Alisya Bahar Candan’ın 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek’in ise 24 yıla kadar hapsi istenen 21 sanıklı davada ara karar açıklandı. Mahkeme ara kararında tutuklu sa...

Yayınlanma: 20 Eylül 2024 18:31 Güncelleme: 07 Eylül 2025 20:36
Bahar Candan hakkında tahliye kararı

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından Alisya Bahar Candan’ın 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek’in ise 24 yıla kadar hapsi istenen 21 sanıklı davada ara karar açıklandı. Mahkeme ara kararında tutuklu sanık Bahar Candan’ın tahliyesine hükmetti.
Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından Alisya Bahar Candan’ın 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek’in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapsi istenen davanın görülmesine devam edildi. Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Bahar Candan ile bir kısım diğer tutuklu sanıklar hazır bulundu. Duruşmaya tutuksuz sanık Nihal Candan da katıldı.
Duruşmada savunma yapan Nihal Candan, "Bu kadar zaman sonra masum olduğumuz anlaşılmıştır diye düşünüyorum. En gerçekçisinden ‘Pardon’ filmini çektik. Ben beraatımı talep etmekle beraber kız kardeşimin tahliyesini talep ediyorum. Telefonumun da iadesini istiyorum. Teşekkür ederim" dedi.
Sanık savunmalarının ardından mahkeme heyeti değerlendirme yapmak için duruşmaya yaklaşık 1 saatlik ara verdi. Ardından ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanık Bahar Candan’ın da arasında bulunduğu 6 sanığın mevcut delil durumu, savunmaların alınmış olması, tutuklulukta geçirdikleri süre göz önünde bulundurularak yurt dışına çıkmama yasağı şeklindeki adli kontrol şartı ile tahliyesine hükmetti.
Tahliye kararını duyan Nihal Candan yakınlarını aradı. Kardeşinin tahliye olmasına ilişkin konuşan Nihal Candan, “İlahi adalete çok güveniyorum. Özgürlüğü ve adaleti savunan baronun bana savunma hakkı vermeden stajımı iptal etmesi mesleğe karşı hayal kırıklığına uğrattı. Onun dışında çok mutluyum” dedi.
"Kardeşinize ilk ne söylemek istersiniz?” diye sorulması üzerine Nihal Candan, “Yaz meyvesi tadında dondurma gibisin Bahar diyeceğim. Konu yargıda. Ben kardeşime sarılmak istiyorum” dedi. "Bahar’a en büyük nasihatiniz ne olacak" diye sorulması üzerine ise Nihal Candan, “Ya göründüğümüz gibi olalım ya da olduğumuz gibi görünelim artık” cevabını verdi.
Nihal Candan ardından babasına sarıldı. Candan kardeşlerin babası Hakan Candan ise, “Zor acı bir süreçti. Böyle bir şey yaşansın istemezdik ama oldu. Bundan sonra bu yaşananlardan dersler çıkararak hep doğru şeyler yapmanın peşinde olacağız. İnşallah adalet yerini bulacaktır. Biz buna inanıyoruz” dedi.

İddianameden
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 38 müşteki, 1 müşteki şüpheli ve Nihal ile Bahar Candan’ın aralarında bulunduğu 21 sanık yer almıştı. İddianamede tutuklu Gülnihal Çiçek’in tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak adli kontrol şartıyla tahliye edildiği de aktarılmıştı. İddianamede Onur Apaydın ve İlker Oflu’nun liderliğindeki şebekenin ucuza araç sattıklarını söyleyerek vatandaşları sazan sarmalı yöntemiyle dolandırdığı belirtilmişti. Bahar ve Nihal Candan’ın suç örgütünün hiyerarşik ve organik yapısı içerisinde yer aldığı iddianamede kaydedilmişti. İddianamenin devamında “Şüphelilerin önceki tarihlerde çeşitli televizyon programlarına uzun süre katıldığı, ünlü olduktan sonra magazin programlarında da yer aldığı, sosyal medya platformunda çok sayıda takipçiye ulaşması sebebiyle günümüzde sosyal medya fenomeni ve ekran yüzü olarak tabir edilen bir sıfatının bulunduğu, dolayısıyla toplumun geniş kesimleri tarafından tanınan bir sima olduğu, bu özelliği sebebiyle de suç örgütü tarafından dolandırıcılık eylemlerine yönelik düzenlenen özel toplantılarda mağdurların kandırılmasında etkin rol oynadığı” ifade edilmişti. İddianamede örgüt lideri Onur Apaydın’ın örgüt içerisinde ‘gizli muhasebeci ve kasa’ konumunda olan Alisya Bahar Candan üzerinden bankacılık faaliyetlerini gerçekleştirdiği ve elde edilen suç gelirinin aklandığı belirtilmişti. Öte yandan mağdur temin etme görevlisi olan şüpheli Hacı İsrafil Sağlam iddianamede yer verilen ifadesinde örgüt toplantılarına katıldığını söyleyerek “Toplantılara üst kademeden herkes katılıyordu. Saha elemanları ve alt kademe asla katılamazdı. Örgütün üst yönetimindeki herkes iştirak ediyordu. Toplantıların ikisinde Nihal Candan’ı gördüm. Nihal Candan örgüt lideri Onur Apaydın’ın sevgilisiydi. Diğer şahıslar Nihal Candan’a saygı gösteriyor ve mesafeli davranıyordu. Nihal Candan’ın yanında örgütün iç işleyişine ilişkin konular araba alım satım işler konuşuldu” şeklinde beyanda bulunduğu da iddianamede ifade edilmişti. İddianamede Bahar Candan’ın ’suç örgütüne üye olmak’ suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar ’kişinin, kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık’ suçundan ise 2 kez 12 yıldan 40 yıla kadar olmak üzere toplamda 14 yıldan 44 yıla kadar hapisle, Nihal Candan’ın ise aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Öte yandan diğer 20 şüpheli hakkında ise değişen oranlarda hapis cezası istenmişti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Ordu’da ambarda çıkan yangın marangoz atölyesi ve ahırı küle çevirdi

Ordu’da ambarda çıkan yangın marangoz atölyesi ve ahırı küle çevirdi

Ordu’nun Ünye ilçesinde bir ambarda çıkan ve rüzgarın etkisiyle çevredeki yapılara sıçrayan yangında bir marangozhane ve ahır küle döndü. Ev sahiplerinin o sırada evde olmaması muhtemel bir can kaybını önledi.Yangın, Yeşilkent Mahallesi Serviler Küme Evle

Tavas’ta servis aracı yan yattı; 9 yaralı

Tavas’ta servis aracı yan yattı; 9 yaralı

Denizli’de seyir halindeki servis aracı hakimiyetini kaybetmesi sonucu yan yattı. Kazada 9 yolcu yaralanırken, sağlık ekipleri ilk müdahalelerin ardından hastaneye sevk etti.Kaza, Tavas İlçesi Nikfer yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; T

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonu: 8 gözaltı

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonu: 8 gözaltı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi, 8 şüpheli gözaltına alındı.Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı ve ruhsatsız silah kullanımına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Vir

Irak’ta zincirleme kaza: 8’i asker 13 ölü

Irak’ta zincirleme kaza: 8’i asker 13 ölü

Irak’ın batısındaki Anbar vilayetinde otoyolda meydana gelen zincirleme kazada 8’i asker 13 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı.Irak’ın batısındaki Anbar vilayetinde zincirleme kaza meydana geldi. Vilayetin Felluce ilçesine bağlı Saklaviye bölg

Batman’da seyir halindeki kamyonet alev aldı

Batman’da seyir halindeki kamyonet alev aldı

Batman’da seyir halindeki kamyonet alev alarak kullanılamaz hale geldi.Güney Çevreyolu Balpınar yolu üzerinde seyir halindeki bir kamyonet, henüz bilinmeyen nedenle yanmaya başladı. Alevleri fark eden diğer sürücüler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İ

Uyuşturucu ticaretinden anneye 23 yıl, kızına 18 yıl hapis

Uyuşturucu ticaretinden anneye 23 yıl, kızına 18 yıl hapis

Samsun’da uyuşturucu ticareti suçlamasıyla yargılanan anne 23 yıl 5 ay 7 gün, kızı ise 18 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.Samsun’da uyuşturucu ticareti suçundan gözaltına alınan N.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, aynı suçtan gözaltına alınan kı

Samsun’da cip bariyere çarptı, anne ve oğlu yaralandı

Samsun’da cip bariyere çarptı, anne ve oğlu yaralandı

Samsun’un Havza ilçesinde kontrolden çıkarak bariyere çarpan cipteki anne ile 5 yaşındaki oğlu yaralandı.Kaza, Ankara-Samsun kara yolu Havza ilçesi İnönü Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Zeynep U. P. (28) idaresindeki 06 DA 3055

Balık tutmak için gittiği dalga kıranda düşerek mahsur kaldı

Balık tutmak için gittiği dalga kıranda düşerek mahsur kaldı

Antalya’da balık tutmak için gittiği mendirekte ayağı kayarak beton blokların üzerinden düşen ve yaralanarak mahsur kalan yaşlı adam AFAD ve itfaiye ekiplerinin 1 saatlik operasyonuyla kurtarıldı.Olay, saat 12.30 sıralarında Konyaaltı ilçesi Balıkçı Barın

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
55
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
53
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
48
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
41
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
36
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
31
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
28
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
26
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
24
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
23
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
23
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
21
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
20
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
19
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
13