Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 08 Mart 2023 - 18:38 Yorum: 0

Bakan Akar konteyner kentte depremzedelerle bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adıyaman'da depremzedelerle bir araya gelerek taleplerini dinledi, konteyner kentteki çocuklarla yakından ilgilenerek oyun...

Bakan Akar konteyner kentte depremzedelerle bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adıyaman'da depremzedelerle bir araya gelerek taleplerini dinledi, konteyner kentteki çocuklarla yakından ilgilenerek oyun oynadı. Akar, ders çalışan bir çocuğa da çözmeye çalıştığı matematik probleminde yardım etti.

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7, Elbistan ilçesinde ise saat 7,6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu iller arasında yer alan Adıyaman'da bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afet Koordinasyon Merkezi'nde aldığı brifingin ardından beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Altınşehir Konteyner Kenti'ni ziyaret etti. Buradaki çalışmalarla ilgili bilgi alan, depremzede vatandaşlarla bir araya gelen Akar, onlarla yakından ilgilenerek, taleplerini tek tek dinledi. Taleplerini ifade eden vatandaşlar, "Allah devletimize zeval vermesin", "Allah sizleri başımızdan eksik etmesin", "Bu devlet başımızda olduğu sürece tüm sıkıntıların üstesinden geliriz" dediler.

Bakan Akar, "Yaraları sarmak için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devletimiz ayakta. Asil milletimizle birlikte tek yumruk, tek yürek olarak inşallah tüm bu sıkıntıların üstesinden gelecek, yaralarımızı saracağız" dedi.

Bakan Akar, 2016 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç'ın konteyner kentte kalan ailesine de ziyarette bulundu.

Konteyner kentteki Gençlik Merkezi'ne de giden Bakan Akar, çocuklarla yakından ilgilendi. Burada çocuklara yönelik gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bilgi alan Akar, çocukların futbol oyununu da ilgiyle izledi. Ders çalışan bir çocuğa da yakın ilgi gösteren Bakan Akar, çocuğa çözmeye çalıştığı matematik probleminde yardım etti.

Mehmetçik tarafından kurulan çadır kentte inceleme

Bakan Akar, daha sonra beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile Mehmetçik tarafından kurulan çadır kentte incelemelerde bulundu. Buradaki seyyar mutfak, banyo ile Mehmetçik Okulu'nda incelemelerde bulunan Akar, depremzedelerle bir araya gelerek taleplerini dinledi. Vatandaşlar, Bakan Akar'a ilk andan itibaren yanlarında olan Mehmetçik'in yardımlarından dolayı teşekkür etti. Çocuklarla da yakından ilgilenen Akar, onlara oyuncak hediye etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber