Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 17:33 Yorum: 0

Bakan Berat Albayrak akademik yılı açılış törenine katıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) 2016-2017 eğitim öğretim yılı "Akademik Yıl Açılış Töreni" Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımı...

Bakan Berat Albayrak akademik yılı açılış törenine katıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) 2016-2017 eğitim öğretim yılı "Akademik Yıl Açılış Töreni" Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımı ile HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi (KKM) binasında düzenlenen tören ile gerçekleşti.

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde "Akademik Yıl Açılış Töreni" heyecanı yaşandı. Program; HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında, fotoğraf sergisi ve geleceğin mimarları sergisinin incelenmesiyle başladı. Açılış Töreni, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve HKÜ Tanıtım Filmi gösteriminin ardından, açılış konuşmalarıyla devam etti.

"Dünya Üniversitesi"

Tören HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Rektör Yılmaz; "Bu coşku dolu programla başlayacağımız 2016-2017 akademik yılının üniversitemiz ve tüm mensupları için hayırlı olmasını diliyor sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Üniversiteler, bilimsel düşünce ve araştırmalardan elde ettiği ürünleri ülkesinin ve tüm insanlığın yararına sunan ve bulunduğu bölgeyle bütünleşen kurumlardır. Üniversiteye hizmetin ülkeye hizmet olduğunun bilinci içerisinde, tüm iç ve dış paydaşlarımızla beraber bilimsel bir yaklaşımla katma değer sağlayan projeler üretmeyi ve uluslararası üniversitelerle rekabet edebilecek çağdaş bir dünya üniversitesi oluşturmayı amaçlamaktayız.

2008 yılında kurulan HKÜ, 2010 yılında ilk öğrencisini almış ve 2015'in Haziran ayında ilk mezunlarını vermiştir. Üniversitemiz bugün 5 Fakülte, 2 Yüksekokul, 1 Meslek Yüksekokulu ve 24 bölüm ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Tercih edilme ve doluluk oranlarımız her geçen yıl artmaktadır. Bu yıl itibariyle yüzde 100 doluluk oranına ulaşmış bulunuyoruz. Birçok bölümümüz en yüksek puanla öğrenci alan bölümler arasında yer almıştır.

Toplumun ve sanayinin problemlerine çözüm getiren, bilim ve teknoloji üreten, ulusal ve uluslararası üniversiteler ile işbirliklerinin kurulacağı sanayi kuruluşlarına yönelik Ar-Ge yapan, bir Ar-Ge anlayışı hedefliyoruz. Bugüne kadar ve bundan sonra bize destek verecek olan tüm paydaşlarımız, "Marka Kentin Marka Üniversitesi Ödülünü" ve "Yılın Vakıf Üniversitesi" ödülünü sizlerin desteğiyle ve sizler için aldık. Size sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

"Öğrenci odaklı ve mesleki yeterlilik kazanmasına önem veren bir eğitim anlayışına sahip"

HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu konuşmasında, "Hepimizin bildiği gibi üniversiteler; yalnız eğitim öğretim hizmeti veren değil, aynı zamanda bilgi ve teknoloji üreten kurumlardır. Bu özellikleriyle üniversiteler ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmekte ve bilgiyi insanlığın yararına sunmaktadır. 2008 yılında temelini attığımız Hasan Kalyoncu Üniversitesi Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde kurulmuş ilk vakıf üniversitesidir. Üniversitemiz öğrenci odaklı ve mesleki yeterlilik kazanmasına önem veren bir eğitim anlayışına sahiptir.

Her eğitim öğretim yılı başlangıcında sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyor ve sizlerle onur duyuyoruz. Ayrıca, her geçen sene yükselen başarı grafiğimiz bizler için önemli bir gurur vesilesidir. Üniversitemizin tüm Vakıf Üniversiteleri arasında LYS sıralamasında ilk 5. üniversite içinde yer almıştır. Üniversitemizin öğrenci tercihlerine bakıldığında çok çeşitli bir profile sahip olduğu görülecektir. Türkiye'nin 65 ilinden ve Dünya'nın 22 farklı ülkesinden öğrencilerimiz üniversitemizi tercih etmiş ve toplam öğrenci mevcudumuz 8 bin 500 seviyesine ulaşmıştır.

HKÜ, Türkiye gibi büyük ve güçlü bir devletin 2023 ve 2071 vizyonuna yakışır bir şekilde bilim ve teknoloji üretmekte güçlü ideali olan ve bu alanda araştırmalar gerçekleştirme vizyonu olan bir üniversitedir. Özetle, üniversitemiz kurulduğu günden itibaren akademik bilgisi ve mesleki donanımı yüksek, milli birlik şuuruna sahip, değerlerine bağlı bireyler yetiştirmek ve geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesine katkı sağlamak amacındadır" dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, HKÜ'nün faaliyete geçmesinde, öğretim ve bilim camiasına kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ederek, "Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin, 2016-2017 akademik yılının hayırlı olmasını, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz için başarılı geçmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

"Nefes alıp veren her bir birey için eğitim çok önemli olmalıdır"

Berat Albayrak, "Hasan Kalyoncu Üniversitesi sıradan üniversitelerden birisi değil. Hasan Kalyoncu Üniversitesi, üniversiteye adını veren ismiyle müsemma yüzde yüz milli bir şahsın ismini taşıyan, Türkiye'deki ender kıymetli üniversitelerden bir tanesidir. Türkiye'de eğitim sektörü çok farklı bir noktada artık. Türkiye'nin son dönemde yaşadıklarından sonra, eğitimin ne kadar önemli olduğu, fikir sahibi olması gereken fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olması gereken, bilgi sahibi olmak içinde hakiki doğru bilgi sahibi olması gereken bireylerin, milli kurumlardan sağlıklı beslenmediği zaman, nasıl bir ürünün ortaya çıkacağını son dönemde yaşadık. Nefes alıp veren her bir birey için eğitim çok önemli olmalıdır.

En çok altını çizdiğim bilgi sahibi olmak hususuyla devam etmek istiyorum. Günümüzün en zor ama kolay imtihanıdır. Son yıllarda yaşadıklarımız müthiş bir bilgi kirliği. Bilgiye ulaşmak bir o kadar kolay, bir o kadar da zor. İnsanın kendisini yetiştirmesi ülkeye, bölgeye ve dünyaya örnek bir milletin örnek bir bireyi olmak üzerinizdeki en büyük vebal ve sorumluluktur. Doğru bir fikre sahip olmanın temeli, doğru bilgiye sahip olmakla hareketle öğrenmeye, araştırmaya, merak etmeye ve sormaya dayanır.

Bu eğitim öğretim yılının, başta bu alana hizmet veren Hasan Kalyoncu büyüğümüze, Kalyoncu ailesine, tüm akademik personele ve öğrencilere bu yılın hayırlar getirmesini, ülkenin geleceğinde, bekasında bu donanımlarınızın çok daha büyük hizmetlere vesile olmasını canı gönülden diliyorum" diye konuştu.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Cemal Kalyoncu hediye takdim etti.

Bakan Berat Albayrak akademik yılı açılış törenine katıldı

Bakan Berat Albayrak akademik yılı açılış törenine katıldı

Bakan Berat Albayrak akademik yılı açılış törenine katıldı

Bakan Berat Albayrak akademik yılı açılış törenine katıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber