MENÜ

Bakan Derya Yanık: “Çocuklarımız istedi biz yaptık, Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi uyguluyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Kasım 2021'de düzenlenen Ulusal Çocuk Forumunda yayımlanan sonuç bildirgesindeki talepleri yerine getirdiklerini belirterek,...

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:11 Güncelleme: 03 Eylül 2025 20:41
Bakan Derya Yanık: “Çocuklarımız istedi biz yaptık, Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi uyguluyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Kasım 2021'de düzenlenen Ulusal Çocuk Forumunda yayımlanan sonuç bildirgesindeki talepleri yerine getirdiklerini belirterek, "Çocuklarımız istedi biz yaptık. 12-18 yaş grubundaki çocuklarımıza yönelik dijital okuryazarlık, güvenli internet kullanımı konularında eğitim çalışmalarını içeren Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi uyguluyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık çocukların taleplerini yerine getirerek, güvenli internet kullanımı ve dijital konularda bilinçlendirmeye yönelik eğitim çalışmalarını içeren Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi'ni uygulamaya koyduklarını bildirdi.

Bakan Yanık, Türkiye'de 2000'den bu yana her yıl 20 Kasım'da tüm illerden İl Çocuk Hakları Komitesi üyelerinin Ankara'da Ulusal Çocuk Forumunda buluştuğunu hatırlattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Ulusal Çocuk Forumunun son toplantısının "Dijitalleşen Dünyada Çocuk" temasıyla Kasım 2021'de düzenlendiğini belirten Bakan Yanık, forumda çocukların öneri ve taleplerinden oluşan sonuç bildirgesi yayımlandığına işaret etti.

Bildirgede "İl Çocuk Hakları Komiteleri ve çeşitli kurum/kuruluşlar tarafından Dijital Okuryazarlık Ehliyeti konulu bir proje başlatılması, bu kapsamda dijital okuryazarlık ve güvenli internet konularında eğitim çalışmalarının yapılması" önerisinin yer aldığını dile getiren Bakan Yanık, bildirgenin ilgili kurum ve kuruluşlarla da paylaşıldığını ifade etti.

"Çocuklarımızın farkındalık oluşturmalarını hedefliyoruz"

Çocukların yayımladığı bildirge ve Cumhurbaşkanlığı VI. 180 Günlük İcraat Programı doğrultusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Bakan Yanık, şunları kaydetti:

"İl Çocuk Hakları Komitelerimiz ve çeşitli kurum/kuruluşlar tarafından dijital okuryazarlık, güvenli internet konularında eğitim çalışmaları planladık. Çocuklarımız istedi biz yaptık. 12-18 yaş grubundaki çocuklarımıza yönelik dijital okuryazarlık ve güvenli internet kullanımı konularında eğitim çalışmalarını içeren Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi uyguluyoruz. 350 çocuğumuza dijital okuryazarlık eğitimi vererek projenin birinci aşamasını tamamladık. Çocuklarımızın bilinçli bir "dijital okuryazar" olmasının yanı sıra çevrelerinde de farkındalık oluşturmalarını hedefliyoruz. Bu eğitimlerle çocuklarımızın güvenli internet kullanımı, sosyal medyayı doğru kullanma, siber zorbalık, dijital dünyadaki sorumluluklar ve dijital mahremiyet konularında bilgi sahibi olmasını istiyoruz."

Dijital okuryazarlık "Akran öğretimi" yöntemiyle yaygınlaştırılacak

Projenin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuyla iş birliğiyle yürütüldüğünü ifade eden Bakan Yanık, Çocuk Danışma Kurulu üyelerinin de aralarında yer aldığı çoğunluğu lise öğrencisi çocuklara "eğitici eğitimi" verildiğini anlattı.

Eğitimin çevrim içi gerçekleştirildiğini dile getiren Bakan Yanık, eğitim konularının "dijital okuryazarlık, güvenli internet kullanımı, dijital mahremiyet, dijital oyunlar, sosyal medyanın doğru kullanımı, siber zorbalık ve dijital dünyada sorumluluklar" başlıklarından oluştuğunu belirtti.

Projenin ilk aşamasının mart ayında tamamlandığını ifade eden Bakan Yanık ikinci aşamada, eğitim alan 350 çocuğun öğrendiklerini akranlarına aktaracağını ve böylece eğitimin yaygınlaştırılacağını kaydetti.

Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi'nin ikinci aşamasının haziran sonunda tamamlanacağını dile getiren Bakan Yanık, ikinci aşama tamamlandığında 1000 çocuğun eğitim almış olacağını ve eğitimlerin yaygınlaştırılmaya devam edeceğini belirtti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı
Adıyaman’da bayram namazı sonrası protokol vatandaşlarla bayramlaştı

Adıyaman’da bayram namazı sonrası protokol vatandaşlarla bayramlaştı

Adıyaman’da Ramazan Bayramı dolayısıyla kent merkezinde bulunan Meydan Camiinde bayram namazı kılındı.Bayram namazına Adıyaman Valisi Osman Varol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, milletvekilleri İshak Şan ve Mustafa Alkayış ile il

Gelenek sürüyor: Tüm mahalle bir araya gelerek bayramı kutladı

Gelenek sürüyor: Tüm mahalle bir araya gelerek bayramı kutladı

Mersin’in Bozyazı ilçesine bağlı Kaledibi Mahallesi’nde, Ramazan Bayramı’nda geleneksel hale gelen bayramlaşma programı bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi.Bayram namazı çıkışında Kaledibi Üçayak Mezarlığı’nda bir araya gelen mahalle sakinleri, yağ

Sakarya merkezde yağmur, yaylada kar: Yüksek kesimler bayrama beyaz örtü ile girdi

Sakarya merkezde yağmur, yaylada kar: Yüksek kesimler bayrama beyaz örtü ile girdi

Sakarya’da Ramazan Bayramı’nın birinci gününde şehir merkezinde yağış ve soğuk hava hakim olurken, kentin yüksek rakımlı bölgeleri beyaza büründü.Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Sakarya genelinde soğuk hava dalgası etkisini gösterdi.

700 yıllık Orhan Camii’nde bayram coşkusu

700 yıllık Orhan Camii’nde bayram coşkusu

Kocaeli’de 14’üncü yüzyılda inşa edilen ve Türkiye’de kılıçla hutbe geleneğinin yaşatıldığı nadir camilerden Orhan Camii’nde, vatandaşlar bayram namazında saf tuttu.Ramazan Bayramı namazını eda etmek isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren

Aydınlar beldesinde bayram geleneği bozulmadı

Aydınlar beldesinde bayram geleneği bozulmadı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinde yıllardır bayram namazı sonrası Vural ailesi tarafından verilen yemekte yüzlerce kişi araya geldi.Her yıl bayramın ilk gününde gerçekleştirilen organizasyon, belde halkını aynı sofrada buluşturarak bi

Eskişehir’de çocuk evleri sakinlerine gönül sofrası

Eskişehir’de çocuk evleri sakinlerine gönül sofrası

Eskişehir’de Neşeli Hayatlar Derneği tarafından, Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklar için anlamlı bir iftar programı düzenlendi.Dernek bünyesinde gönüllü olarak ders veren eğitmenlerin ve faaliyet yürüten üyelerin katılımıyla gerçekleşen programda, çoc

Çorum’da bayram öncesinde trafik denetimleri arttırıldı: Vali Çalgan ve Başkan Aşgın’dan sürücülere uyarı

Çorum’da bayram öncesinde trafik denetimleri arttırıldı: Vali Çalgan ve Başkan Aşgın’dan sürücülere uyarı

Çorum’da Ramazan Bayramı tatili sebebiyle yola çıkan vatandaşların oluşturduğu trafik yoğunluğu sürerken, Vali Ali Çalgan ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın denetim noktalarında sürücülere kurallara uymaları yönünde çağrıda bulundu.Ramazan Bayramı ta

Erzincan’da besiciler 8 aylık göçe başladı

Erzincan’da besiciler 8 aylık göçe başladı

Erzincan’da kışın zorlu şartlarını geride bırakan besiciler, havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını dağlardaki meralara çıkarmaya başladı.Kış boyunca ahırlarda kalan hayvanlar, baharın gelişiyle birlikte özgürce otlamanın keyfini yaşayacak. Yaylada g

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:02
Güneş 06:24
Öğle 12:39
İkindi 16:04
Akşam 18:45
Yatsı 20:01

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17