MENÜ

Bakan Kacır:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hakkari’de Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) destekli projelerin toplu açılış ve protokol imza törenine katıldı.Toplam yatırım tutarı 221 milyon TL olan 8 proje hayata geçirili

Yayınlanma: 06 Kasım 2025 14:20 Güncelleme: 07 Kasım 2025 07:05
Bakan Kacır:
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hakkari’de Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) destekli projelerin toplu açılış ve protokol imza törenine katıldı.
Toplam yatırım tutarı 221 milyon TL olan 8 proje hayata geçirilirken, 19,6 milyon lira tutarındaki 2 yeni projenin protokolleri de imzalandı. Bakan Mehmet Fatih Kacır, Hakkari Valiliği ziyaretinde Vali Ali Çelik, il protokolü, iş insanları ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Kacır, "Eşsiz doğası, kadim kültürü ve gönlü zengin insanıyla gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip Hakkari’de bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum" dedi.
Bakan Kacır, konuşmasında toplam yatırım tutarı 221 milyon TL olan 8 projeyi Hakkari’ye kazandırdıklarını belirterek, "Ziyaretimiz vesilesiyle 19,6 milyon lira büyüklüğündeki 2 projenin de protokollerini imzalıyoruz. Bu eserlerin Hakkari’ye ve Hakkarili kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Kacır, Türkiye’nin son 23 yılda hayal dahi edilemeyecek hizmetlere kavuştuğunu vurgulayarak, "Hiçbir ayrım gözetmeden 81 ilimize aynı samimiyetle hizmet ettik. Hakkari de bu kalkınma yolculuğunun önemli bir parçasıdır" dedi.
Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi’nin 145 hektarlık alanda kurulduğunu belirten Kacır, bu bölgenin tam kapasiteye ulaştığında 4 bin 600 kişiye istihdam sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, Şemdinli Sanayi Sitesinin tamamlandığını, Yüksekova Sanayi Sitesi’ne 100 işyerlik genişleme alanı kazandırılacağını duyurdu.
Bakan Kacır, Hakkari’deki KOBİ’lere son 23 yılda KOSGEB aracılığıyla 717 milyon TL destek verildiğini söyledi. "112 yatırım teşvik belgesiyle 11 milyar TL’lik yatırımın ve 2 bin 733 istihdamın önünü açtık" diyen Kacır, yeni teşvik sistemiyle Hakkari’de yapılacak yatırımlarda SGK işveren payının 12 yıl boyunca devlet tarafından karşılanacağını, OSB’lerde bu sürenin 14 yıla çıkacağını kaydetti.
Bakan Kacır, Mergabütan Kayak Merkezi’ne 120 yataklı otel, 4 oturaklı telesiyej ve kayak evi kazandırıldığını belirtti. Merkezin geçen yıl 150 bin ziyaretçiyi ağırladığını söyleyen Kacır, bu yıl ziyaretçi sayısında yeni rekor hedeflediklerini dile getirdi. Ayrıca, Derecik’te 99 sera kurulduğunu ve üreticilere eğitim verildiğini aktaran Kacır, "Hakkari’de tarım ve hayvancılığı güçlendiren 2 yeni proje için imzaları attık" dedi.
Bakan Kacır, Hakkari’nin madencilik sektöründe öncelikli il ilan edildiğini hatırlatarak, "Çinko ve kurşun zenginliğini sanayiye kazandıracağız. Deneyap Teknoloji Atölyemizde gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz" açıklamasında bulundu. Bakan Kacır, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlattığımız Terörsüz Türkiye vizyonu, sadece güvenlik değil, kardeşlik ve refah projesidir" ifadelerini kullandı.
Kalıcı huzur ortamının bölgede yatırımları artırdığını belirten Kacır, "81 şehrimizin kalkınması için sadece elimizi değil, tüm gövdemizi taşın altına koymaya devam edeceğiz" dedi.
Program kapsamında, DAP ve DAKA destekli projelerin toplu açılışı ve protokol imzaları gerçekleştirildi. Bakan Kacır, açılış töreninin ardından esnaf ziyaretleri yaptı ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra Şırnak programı için Hakkari’den ayrılacak.
ETİKETLER: Bakan, Kacır:
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Döviz kurlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Küresel piyasalarda dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerindeki gerilemeye karşın yurt içi döviz piyasasında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la görüşmelere ilişkin açıklamaları ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz pol

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi

Döviz piyasasında dolar 49,20 lirayı aştı

Döviz piyasasında dolar 49,20 lirayı aştı

7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste

Karahan, Meclis'te ekonominin yol haritasını anlatacak

Karahan, Meclis'te ekonominin yol haritasını anlatacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun konuğu olacak. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak. Karahan'ın toplant

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91

 Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
14
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
13
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
8
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
6
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3