Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta düzenlenen Dirençli Şehirler Zirvesi’nde deprem bölgesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Malatya’yı da örnek gösteren Kurum, deprem bölgesindeki çalışmaların kararlılıkla s
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta düzenlenen Dirençli Şehirler Zirvesi’nde deprem bölgesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Malatya’yı da örnek gösteren Kurum, deprem bölgesindeki çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü belirterek, “Son depremzedenin yüzü gülene kadar bu bölgeden ayrılmayacağız.” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen TürkMedya Dirençli Şehirler Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Malatya’nın da aralarında bulunduğu deprem bölgesindeki yeniden inşa çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Deprem bölgesinde yürütülen konut ve şehirleşme çalışmalarının planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Kurum, devletin depremzedeleri yalnız bırakmadığını ifade etti.
Kurum, “Son depremzede kardeşimizin yüzü gülene kadar bu ekip buradan ayrılmayacak. Biz elimizi eteğimizi asla bu bölgeden çekmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Malatya’yı Örnek Gösterdi
Konuşmasında Malatya’ya da değinen Bakan Kurum, afetlerin ardından verilen sözlerin yerine getirildiğini belirterek, “Depremlerde Elazığ’da, Malatya’da, İzmir depreminde nasıl söz verip yerine getirdiysek aynı anlayışla milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.
570 Bin Konut Vurgusu
Yerinde Dönüşüm projeleriyle birlikte deprem bölgesinde toplam 570 bin konutun inşa edildiğini belirten Kurum, geçen yıl sonu itibarıyla 455 bin konutun tamamlandığını, kalan projelerin ise bu yıl sosyal donatıları ve altyapısıyla birlikte teslim edildiğini söyledi.
“500 Bin Konutu Kim Yaptı?”
Deprem sonrası yürütülen çalışmalara yönelik eleştirilere de değinen Kurum, “Madem devlet yoktu da saatte 23 konutu kim yaptı? Madem devlet yoktu da 200 bin mimar, mühendis ve işçi gece gündüz çalıştı? Bu yapılan 500 bin konutu devlet yapmadıysa kim yaptı?” ifadelerini kullandı.
Yardım Paraları İçin Hukuki Süreç
Deprem döneminde yardım adı altında toplanan bağışlarla ilgili yürütülen soruşturmaya da değinen Kurum, milletin emanetlerinin takipçisi olacaklarını belirterek, “Milletimizin emanetleriyle ilgili hukuki süreç işleyecek. Varsa bir yanlış, devletimiz gereğini yapacaktır.” diye konuştu.
Kurum’un açıklamaları, Malatya’da devam eden deprem konutları, şehir merkezi çarşı projeleri ve Yerinde Dönüşüm çalışmaları sürerken, devletin bölgedeki yatırımlarının devam edeceği yönünde verilen önemli mesajlar arasında değerlendirildi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Şanlıurfa Hür Gençlik tarafından Dergâh Camisi’nde düzenlenen sabah namazı buluşmasında, cemaatle birlikte namaz kılındı. Programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, HÜDA PAR İl Başkanı Faruk Polat ve HÜDA PAR Genel Merkez İstişa
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Bağcılar Göztepe Spor Kompleksi'nde "Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet" sloganıyla düzenlenen kongreye halk yoğun ilgi göster
Elazığ-Malatya karayolunda minibüsün gübre yüklü traktöre çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Elazığ-Malatya karayolunun Karaali köyü mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, M.E.K.
Bitlis’te etkili olan yoğun yağışlar, Yükseliş Mahallesi’nde yolun çökmesine neden oldu. Gece saatlerinde meydana gelen çökme, dere yatağına kadar uzandı. Çökmenin yaşandığı sırada yolun bulunduğu alanda kimsenin olmaması, olayın can kaybı veya yaralanma
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine ulaşımı sağlayan kara yolunda meydana gelen kaya düşmesi, ulaşımın tamamen durmasına neden oldu. Yolun tamamen kapanması üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Haber erilmesinin ardından bölgede müdahale çalışma
Ergani'de trafiğin yoğun olduğu Botanik Park önündeki sıkışıklığa dikkat çeken HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Uğur Uşar, araçların kaldırıma çıkmak zorunda kaldığını belirterek parkın 1,5-2 metre geri çekilmesiyle sorunun çözülebileceğini söyledi. Saray Ma
Ege Üniversitesi Rektörlüğü, kampüs ve yurt yaşam alanlarında sahipsiz köpeklerin saldırıları sonucu öğrenciler ile akademik ve idari personelin fiziksel ve ruhsal travmalara maruz kaldığını belirterek konuya ilişkin kamuoyu duyurusu yayımladı. Açıklamada
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna’daki lojistik merkezleri ve limanlar ile Ukrayna ordusunun çıkarları doğrultusunda kullanılan deniz araçlarına yönelik saldırılarını sürdürdüğü belirtildi. Bakanlığın paylaş
Zelensky: ABD istihbarat paylaşımını yeniden başlattı
Novak: ABD'ye dizel yakıt sevkiyatı sözleşme imzalandıktan 15-20 gün sonra gerçekleşecek
03Elazığ'da motosiklet denetimi: 63 sürücüye 1 milyon 311 bin lira ceza
04Bitlis merkezli 4 ilde bahis operasyonu: 5 şüpheli tutuklandı
05Isparta'da bir haftada 34 aranan kişi yakalandı
06Siyonist siyasetin özü: İşgal ve saldırı politikalarını ben yöneteyim
07AB, işgal altındaki Batı Şeria'da siyonist yerleşimci saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor