İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin teknoloji alanında mesafe kat ettiğini belirterek, "Yerli Malı Haftası'nı elmayla, armutla, üzümle, mandalinayla,...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin teknoloji alanında mesafe kat ettiğini belirterek, "Yerli Malı Haftası'nı elmayla, armutla, üzümle, mandalinayla, kekle kutlamıyoruz. Yerli Malı Haftası'nı, 4 gün devam eden ve dün sona eren TEKNOFEST ile kutluyoruz" dedi.
İstanbul'da seçim çalışmalarına devam İçişleri Bakanı ve AK Parti 2. İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da güçlendirme çalışmaları sona eren Vefa Poyraz Anadolu Lisesi'nin açılışında konuştu. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, partililer, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
"Yerli Malı Haftası'nı GÖKBEY helikopteriyle kutluyoruz"
Yerli Malı Haftası'nın teknolojik gelişmelerle kutlandığını söyleyen Bakan Soylu, "Yerli Malı Haftası'na evden annemize kek yapın derdik. Sarma yapın derdik. Evde armudumuz varsa elmamız varsa Yerli Malı Haftası'nda onu getirirdik. Böyle bir sınıfta veya bir salonda veya bir müsamere salonunda bunların her biri dizilirdi. Biz de Yerli Malı Haftası'na bir şey getirmenin onu kutlamanın heyecanı yaşardık. Sevgili gençler, sevgili kardeşlerim şu anda Türkiye Yerli Malı Haftası'nı elmayla, armutla, üzümle, mandalinayla, kekle kutlamıyor. Yerli Malı Haftası'nı, 4 gün devam eden ve dün sona eren TEKNOFEST ile kutluyoruz. Bizim SİHA'mız, sanayi girişimimiz, teknoloji gelişimimiz, yazılımlarımız var. Yerli Malı Haftasını Türkiye GÖKBEY Helikopteriyle kutluyor. Türkiye, kendi mühendislerinin başarı bir şekilde ürettiği Sakarya gaz sahasıyla kutluyoruz. Yerli Malı Haftası'nı Gabar Dağı'nda bulduğu petrolle beraber, kendi milli ve yerli yazılımlarımızla kutluyor. Yerli Malı Haftası'nı kendi ürettiğimiz İHA'ların, SİHA'ların, uçakların altındaki kameralarımızla kutluyoruz. Yerli Malı Haftamızı, Milli Muharip Uçağımız KAAN ile kutluyoruz. Yerli Malı Haftamızı TCG Anadolu gemimizle dünyanın en güzel uçak ve İHA gelişiyle beraber, Türkiye akıllı modern bilişim sınıflarımızla 81 ildeki üniversitelerimizde hep birlikte kutluyoruz" dedi.
"Buradaki birçok okul, depreme yönelik yenilendi"
Gaziosmanpaşa'daki birçok okulun depreme yönelik yenilendiğini söyleyen Bakan Soylu, "Bu okul, daha önce de açıldı. Çok doğaldır ki insanların ömrü, gibi bir ömrü vardır. Buradaki veliler, aileler birçok kez onlarla da konuştuk. Biz, "okulumuzun çocuklarımızın daha güvenli bir yerde okumasını temin etmek için yenilenmesini istiyoruz" dediler. Bugün Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Valiliğimiz hep birlikte burada bu okul yenilendi. Buradaki birçok okul, depreme yönelik yenilendi. Gençlerimizi, çocuklarımızı hem güvenli yuvalarda hem yeni okullarda, hem teknoloji yüksekokullarda hem de öğretmenlerimizle buluşturuyoruz. Burada siz buluşurken Doğu ve Güneydoğu'daki çocuklarımızla buluşuyor. Hiç kimse merak etmesin. Türkiye'de ilk kez ülkemizin her tarafında eğitim, gelişmişlik, adalet eşit şekilde dağılmaktadır" şeklinde konuştu.
"Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da son 5-6 yılda üniversitelerin kontenjanları ve üniversite okuyanların oranı yüzde 99 arttı"
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde üniversite sayısı, üniversite okuyanların sayısının arttığını söyleyen Bakan Soylu, "Doğu ve Güneydoğu'da son 5-6 yılda üniversitelerin kontenjanları ve üniversite okuyanların oranı yüzde 99 arttı. Tıp fakültesini okuyan çocukların evet oranları yüzde yüz yedi arttı. Bunlar ülkemizin huzuru için, ülkemizin barışı için, ülkemizdeki refahın ve eğitimin ülkemin her tarafına yayılması için en önemli adımlardan bir tanesidir. Biz Türkiye'yi hep beraber oluşturabilme kabiliyetine sahip olduk. Sizi çok seviyoruz gençler. Aldığımız riskler, aldığımız risklerin tamamı, yaptığımız işlerin tamamı sizin bu ülkede çok daha iyi şartlarda yaşayabilmeniz, çok daha iyi şartlarda hayatınızı devam ettirebilmeniz içindir" ifadelerini kullandı.
Bakan Soylu, konuşmasının ardından öğrencilerle birlikte okulun açılış kurdelesini kesti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Son 9 ayda Yunanistan'da 396, Hollanda'da 44 yeni Batı Nil virüsü vakası tespit edildi. İki ülkede, bir haftada 4 kişi öldü. Batı Nil virüsü hastalığının herhangi bir aşısı ve özel bir tedavisi bulunmuyor. Yunanistan Yunanistan'da bir haftada 26 yeni Batı
Konya Şehir Merkezinde Konaklamanın Avantajları Nelerdir?
İstanbul’a Yakın Yatırımlık Arsa Bölgeleri ve Yatırım Fırsatları
Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), haftalık epidemiyolojik gözetim raporunda çok sayıda belediyeyi "yüksek riskli" kategorisine aldı. Rapora göre, riskli bölgeler özellikle başkent Atina'nın yer aldığı Attika bölgesi ile Selanik çevresinde yoğ
Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, devlet başkanlığı seçimleri öncesi ABD Başkanı Donald Trump’ı ülkenin doğal kaynaklarını ele geçirmek amacıyla oylamaya müdahale ederek Brezilya’yı sömürgeleştirmeye çalıştığını söyledi. Lula da Silva'nın
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından göçmen kaçakçılığına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. 19 Ağustos-21 Eylül 2026 tarihleri arasında yürütülen faaliyetlerde, göçmen ka
Irak devlet haber ajansı Irak INA'nın havaalanı yönetiminden aktardığına göre, Irak'ın merkezindeki Necef Uluslararası Havalimanı, İran'a gidiş ve geliş tüm uçuşlar yerel saatle 02.00 itibariyle ikinci bir duyuruya kadar askıya alındı. Yapılan açıklamada,
Mersin Limanı çıkışında iki kamyonun karıştığı trafik kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, liman çıkışında ilerleyen bir kamyon, önünde seyreden başka bir kamyona arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle arkadan gelen kamyonun sürücüsü araç içeris
BM: Dünya genelinde 117 milyon insan yerinden edildi
Manisa merkezli dolandırıcılık operasyonunda 21 gözaltı
03Bakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile New York'ta görüştü
04"Çok önemli bir bakan cuma günü istifa edecek" iddiasına gözaltı
05Manisa'daki okul saldırısında 7 şüpheli tutuklandı
06Malatya’da Pancar Nakliyecilerinden Rest: “Bu Fiyatla Taşımayız”
07Marmara Denizi'nde fırtına bekleniyor
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor