MENÜ

Bakan Varank’tan Kayseri Ticaret Odası’na proje ödülü

Kayseri Ticaret Odası (KTO), Avrupa Birliği (AB) desteği ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından yürütülen ENHANCER programı...

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:28 Güncelleme: 16 Mayıs 2024 20:28
Bakan Varank’tan Kayseri Ticaret Odası’na proje ödülü

Kayseri Ticaret Odası (KTO), Avrupa Birliği (AB) desteği ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından yürütülen ENHANCER programı çerçevesinde, "Kayseri Girişimcilik ve Uluslararası Ticaret Merkezi Projesi" ile ödüle layık görüldü. KTO'nun proje ödülünü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emre Sönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın elinden aldı.

Avrupa Birliği (AB) desteği ile Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından yürütülen, Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum İçin Girişimcilik Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi (ENHANCER) çerçevesinde başarılı projeler ödüllendirildi.

ICMPD - ENHANCER Hibe Programları Başarılı Projelerin Açıklanması Töreni" ne, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Avrupa Komisyonu Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olivér Vrhelyi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Laundrut, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) Direktörü Martijn Pluim, ICMPD Batı Balkanlar ve Türkiye yetkilileri ve başarılı projelerin yetkilileri katıldı.

Törende yapılan açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Kayseri Ticaret Odası tarafından yürütülen "Kayseri Girişimcilik ve Uluslararası Ticaret Merkezi Projesi" başarılı projeler arasında seçilerek ödüle layık görüldü. KTO'yu temsilen ödül törenine katılan Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emre Sönmez, proje sertifikasını Bakan Varank ve Komiser Vrhelyi'nin elinden aldı. Kayseri Ticaret Odası'nın projesi, Ortak kullanım tesisleri hibe programı ile desteklenen projeler arasındaki 3 nitelikli proje ile birlikte değerlendirildi.

Törenin ardından düzenlenen Panelde KTO Proje Birimi Sorumlusu Cengiz Leblebici tarafından katılımcılara Kayseri Girişimcilik ve Uluslararası Ticaret Merkezi Projesi hakkında bilgiler verildi.

Leblebici panelde yaptığı konuşmada, "Türkiye'de 11 ilde yürütülen ENHANCER programı ile Geçici koruma altındaki Suriyelilere ve Türk vatandaşlara girişimciliğinin geliştirilmesi için destekler veriliyor. Bizde Kayseri Ticaret Odası olarak hazırladığımız ve yürüttüğümüz proje ile Kayseri'nin ve Türkiye'nin İhracatına katkı sunmayı planlıyoruz. Ortak kullanım tesisi ve kuluçka merkezi olarak hizmet verecek merkezde, proje yararlanıcıları ve üyelerimiz, dış ticaret istihbaratı, paylaşımlı dış ticaret ofisleri, toplantı ve B2B görüşme salonları, danışmanlık desteği ve nitelikli dış ticaret eğitimleri gibi imkânlardan faydalanacak. " dedi.

ENHANCER, 2023 yılı sonuna kadar devam edecek. Proje, girişimcilik ve geçim kaynakları imkânlarını iyileştirerek Türkiye'deki girişimcilik kültürüne katkıda bulunmayı amaçlıyor. Proje çerçevesinde girişimcilik faaliyetlerinin artırılması, yerel girişimcilik ekosisteminin etkin ve kapsayıcı hizmet vermek üzere geliştirilmesi, merkezi ve yerel düzeyde politika, uygulama ve koordinasyonun güçlendirilmesi hedefleniyor.

Proje İstanbul, Kayseri, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Konya ve Hatay olmak üzere 11 ilde uygulanıyor. Projede, girişimci adaylarının iş kurma eğilimlerini artırmanın yanında yeni kurulan veya büyüme potansiyeli bulunan firmaların başarı ve büyüme imkânını yükseltmeye yönelik çeşitli hizmet ve destekler sağlanıyor.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Japonya'da heyelan: 4 ölü 6 kayıp

Japonya'da heyelan: 4 ölü 6 kayıp

Yerel medyaya göre, büyük bir tayfunun neden olduğu şiddetli yağmurlar Japonya'nın doğusundaki Kanto bölgesinde etkili oldu ve toprak kaymalarına yol açtı. Kyodo News'e göre, toprak kaymaları sonucu evlerinin yıkılmasıyla 70'li ve 80'li yaşlarında iki kad

Batı Şeria’da işgalciler Filistinlilerin mallarını gasp etmeye devam ediyor

Batı Şeria’da işgalciler Filistinlilerin mallarını gasp etmeye devam ediyor

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinin kuzeydoğusunda yer alan Silvad beldesine sabah saatlerinde baskın düzenleyen işgalciler, işgal rejimi askerlerinin koruması altında 3 Filistinliye ait onlarca hayvana el koydu. Baskın sırasında beldedeki ev

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’dan Trump’a eleştiri 

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’dan Trump’a eleştiri 

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, uluslararası ilişkilerde çok taraflılığın önemine dikkat çekerek küresel anlaşmazlıkların çözümünde diyalog zeminine işaret etti. Washington yönetiminin tutumunu eleştiren Lula da Silva, Trump’ın meselele

Mamdani: Netanyahu savaş suçlusudur ve Filistin halkına karşı korkunç bir soykırımın mimarıdır

Mamdani: Netanyahu savaş suçlusudur ve Filistin halkına karşı korkunç bir soykırımın mimarıdır

New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani, siyonist rejimin sözde başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik eleştirilerini sürdürdü. Mamdani, CNN'e verdiği röportajda Netanyahu için "savaş suçlusu" ifadesini kullanarak, Filistin halkına yönelik "korkunç bir

İstanbul'da 13 adrese uyuşturucu operasyonu: 160 gözaltı

İstanbul'da 13 adrese uyuşturucu operasyonu: 160 gözaltı

İstanbul'da uyuşturucu madde satışının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüt

Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor: Saldırılarda 3 kişi yaralandı

Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor: Saldırılarda 3 kişi yaralandı

Gazze'deki ateşkes devam etmesine rağmen siyonist işgalcilerin saldırı ve ihlalleri sürüyor. Filistin basınında yer alan bilgilere göre Gazze kentinin doğusundaki Et-Tuffah Mahallesi'nde Kerim ailesine ait bir evin hedef alındığı hava saldırısında 3 kişi

Bakan Gürlek: Fon soruşturmasında 14 şüpheli gözaltına alındı

Bakan Gürlek: Fon soruşturmasında 14 şüpheli gözaltına alındı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sermaye piyasalarındaki işlemlere ilişkin yürütülen soruşturmanın yeni operasyonla devam ettiğini açıkladı. Bakan Gürlek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü

Beyaz Saray, medya krizi sürerken "Trump TV"yi yayına aldı

Beyaz Saray, medya krizi sürerken "Trump TV"yi yayına aldı

Beyaz Saray, Trump yönetiminin faaliyetlerini doğrudan kamuoyuna aktarmak amacıyla internet üzerinden 24 saat yayın yapacak "TRUMP TV"yi devreye soktu. Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinde "TRUMP TV: The Essentials Station" adıyla yer verilen yayın, yö

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
13
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
13
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
11
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
10
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
7
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
7
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
3
Eyüpspor Eyüpspor
3