Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 29 Nisan 2024 - 14:03 Yorum: 0

Bakan Yerlikaya duyurdu: Bomba yapımında bilgili 8 DEAŞ’lı İstanbul’da yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da, ‘Bozdoğan-32’ operasyonları çerçevesinde, silahlı terör örgütü DEAŞ mensubu 8 kişinin yakalandığını bildirdi. Gözaltına alınan şahısların bomba yapımında bilgili oldukları aktarıldı.Operasyon...

Bakan Yerlikaya duyurdu: Bomba yapımında bilgili 8 DEAŞ’lı İstanbul’da yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da, ‘Bozdoğan-32’ operasyonları çerçevesinde, silahlı terör örgütü DEAŞ mensubu 8 kişinin yakalandığını bildirdi. Gözaltına alınan şahısların bomba yapımında bilgili oldukları aktarıldı.
Operasyonla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, “İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu, DEAŞ Terör Örgütüne yönelik düzenlenen ‘Bozdoğan-32’ operasyonuyla örgüt ile bağlantılı olduğu ve bomba yapım konusunda bilgi sahibi olduğu tespit edilen; K.A. aynı işyerinde kalan M.H. ile birlikte İstanbul’un Beykoz ilçesinde yakalandı. K.A.’nın bombalı saldırı eylemi hazırlığında olduğu ve bomba yapımında kullanılan kimyasal maddelerle patlamanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini test ettiği tespit edildi. Ele geçirilen ve bomba yapımında kullanılacağı anlaşılan kimyasal maddelerin büyük çapta patlamaya sebebiyet verebilecek nitelikte kimyasal (patlayıcı) maddeler olduğu anlaşıldı. Ayrıca yakalanan şahıslar ile bağlantılı olduğu tespit edilen; A.A., İ.İ., Y.A., A.B., I.B. ve Ö.K. yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlar sonucu, bomba yapımında kullanılan çok miktarda malzemeye el konuldu” ifadeleri yer aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber