Balıkesir’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediyenin tüm birimleri zorlu kış şartlarında meydana gelebilecek olumsuzlukları o...
Balıkesir’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediyenin tüm birimleri zorlu kış şartlarında meydana gelebilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına teyakkuzda.
Gönen, Edremit, Dursunbey, Havran ve Sındırgı gibi kentin yüksek kesimlerindeki kar yağışının olumsuz etkilerine karşı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinde kış mesaisi başladı. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde iş makineleriyle kar küreme ve tuzlama çalışması yapan ekipler, yolların kapanmaması ve buzlanmanın etkisini azaltarak kazaların önüne geçiyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ) şehrin her köşesinde ızgara ve menfez temizliklerini düzenli aralıklarla gerçekleştirirken tüm birimler sorumluluk alanlarında vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatları doğrultusunda halkın hayatını kolaylaştırmak için çalışan belediye ekipleri, il genelinde yağış ve kötü havadan etkilenen alanlarda çalışmalar kesintisiz devam ediyor. Rüzgar, yıldırım ve fırtına nedeniyle zarar gören ağaç ve yeşil alanlara çevreye zarar vermeden müdahale ediliyor. Belediye ekipleri gerekli onarım ve bakım çalışmalarını her noktada gerçekleştiriyor.
Karla hızlı ve etkin mücadele
Balıkesir’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar yağışının etkili olduğu bölgelerde yol açma ve tuzlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Ulaşımın aksamaması için ekipler, aralıksız ve teyakkuz halinde çalışıyor. Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri karla mücadele sırasında 7/24 nöbet esasına göre çalışırken bu kapsamda 3 bin tona yakın tuz, 3 bin 400 ton kum ve 4 ton solüsyon stokları ile kesintisiz hizmet veriyor. Sındırgı’ya bağlı Bayraklı, Aktaş,Kınık güzergahlarında karla kesintisiz mücadele veren ekipler, Dursunbey ilçesine bağlı Çelikler, Yassıören ve Çanakçı mahallelerinde kar küreme ve yol açma çalışmaları gerçekleştirdiler. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Gönen ve Burhaniye’de kapalı yol kalmazken Havran’da Kalabak ve Hanlar mevkii arası da ulaşıma açıldı.
82 kurtarıcı araç müdahaleye hazır
Kış şartlarında yoğun kar yağışıyla birlikte muhtemel araç kazaları ve kaymalar nedeniyle kapanan trafiğe müdahale etmek için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı 82 kurtarıcı araç göreve hazır. Kar yağışlarında kapanan yolları açmak ve kesintisiz ulaşım hizmetini sağlamak amacıyla kullanılan 25 greyder, 12 beko loder, 6 dozer, 13 loder, 2 paletli loder ve 24 kamyonun yer aldığı araç filosu, kritik noktalarda acil müdahaleler gerçekleştirerek kazaların da önüne geçiyor.
Donma riskine karşı tedbirlere alınıyor
Şehrin her köşesinde altyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ), kış mevsiminde yüksek kesimlerdeki terfi merkezlerinde donma riskine karşı önlemler alıyor. Sondaj bağlantı vanalarına özel uygulamalar yaparak aksaklıkların önüne geçiyor. Kış aylarında yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek su baskınlarını en aza indirmek amacıyla BASKİ, yağmur suyu ızgara ve menfez temizliklerini düzenli olarak gerçekleştiriyor. Belirli bir program dâhilinde ve uzman ekiplerce yürütülen bu çalışmalar sayesinde, ızgaralarda biriken kum, çakıl ve katı atık gibi materyaller temizlenerek tıkanıklıkların önüne geçiliyor. Böylece yağmur suyu tahliyesi sağlıklı bir şekilde yapılırken kötü kokular da engelleniyor. Gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakma hedefiyle çalışan BASKİ, 7 gün 24 saat esasıyla vatandaşlara hizmet sunmaya devam ediyor.
Can dostlar kışın da güvende
Sokakta yaşayan sessiz canlar için yılın 365 günü tüm imkânlarını seferber eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, zorlu kış şartlarında da hizmetlerini kesintisiz sürdürüyorlar. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü şehrin ücra noktalarında yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanları için mama desteği vermeye devam ederken yüksek kesimlerdeki yaban hayvanlarının beslenme ihtiyacını da ihmal etmiyor. 20 ilçeyi tek tek dolaşan “Can Dost” mobil hayvan bakım ve tedavi aracı, sokakta yaşayan canların kış aylarında da tedavi ve sağlık taramalarını gerçekleştirecek.
“Yakın Çözüm” ekibi her an yanınızda
Zorlu kış şartlarında barınma, gıda ve ısınma gibi ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşayan vatandaşlar, 444 40 10 iletişim numarasından Yakın Çözüm Merkezi’ne ulaşarak yardım talebinde bulunabilirler. Gidilmedik ev, çalınmadık kapı bırakmayan Yakın Çözüm ekipleri, dar gelirli vatandaşların imkânlarını iyileştirmek için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini, kayınpederini, kayınvalidesini ve 12 yaşındaki kayınbiraderini öldüren şüpheli Ömer Coşkun, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili şüphelinin ba
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmalar kapsamında yasa dışı sanal bahis ve kumar sitelerine bankacılık işlemleri aracılığıyla para yatırdığı belirlenen 654 kişi hakkında idari işlem yapılması amacıyla ilgili valiliklere ihbarda bulunulduğun
İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Gerçek Vaad 4" operasyonunun 88’inci dalgasında Lübnan Hizbullahı ile Irak ve Yemen’deki direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail’e ait üs ve askeri merkezlerin hedef alındığını duyurdu.İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO
Uşak Belediyesi’ne yönelik ’rüşvet’ ve ’usulsüzlük’ iddialarıyla düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Keskin, tutuklanan Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gönül ilişkisinde ol
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda; ruhsatsız tabanca ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre Akpınar ilçesinde jandarma ekiplerince ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bir şüpheliye ait ev v
Isparta İl genelinde son bir haftada polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde 28 bin 758 kişi sorgulanırken, 34 aranan şahıs yakalandı.Isparta İl genelinde polis sorumluluk bölgelerinde 22–28 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler
Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü, tüm ekipmanları üzerinde olduğu için kazayı yara almadan atlatırken, ehliyetsiz olduğu belirlenince 40 bin TL ceza kesildi.Alınan bilgiye göre, Kurtuluş
Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Doğal Yaşam Alanı’nda aç kalan köpekler birbirlerini yediği görüntülerin ardından yapılan şikayet üzerine, avukat ve jandamının da katıldığı yeni incelemede, yeni ölmüş olduğu değerlendirilen 6 adet köpeğin kapalı bir alana
Giresun'un iç kesimleri için kuvvetli yağış uyarısı
İzmir'de 22 düzensiz göçmen yakalandı
03Diyanet'ten hacı adaylarına pasaport uyarısı
04Çanakkale'de 4 gündür aranan kişi ölü bulundu
05Arakçi, AB Yüksek Temsilcisi Kallas'la görüştü: Ukrayna'nın İran gemisine saldırısına sert tepki
06İngiltere vatandaşı Peter Jonathon Adana'da Müslüman oldu
07Nijerya'da Lassa ateşi salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 224'e yükseldi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük