MENÜ

Balıkesirspor’un efsane ismi Can Cangök’ün adı antrenman sahasında yaşayacak

Kentin tüm değerlerine sahip çıkan anlayışla hareket eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’nde bulunan futbol antrenman sahasına Balıkesirspor’un efsane kaptanlarından Can Cangök’ün adını verd...

Yayınlanma: 03 Mart 2025 12:38 Güncelleme: 06 Eylül 2025 04:50
Balıkesirspor’un efsane ismi Can Cangök’ün adı antrenman sahasında yaşayacak

Kentin tüm değerlerine sahip çıkan anlayışla hareket eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’nde bulunan futbol antrenman sahasına Balıkesirspor’un efsane kaptanlarından Can Cangök’ün adını verdi. Amatör sporlarda mücadele veren sporcular için de aynı spor tesisi içerisinde "Çamaşır Yıkama Merkezi" açıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın girişimleriyle Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’ndeki futbol antrenman sahasına geçtiğimiz yıl geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Balıkesirspor’un efsane kaptanlarından Can Cangök’ün adı verildi. Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’nde düzenlenen Can Cangök Antrenman Sahası isim törenine; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, Balıkesirspor Başkanı Abdullah Bekki, Cangök ailesi, sporcular ve davetliler katıldı.
Başkan Akın, uzun yıllar kırmızı beyazlı formayı giyen ve Balıkesirspor’da teknik direktör olarakta görev yapan Can Cangök’ün adını yaşatarak ona olan vefayı gösterdiklerinin altını çizerken aynı zamanda ismini gören gençlere de ilham kaynağı olacağını söyledi. Cangök Ailesi, antrenman sahasına Can Cangök’ün adının verilmesinden dolayı Başkan Akın’a teşekkür etti.

"Vefası olmayanın bekası olmaz"
Kürsüye merhum Can Cangök’ün torunu Candemir Cangök ile birlikte çıkan Akın, gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunu söyledi. "Vefası olmayanın bekası olmaz" anlayışıyla ilerlediklerini vurgulayan Akın, "Memleketi için taş üzerine taş koyan herkesten Allah razı olsun. Onların yaptıklarını hatırlatmak, unutturmamak için vefamızı göstermek ve isimlerini yaşatmak bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak benim borcum. Sorumluluğumuzu sonuna kadar yerine getireceğiz. Balıkesirspor’da her noktada bulunmuş ve mücadele vermiş bir ağabeyimize az bile" diye konuştu.

"Emanetine sahip çıkıyoruz"
Can Cangök’ün ömrünün sahalarda geçtiğine vurgu yapan Akın, adının da bu antrenman sahasında yaşayacağını söyledi. Balıkesirspor’un bugün geldiği konumun herkesi mutlu ettiğini söyleyen Akın, Cangök’ün emanetine de sahip çıktıklarını söyledi. Bugüne kadar Balıkesirspor’da görev yapan herkese emeklerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ileten Akın, "Balıkesir halkı olarak Balıkesir’in en büyük markasının yanında olacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

Çamaşır yıkama merkezi açıldı
Başkan Akın, Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni’nde Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’nde sporcular için çamaşır yıkama merkezi sözünü vermişti. Sporculardan bu konuda yoğun bir talep aldıklarını söyleyen Akın, bu çamaşırhane ile spor yapmak isteyenlerin sağlıklı, temiz olarak maç ve antrenman imkanı bulacağını söyledi. Hayata geçirdikleri proje ve hizmetlerle Balıkesir’in spor alanındaki başarılarını zirveye çıkaracaklarına değinen Akın, ayakta kalma mücadelesi veren kulüpleri de asla yalnız bırakmayacaklarını belirtti. Amatör kulüplere destek vermek için Çamaşır Yıkama Merkezi’ni açtıklarını ifade eden Akın, "Amatör Spor Haftası’nda verdiğimiz sözlerden birini daha yerine getirdik. Spor ve sporcunun yanında olan yönetim anlayışımızla şehrimizdeki her spor dalına destek vereceğiz" dedi.

"81 ilde olmayan hizmet"
Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, Çamaşır Yıkama Merkezi hizmetinin ilk kez Balıkesir’de verilmeye başlandığını belirtirken şunları söyledi:
"Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a teşekkür ediyorum. Bu Türkiye’nin 81 ilinin hiçbir yerinde olmayan bir hizmet. Herkes evinde yıkıyordu. Açılışı yapılan bu merkez, sporcular için inanın çoğu şeyden daha önemli. Çamaşırhane hizmeti çok güzel oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim"
Başkan Akın, açılış programlarının ardından spor tesisinde antrenman yapan gençlerle ve onlara destek olmak için gelen yakınları ile sohbet etti. Renkli görüntülerin yaşandığı anlarda Başkan Akın, sahada maç yapan sporculara da eşlik etti. Her fırsatta halkın içinde olmaya çalışan ve her kesimin takdir ettiği Akın, gençlerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Balıkesirspor’un efsane ismi Can Cangök’ün adı antrenman sahasında yaşayacakBalıkesirspor’un efsane ismi Can Cangök’ün adı antrenman sahasında yaşayacak
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Küçükler basketbol grup müsabakaları başladı

Küçükler basketbol grup müsabakaları başladı

Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E

Eskişehirli motosikletçilerin pist talebi

Eskişehirli motosikletçilerin pist talebi

Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı

Kağıtspor haftayı uluslararası madalyalarla kapattı

Kağıtspor haftayı uluslararası madalyalarla kapattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra

Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu’nda taekwondo rüzgarı

Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu’nda taekwondo rüzgarı

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an

Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayseri’ye 3 madalya

Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayseri’ye 3 madalya

28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele

Bingöl’de masa tenisi turnuvası başladı

Bingöl’de masa tenisi turnuvası başladı

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i

13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 7. gün geride kaldı

13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 7. gün geride kaldı

13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki

Bursaspor, Mardin maçı hazırlıklarına başladı

Bursaspor, Mardin maçı hazırlıklarına başladı

Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
13
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
13
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
11
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
10
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
7
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
7
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
3
Eyüpspor Eyüpspor
3