Balkanlar’ın lezzetlerini ve müziklerini Nilüfer’e taşıyan 12. Görükle Balkan Panayırı bu yıl da coşkulu bir katılımla başladı. Panayırın ilk gününde sahne alan ünlü sanatçı Haluk Levent, binlerce kişiyi şarkılarıyla coşturdu.Nilüfer B...
Balkanlar’ın lezzetlerini ve müziklerini Nilüfer’e taşıyan 12. Görükle Balkan Panayırı bu yıl da coşkulu bir katılımla başladı. Panayırın ilk gününde sahne alan ünlü sanatçı Haluk Levent, binlerce kişiyi şarkılarıyla coşturdu.
Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer Belediyespor Kulübü, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sanat Derneği ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte düzenlediği 12. Görükle Balkan Panayırı, ilk gün yoğun bir katılımla başladı. Balkan göçmenlerinin yoğunlukta yaşadığı Balkan Mahallesi’nde Görükle Göçmen Konutları Pazar Alanı’nda düzenlenen panayır iki gün sürecek.
Müzikleri, lezzetleri ve renkli görüntüleriyle Balkanlar’ın neşesini ve kültürünü yaşatan panayıra CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Bulgaristan Hak ve Özgürlük Hareketi İttifakı Genel Başkanı Doç. Dr. Cevdet Çakırov, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Gün içinde standlarda yaşanan renkli anlar akşam saatlerinde konserle devam etti. Konser öncesinde eşi Nuray Özdemir ile sahneye çıkarak açılış konuşması yapan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Balkanlar, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla hepimizin ortak değeri. Balkanlarla olan kültürel köprülerimizi güçlendirmek ve çeşitliliğimiz paylaşmak için panayırımızda bir aradayız. 12 yıldır düzenlediğimiz bu panayır, yalnızca bir eğlence değil, aynı zamanda bir dayanışma ve iş birliği ortamı oluşturma fırsatı. Birlikte daha güçlü, daha uyumlu bir toplum olmanın yolu buradan geçiyor" şeklinde konuştu.
Balkan göçmenlerinin hem Bursa’nın hem de Nilüfer’in iş ve sosyal hayatında önemli bir rol oynadığını ifade eden Başkan Şadi Özdemir, "Bulgaristan, Romanya, Kosova, Yunanistan ve Bosna-Hersek’te 8 kardeş kentimiz var. Böylece kültürel ve sosyal bağlarımızı güçlendiriyor ve ortak projeleri hayata geçiriyoruz. Bunun yanında Balkanların kültürel zenginliğini koruyarak yaşatmak için Balkan dernekleri ile birçok etkinlikte iş birliği yapıyoruz” diye konuştu. Başkan Şadi Özdemir, konuşmasını 27 Ekim’de Bulgaristan’daki seçimlerde, Türk kökenli parlamenterlere destek isteyerek tamamladı.
BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan da yaptığı konuşmada, Balkan Panayırı’nın Bursa için büyük önem taşıdığını belirtti. Emin Balkan, "Balkan göçmenleri olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşehrisi olmaktan gurur duyuyoruz. Çalışkanlığı ve Cumhuriyet değerlerine bağlılığı ile bilinen bir topluluğuz ve kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız da selamlama konuşmasında, “Panayır demek şenlik demek, birlik demek, sevgi demek, gelenek demek” ifadelerini kullandı.
CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ise konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bir Balkan göçmeni olduğuna dikkat çekerek, "CHP demek Balkan demek. Bu panayır, ortak kültürümüzü yaşatmamız açısından büyük bir öneme sahip. Birlikte yol yürümeye ihtiyacımız var. Bu panayırda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu panayır sonsuza dek sürecek" ifadelerini kullandı.
Bursa’yı Bursa yapan tüm değerlerin içinde Balkanların izi olduğuna işaret eden CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de, panayırların en güzelinin Nilüfer’de düzenlendiğini dile getirdi.
Bulgaristan Hak ve Özgürlük Hareketi Genel Başkanı Doç. Dr. Cevdet Çakırov, vatandaşlara panayırda iyi eğlenceler dileyerek, 27 Ekim seçimleri için destek çağrısında bulundu.
Konuşmaların ardından hep birlikte sahneye çıkan protokol üyeleri, vatandaşları selamlayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Gün boyunca birçok aktivitenin düzenlendiği 12. Görükle Balkan Panayırı’nın ilk gününde, sahne gösterileri DJ performansıyla başladı. Ardından sahne alan Bursalı ses sanatçısı Elvan Demir, şarkılarıyla Balkan esintileri yaşattı. İlerleyen saatlerde sahne alan Anadolu Rock’ın efsane isimlerinden Haluk Levent, binlerce seyirciyi şarkılarıyla coşturdu. Levent, performansıyla izleyicilerden tam not aldı.
Panayır, bugün de birbirinden renkli etkinliklerle devam edecek. Bulgar sanatçı Vanya’nın sahne alacağı etkinliğin ikinci gününde, ziyaretçiler hem eğlenecek hem de kültürel zenginlikleri keşfetme fırsatı bulacak.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı
Arakçi, Bakan Fidan ve Ummanlı mevkidaşıyla ABD saldırılarını görüştü
İmam Hatip Dönmez: Çocuklarımız dijital bağımlılığın esiri olmasın
03Silahlı kavgada ağır yaralanan kişi hayatını kaybetti
04Dışişleri Bakanlığından Avrupa Parlamentosunun Kıbrıs kararına tepki
05Afrika'da Ebola kaynaklı ölüm sayısı 600'ü aştı
06LGS sonuçları bugün açıklanıyor
07(GÜNCELLENDİ)Bakan Işıkhan Malatya’da Temaslarına Valilik Ziyaretiyle Başladı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük