Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yılı Bandırma'da yapılan törenlerle kutlandı.
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yılı Bandırma'da yapılan törenlerle kutlandı. Törenlere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Cumhuriyet Caddesinde yapılan törenlere İlçe Kaymakamı Engin Aksakal, Balıkesir BüyükŞehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Selahattin Akalp, Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, askeri erkân ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, tören aracına birlikte binerek vatandaşların bayramını kutladılar. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Bandırma İlçe Kaymakamı Engin Aksakal günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Kaymakam Aksakal " Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Türk milletinin tarih sahnesinde dirilişinin simgesi olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99.yılını birlikte kutlamanın ve Cumhuriyet tarihimize yeni bir sayfa eklemenin mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun. 99.yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet, ülkemizin yönetim biçimi olmasının yanı sıra, Türk Milletinin insanlığa bıraktığı vazgeçilmez bir miras, örnek bir bağımsızlık ve uygarlık hareketinin adıdır. 1071 yılında Sultan Alpaslan'ın önderliğinde, Türklerin Anadolu topraklarını yurt edinmesi ve bu topraklara hükmetmesiyle birlikte; XIII. yüzyılda temelleri atılan Osmanlı Devleti üç kıtada hüküm süren, yüzyılların İmparatorluğu olarak birçok milleti, farklı etnik ve kültürel yapıları bünyesinde barındırarak yönetmeyi bilmiştir. İstiklal mücadelesi, Mustafa Kemal Paşa'nın Bandırma vapuru ile 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasıyla başladı. Amasya, Erzurum ve Sivas kongrelerinde, oluşan "milletin bağımsızlığını, milletin azmi ve kararlılığı kurtaracaktır" düsturuyla düşmana karşı tek vücut olundu. Çünkü Türk insanı için yüzyıllardır hüküm sürdüğü ülkesi ve toprakları vazgeçilmezdi ve ebediyete kadar da bir karış toprağı vazgeçilmez olacaktır.
Türk milleti vatanını, bayrağını, bağımsızlığını ve özgürlüğünü işgalcilere ve emperyalistlere teslim etmemeye kararlıydı. Vatanı ve kutsal değerleri için canını, malını, bütün varlığını seferber etmeye hazırdı.
Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet milletin kendisidir. Türk milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır.
Kurtuluş Savaşında yaşananlar, bize, daima güçlü olmak, birlik ve bütünlük içerisinde çalışmak, aklın ve bilimin ışığında dünyadaki değişim ve ilerlemeleri, kendi değer ve kazanımlarımızı da gözardı etmeden, takip etmek zorunda olduğumuzu bir kez daha göstermiştir. Bugün hepimize düşen ortak görev: milli değerlere, bilince, Cumhuriyete sahip çıkmak; Çanakkale'deki, İstiklal Harbi'ndeki, Ayyıldız Tepe'deki azim ve kararlılık ruhunu, Kuvayı Milliye ruhunu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır.
Ülkemizi muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlıyız. Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümseyen aziz milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde, Türkiye'yi dünyada hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman göstermiştir, bundan sonra da gösterecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal etmiş gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anar, sizlerin ve tüm Bandırma halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım" dedi.
Öğrencilerin okuduğu şiiriler ve halk oyunları gösterileri ile devam eden Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri resmigeçidin ardından sona erdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yerel kaynaklara göre Gazze Şeridi'nin kuzeyinde işgalci rejime ait silahlı insansız hava aracından açılan ateş sonucu ağır yaralanan Muhsin Ahmed Mustafa Behce hayatını kaybetti. Güneydeki Refah kentinin Mevasi bölgesinde ise işgalci rejimin sivillere at
Merzifon ilçesinde İstanbul'dan Ağrı istikametine giden yolcu otobüsünün bariyerlere çarparak yoldan çıkması sonucu 2'si ağır 24 kişi yaralandı. Amasya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, dün saat 22.38 sıralarında Merzifon ilçesi Çobanören mevkisinde İ
Nepal Ulusal Afet Riskinin Azaltılması ve Yönetimi Kurumu, ülkede meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısının 1451'e yükseldiğini, toplam kayıp sayısının 5 bin 745 olduğunu açıkladı. Açıklamada, selden etkilenen 13 bin 784 kişinin kurtarıldığı bi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu için bulunduğu New York'taki Türkevi'nde Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus el-Menfi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye-Libya ikili ilişkileri ve bölgesel
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medya platformlarında Dışişleri Bakanlığı adına yayımlanan sahte metne ilişkin açıklama yaptı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya platformlarında, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının ambl
Orta Doğu’daki savaşın vurduğu petrol piyasaları, Fransa’yı bir kez daha derin bir akaryakıt krizine sürükledi. Ülke genelindeki akaryakıt istasyonlarının yüzde 11'inde yakıt tükendi. Dizelin litre fiyatı 2 euro 41 cent'e dayanarak tarihi rekor kırdı. Gra
Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) öncülüğünde “Bilimin Işığında Gazze” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Gazze’de yaşanan insanlık dramının akademik bir perspektifle ele alındığı söyleşinin moderatörlüğünü, Siirt Ünivers
Kongreyi büyük bir coşku, heyecan ve kardeşlik atmosferi içerisinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Doğru, şahsını bu göreve layık gören delegelere teşekkür etti. Doğru, kongreye teşrif ederek kendilerini onurlandıran HÜDA PAR Genel B
Malatya'da silahlı saldırı: 1 yaralı
Çocukların eğitim sürecinde güvenliğine yönelik iş birliği protokolü imzalandı
03Amasya'da yolcu otobüsü şarampole uçtu: 2'si ağır 24 yaralı
04Danimarka, ABD ve Grönland arasında imzalar atılıyor
05Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu bugün başlıyor
06TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası 19 Ekim'e kadar sürecek
07Türkiye-Mısır-Pakistan-Suudi Arabistan Dışişleri Bakanları Toplantısı düzenlendi
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor