Artvin'de görev yapan basın mensupları, valiliğin organizasyonunda Yusufeli Barajı ve yeni yerleşim yerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Artvin'de görev yapan basın mensupları, valiliğin organizasyonunda Yusufeli Barajı ve yeni yerleşim yerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan, kemer baraj sınıfında 275 metreyle gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve sular altında kalacak olan ilçenin taşındığı yeni yerleşim yeri basın mensuplarına tanıtıldı.
Baraj kapaklarının kapanmasıyla, gövdede biriken su seviyesi 2 ay içinde 74 metreyi buldu.
İlçede yoğun çalışma devam ederken, Artvin Valiliği organizasyonunda kentte görev yapan basın mensupları ilçeyi ziyaret etti.
İlk olarak yeni yerleşim yerini gezen basın mensuplar yetkililerden bilgi aldıktan sonra, Yusufeli Barajını gezdi.
Yusufeli yeni ilçe merkezi ve Yusufeli Barajını gezerek incelemelerde bulunan gazetecilerle bir araya gelen Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli Barajı ve yeni yerleşim yeriyle ilgili bilgiler verdi.
Barajın çok zor bir coğrafya da zorlu çalışma koşullarında inşa edildiğini anlatan Doruk, "Baraj gövdesi çok etkileyici ama daha da etkiyici olan orada oradaki inşaat organizasyonu, mühendislik teknikleri. Yusufeli Barajı bizim gurur duyduğumuz, Türkiye Yüzyılının alt yapı şaheseri bir eser" dedi.
Proje kapsamında bölgeye 34 milyar liralık bir yatırım yapıldığını kaydeden Vali Doruk, "Sadece baraj yapımıyla proje tamamlanmıyor. Yusufeli Barajı ve HES projesi, baraj ve elektro mekanik tesislerinin inşaatı değil. Barajdan şehir merkezi dahil 19 köy etkileniyor. 19 köyün 7'sini farklı bir yerde yeniden inşa ediyoruz. Tabi birde ilçe merkezini taşıyoruz. Yeni ilçe merkezi eski ilçe merkezinin hemen üst tarafında diyebileceğimiz Yansıtıcılar bölgesinde kuruldu" dedi.
Yeni ilçe merkezinin eski ilçe merkezinin iki katı büyüklüğünde bir alana kurulduğunu anlatan Doruk, "Yeni Yusufeli 150 hektar alana kuruldu. Eski ilçe 74 hektardı. Yeni ilçe merkezinin kurulduğu yerin dağlık ve kayalık olması nedeniyle burada ilçe kurmak zor oldu. Çok emek saf edildi. Modern bir ilçe inşa edilerek vatandaşımıza ferah, geniş, güzel yaşam alanları oluşturuldu ve vatandaşlarımız burada yaşamaya başladı. Taşınma çok zor bir süreç olmasına neredeyse kusursuz eksiksiz bir süreç geçirdik. İlk kamu kurumlarını, sonra okulları, sağlık kuruluşlarını taşıdık. Eş zamanlı olarak vatandaşımız da taşındı. İş yerleri taşındı. Şu anda konutlarda yüzde 100'e yakın vatandaşımız buraya taşındı. İş yerlerinin taşınmasında da yüzde 80'i bulduk. Zannediyorum bir, bir buçuk ay içinde artık eski ilçe merkezini konuşmayacağız. Şu anda sadece sanayiyi taşımadık. Aslında yeni ilçe merkezinde sanayimiz hazır. Burada hak sahibi olamayan vatandaşlarımız içinde yeni iş yerleri yapıyoruz. Onlarda bitince bütün sanayiyi aynı anda taşımız olacağız" diye konuştu.
Yusufeli halkının bu süreçte istisnai serzenişler dışında devlete ciddi anlamda destek verdiğini anlatan Vali Doruk, "Bu desteği hissettik. Cumhurbaşkanımızda ilçe için hiçbir şeyi sakınmadı. Buraya istisnai destekler verildi. Yusufeli Türkiye'nin en büyük iskan projesi. Böyle olunsan devletin zirvesinden aşağıya doğru bir hassasiyet var. Aldığımız bu güçle de yeri gelince İnisiyatif aldık ve yeni Yusufeli'ni en güzel şekilde inşa ederek şekillendirdik" ifadelerine yer verdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Batman'da düğün sezonuna tüm hazırlıklarını tamamlayarak giren hazır mobilya mağazası işletmecileri, bu yıl bekledikleri yoğunluğu yaşayamadıklarını söyledi. Sektör temsilcileri, geçen yıla göre satışlarda ciddi bir düşüş yaşandığını belirtirken, bu durum
Haziran ayında istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre 227 bin kişi artarak 32 milyon 733 bine yükseldi. İstihdam oranı yüzde 0,3 puan artışla yüzde 48,9 oldu. İstihdam oranı erkeklerde yüzde 66,1, kadınlarda ise yüzde 32,0 olarak gerçekleşti. İşg
Son yıllarda e-ticaretin hızla büyümesi, sosyal medya üzerinden yürütülen influencer pazarlaması, yapay zekâ destekli içerikler ve hedefli reklam uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte gerçeği yansıtmayan indirim algısı ve yanıltıcı fiyat karşılaştırma
Ticaret Bakanlığı tarafından dijitalleşmeyle birlikte yaygınlaşan reklam uygulamalarına karşı tüketicilerin daha etkin korunması amacıyla hazırlanan "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" 1 Ağust
Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Kahramanmaraş Depreminden İş Sürekliliğine İlişkin Çıkarılan Derslerin Bursa'ya Yansıması" semineri; akademisy
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinin güven endeksi verilerini açıkladı. Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre hizmet sektöründe yüzde 1,4, inşa
Dolar ve Euro yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar bugün 47,30 TL bandının üzerinde hareket ediyor Spot
Altın piyasasında son dönemde yaşanan fiyat hareketliliği hem yatırımcıların hem de vatandaşların gündemindeki yerini koruyor. Küresel gelişmelerin etkisiyle dalgalanan altın fiyatları, yatırım kararlarının yanı sıra emlak ve otomotiv gibi farklı sektörle
İstanbul Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı
Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonlarında 8 şüpheli tutuklandı
03Pakistan: Ara bulucular Hürmüz'ün açılması için belge hazırlığında
04Bakan Gürlek: Çocuklarımızın her türlü şiddetten korunması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
05İzmir açıklarında 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
06Lübnan ile siyonist rejim arasında Roma görüşmeleri: Sınır ve güvenlik düzenlemeleri ele alındı
07Katar: HAMAS yol haritasına bağlı kaldı, israil yükümlülüklerini yerine getirmedi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük