Başakşehir’de çocuk maratonunu bu yıl 5’inci kez düzenlendi. Renkli ve eğlenceli etkinliklerle dolu organizasyona binlerce çocuk katılırken, minik sporculara aileleri de eşlik etti. Bu yıl ilk defa 6-12 aylık bebekler için düzenlenen "Emekl...
Başakşehir’de çocuk maratonunu bu yıl 5’inci kez düzenlendi. Renkli ve eğlenceli etkinliklerle dolu organizasyona binlerce çocuk katılırken, minik sporculara aileleri de eşlik etti. Bu yıl ilk defa 6-12 aylık bebekler için düzenlenen "Emekleme Yarışması" ise büyük ilgi gördü. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Çocuk maratonumuzu devam ettireceğiz. Çünkü çocuklarımız katılmak istiyor ve çok eğleniyorlar" dedi.
Başakşehir Belediyesi, Avrupa Yakası’nın en büyük çocuk maratonuna bu yıl beşinci kez ev sahipliği yaptı. Renkli ve eğlenceli etkinliklerle dolu organizasyona binlerce çocuk katılırken, minik sporculara aileleri de eşlik etti. Bu yıl ilk defa 6-12 aylık bebekler için düzenlenen "Emekleme Yarışması" ise büyük ilgi gördü. Geleceğin bireylerine spor kültürünü aşılamak ve maraton bilinci kazandırmak amacıyla düzenlenen Başakşehir Çocuk Maratonu, bu yıl Anneler Günü’ne denk gelen 11 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi. Avrupa Yakası’nın bu alandaki en büyük organizasyonu olan maraton, minik sporcular ve aileleriyle birlikte yaklaşık 15 bin kişiyi ağırladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da etkinliğe katılarak maraton coşkusunu paylaştı. Başkan Kartoğlu katılımcılarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.
6-12 aylık bebekler emekleme yarışmasında ter döktü
Etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri, bu yıl ilk kez düzenlenen "Emekleme Yarışması" oldu. 7 yaş ve altındaki çocuklar aileleriyle birlikte 300 metrelik parkurda mücadele ederken, 8-13 yaş grubundaki çocuklar ise bireysel olarak 900 metrelik parkuru tamamladı. Koşuya katılan her çocuk, bitiş çizgisinde madalya ve sertifika aldı. Minik sporculara geri dönüşüm malzemelerinden üretilen ahşap madalyaların verilmesi, çevreci Başakşehirliler tarafından büyük takdir topladı.
Etkinlikte Anneler Günü de unutulmadı. Minik sporcular, koşunun sonunda bitiş çizgisinde kendilerini bekleyen annelerine ellerindeki çiçeklerle koşarak sarıldı ve Anneler Günü’nü coşkuyla kutladı.
Özel gereksinimli çocuklar için anlamlı koşu
Engelliler Haftası dolayısıyla özel gereksinimli çocuklar için özel bir koşu düzenlendi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun eşlik ettiği koşunun sonunda madalyaları Başkan Kartoğlu bizzat takdim etti. Etkinlik alanında ailelerin ve çocukların keyifli vakit geçirmesi için çeşitli ikramlar, şişme oyuncaklar, oyun alanları, sahne gösterileri, jonglör performansları, konserler, çeşitli maskotlar ve Başakşehir Belediyesi’nin sevilen maskotu Başakgiller yer aldı. Başakşehirli çocuklar ve aileleri gün boyunca doyasıya eğlendi.
Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, " 5’inci çocuk maratonumuz yaklaşık 5 bin ailemizle ve 15 bin vatandaşlarımızla komşularımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz maratonumuz dolu dolu geçiyor. Çok eğlenceli bir ortam var. Bir taraftan eğlence var bir taraftan yarışmalar var. Biraz önce bizde engelli kardeşlerimizle birlikte Engelli Haftası münasebetiyle bir maraton yaptık. Kardeşlerimize ödül verdik. Burada her grup var. Çocuklarla birlikte bütün aileler var. Bir taraftan sahne şovları var. Bir taraftan eğlence parkurlarımız var. Bu sene 5’inci biz her sene çocuk maratonumuzu devam ettireceğiz. Çünkü çocuklarımız katılmak istiyor ve çok eğleniyorlar" dedi.
Yarışmada madalya kazandığını İkra Duru İnat, "Çok iyi geçti. Madalya kazandım. Önce antreman yaptık sonra yarışmaya başladık" diye konuştu.
Yarışmada birinci olduğunu söyleyen Asel Dikmen ise, "çok eğlenceli geçti çok mutluydum. İlk yavaş tempo ile koştum son anlarda baya hızlandım ve birinci oldum. Çocukların eğlenmesi için bir sürü etkinlikler yapmışlar" ifadelerini kullandı.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko
Mersin’in en önemli yaylaları arasında yer alan Fındıkpınarı’ndaki yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelandaki hasarın boyutu havadan görüntülenirken, 25’i ağır hasarlı yaklaşık 100 hanenin zarar gördüğü bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bil
Kurtlar Yerleşimlere İndi, Vatandaş Tedirgin
Yargıtay Üyesi Kolukısa’nın 30 Yıllık Birikimi Kitap Oldu
03Akpınar Çarşısı Yeni İşyerleri İle Yeniden Canlanıyor
04Kahramanmaraş’ta Okul Saldırısında Yaralanan Öğrenciden Acı Haber
05Adıyaman’da Eğitimciler Doğayla Buluştu
06Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye Artık Masayı Kuran Ülkedir"
07Kritik Maç Yarın; Yeşilyurtspor Galibiyet İçin Sahaya Çıkıyor
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük