MENÜ

Başkan Ahmet Cin: "Millete rağmen millete karşı durulmaz, bunun örneğini bugün burada görüyoruz"

Pendik Belediyesi tarafından önceki hafta yapılması planlanan ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) engellemeleri nedeniyle bir hafta ertelenen ‘Pendik Memleket Günleri’ etkinliği, renkli görüntülerle Pendik Millet Bahçesi’nde başladı. Türkiye’ni

Yayınlanma: 18 Ekim 2025 10:26 Güncelleme: 18 Ekim 2025 17:00
Başkan Ahmet Cin: "Millete rağmen millete karşı durulmaz, bunun örneğini bugün burada görüyoruz"
Pendik Belediyesi tarafından önceki hafta yapılması planlanan ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) engellemeleri nedeniyle bir hafta ertelenen ‘Pendik Memleket Günleri’ etkinliği, renkli görüntülerle Pendik Millet Bahçesi’nde başladı. Türkiye’nin dört bir yanından kadim izleri, motifleri ve yöresel ürünleri Pendik’e taşıyan etkinlik, 9 Kasım tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlerin kültürel zenginliklerini tanıtmak, hemşehriler arasında birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek amacıyla Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Pendik Memleket Günleri: Kadim Kültürümüzün İzinde’ etkinliği yoğun katılımla Pendik Millet Bahçesi’nde başladı. Pendik’te ilçe bazlı olarak ilk kez gerçekleştirilen Memleket Günleri’nde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 32 hemşehri derneği kendi yörelerine ait kültürel değerleri, el sanatlarını ve yöresel lezzetleri tanıtma fırsatı yakalıyor. Etkinlik alanında kurulan çadırda konserler, halk oyunları ve çeşitli gösterilerle vatandaşlar keyifli anlar yaşıyor. Ayrıca alanda kurulan satış stantlarında yöresel ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, ikram alanlarında misafirlere geleneksel tatlar ikram ediliyor.

"Kendi Millet Bahçemizde, kendi konseptimizde Memleket Günleri’nin açılışını gerçekleştirmiş olduk"
Önceki hafta Pendik Sahil Meydanı’nda yapılması planlanan program, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gerekçe göstermeden alan kullanımına izin vermemesi nedeniyle iptal edilmişti. Belediyenin girişimleriyle etkinlik, Pendik Millet Bahçesi’nde 17 Ekim tarihinde hayata geçirildi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İBB’nin engellemelerine rağmen gerçekleştirdikleri programın tüm Pendikliler için öneminden bahsederek, "Millete rağmen millete karşı durulmaz, bunun örneğini bugün burada görüyoruz" dedi. Başkan Ahmet Cin, şu şekilde konuştu:
"Bugün ilk defa Pendik’te Memleket Günleri ile ilgili ilçe bazında bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Aslında geçen hafta Cuma günü başlayacağımız bir organizasyondu. Ama maalesef Büyükşehir‘e ait olan bir yerde bunu yapma isteğimizi Büyükşehir Belediyesi sebep belirtmeden iptal etti ve bize yer tahsisi yapmadı. Biz de bir hafta ertelemek zorunda kaldık. Kendi Millet Bahçemizde kendi konseptimizde, kendi niteliğimizde STK’larımızla birlikte çok yoğun bir ilgiyle Memleket Günlerinin bugün açılışını gerçekleştirmiş olduk. Pendik’te bu kararı alırken tüm STK’larla bir araya gelerek, onlarla istişare ederek bu kararı almıştık. Ama maalesef Büyükşehir daha değişik bir yerde yapmamıza imkan sağlamadı. Biz de bunu kendi yerimizde gerçekleştirmek durumunda kaldık. Tahsis yapılmayan bu olumsuz duruma karşı vatandaşlarımız çok güzel bir şekilde mesajı aldı ve ilgililere de mesajını verdi. 9 Kasım’a kadar tüm STK’larımızın iş birliği halinde kendi geleneklerini, göreneklerini, yiyeceklerini burada tüm kamuoyuna anlatmak için burada olacağız."

"Etkinliğin burada olmasından çok memnunuz"
Etkinliğe katılan vatandaşlardan Feride Kır, "Çok güzel bir etkinlik, memnunuz. Memleketimize ait, ihtiyacımız olan ürünleri alacağız. Ben Erzincanlıyım, orada Erzincan sofrası da vardı, güzel oldu. Biz her sene Maltepe’de olana gidiyorduk, burada olmasından çok memnunuz, düzenleyenlere teşekkür ederiz" dedi.

"İnsanlar bu şekilde kendilerini memleketlerinde hissedebiliyorlar"
Kendisi de dernek üyesi olan Mustafa Sarı, "Bu etkinlik daha önceden de yapılıyordu ama bir süre ara verilmişti. Derneklerin bu şekilde faaliyetlerde yer alması memleket özlemi duyan kişiler için de çok iyi. İnsanlar bu şekilde kendilerini memleketlerinde hissedebiliyorlar, bu yönden de iyi bir etkinlik, memnunuz. Bizim de Sakaryalılar olarak 2 Kasım’da bir gecemiz olacak, bu etkinliği düzenlediği için başkanımıza teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.
Vatandaşlardan Meral Arslan düşüncelerini, "Ben zaten bugüne kadar hep ’Bu etkinlik neden burada yapılmıyor?’ diyordum. Biz genelde bunun için hep uzakta olanlara gidiyorduk ama yol bize çok uzak geliyordu. Şimdi böyle yakınımızda olması çok güzel. Ahmet Cin başkanımızı gerçekten takdir ediyorum, çok güzel bir olaya imza atmış" diye aktardı.
Düzenlenen etkinliğe Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, hemşeri dernek başkanları, sivil toplum kuruluş üyeleri ve çok sayıda Pendikli vatandaş katıldı. Programlar kapsamında her gün farklı illerin yöresel tanıtımları, halk oyunları gösterileri ve konserlerin gerçekleşeceği Memleket Günleri etkinliği, 9 Kasım’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
ETİKETLER: Başkan, Ahmet, Cin:, "Millete, rağmen
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Geleceğe yeşil miras

Geleceğe yeşil miras

Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30