Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 08 Mayıs 2024 - 12:44 Yorum: 0

Başkan Akel’den iptal çağrısı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Belediye Başkanı Necdet Akel, bölgenin gözbebeği Murat Dağı’nda planlanan altın madeni keşif alanına giderek, altın madenine karşı olduklarını belirtti.Murat Dağı bölgesinde planlanan altın madeni projesi i...

Başkan Akel’den iptal çağrısı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Belediye Başkanı Necdet Akel, bölgenin gözbebeği Murat Dağı’nda planlanan altın madeni keşif alanına giderek, altın madenine karşı olduklarını belirtti.
Murat Dağı bölgesinde planlanan altın madeni projesi için verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu iptali sonrasında altın madeni şirketi üst mahkemeye itirazda bulunmuş, mahkemede keşif kararı vermişti. Yapılan keşif sırasında, alanda bulunan Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, köy muhtarları ve bölge sakinleri altın madenine karşı olduklarını tekrar belirtti.
Murat Dağı bölgesinde planlanan altın madeni projesinin ilçenin doğal ve kültürel zenginliklerine ciddi zararlar verebileceğini belirten Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel açıklamasında; “Projenin su kaynaklarına, tarım alanlarına ve çevreye nolumsuz etkileri konusundaki endişelerimizi keşif heyetine sunduk. İlçe halkının sağlığı ve endemik bitki ile ormanların korunması için projeye karşı olduğumuzu tekrar belirttik. İlçemizin doğal güzelliklerinin korunması, gelecek nesillere aktarılması ve alternatif turizm projelerinin desteklenmesi için altın madenine karşı çıkıyoruz. Altın madeni projesinin bölgenin ekosistemi ve su kaynakları üzerinde muhtemel etkileri göz önünde bulundurularak, projenin iptali için mücadelemize devam ediyoruz” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber