MENÜ

Başkan Aşgın, Kunduzhan Mahallesi sakinleri ile buluştu

Kunduzhan Mahallesi sakinleri ile bululanBelediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.“Başkanım Mahallemizde Söz Bizde” mahalle buluşmaları kapsamında Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Ku...

Yayınlanma: 18 Ocak 2025 11:27 Güncelleme: 01 Eylül 2025 12:52
Başkan Aşgın, Kunduzhan Mahallesi sakinleri ile buluştu

Kunduzhan Mahallesi sakinleri ile bululanBelediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.
“Başkanım Mahallemizde Söz Bizde” mahalle buluşmaları kapsamında Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Kunduzhan Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Hürriyet İlkokulu konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın yanı sıra Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Özkan Yandım, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Mustafa Serdar Avcu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Çorum Belediyesi birim müdürleri katıldı.
Toplantıda ilk olarak söz alan Kunduzhan Mahallesi Muhtarı Kadir Akçal, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın her zaman yanlarında olduğunu ve mahallenin sorunları ile yakından ilgilendiğini ifade etti. Belediye Hizmet Binası’nın mahalle sınırları içerisinde bulunmasının kendileri için çok büyük bir şans olduğunu ifade eden Muhtar Akçal, “Ne zaman bir istekle başkanımızın yanına gitsek bizleri boş çevirmemeye çalıştı. Mahallemize hizmet noktasında elinden gelenin fazlasını yapıyor. Mahalle sakinlerimiz adına başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra konuşan BaşkanAşgın ise Çorum’un hiçbir mahallesini bir diğerinden ayırmadan hizmet verdiklerini ifade etti. Kunduzhan Mahallesi’nin Çorum’un en eski mahallelerinden birisi olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Eski kayıtlarda mahallenin adı Şeyhler Mahallesi olarak geçmektedir. Mahallede bulunan Nakşi Şeyhlerinin mezarlarından dolayı şeyhler mahallesi olarak anılan bu yerin daha sonra adı ‘Kundistan’ bugün ki adı ise ‘Kunduzhan’ olarak bilinmektedir” diye konuştu.
Kunduzhan Mahallesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalardan bahseden Aşgın, “Mahallemizde 3 bin 459 ton büyük asfalt, 255 ton da yama olmak üzere toplam 3 bin 714 ton asfalt serimi yaptık. Asfalt serimi yapılan alanın uzunluğu 1700 metreye denk gelmektedir. Mahallemizde yeni açılan yolların uzunluğu 1 347 metre ve 19 bin 121 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Mahallemizde 5 bin 967 metre bordür, 11 bin 253 metrekarelik alanda da karo kaplama çalışması yaptık” şeklinde konuştu.
Çorum genelinde altyapı ile ilgili önemli yatırımlar yaptıklarını kaydedenAşgın, Kunduzhan Mahallesi’nde altyapı sorunun olmadığını söyledi. Yapılan çalışmalarla yağışların ardından meydana gelen olumsuzlukların ortadan kalktığını vurgulayan Aşgın, “Mahallemizde alt yapıyla ilgili önemli bir sorun yok.975 metre atık su hattı, 942 metre de yağmursuyu hattı yaptık” ifadelerini kullandı.
Çorum Müftülüğü’nün Kunduzhan Mahallesi sınırları içerisine geleceğini belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, mahallenin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi olan Aile Sağlığı Merkezi’nin de yapılacağı müjdesini verere, “2021yılında Belediye Meclisimizde aldığımız kararla 2708 ada 4 parselde kalan alanı Müftülük işaretledik. Müftülük binamız ihale aşamalarının tamamlanmasının ardından Kunduzhan Mahallesi sınırları içerisinde yer alacak. Öte yandan mahallemizin en önemli ihtiyaçlarından birinin de Aile Sağlığı Merkezi olduğunu biliyoruz. Bu ihtiyaçla ilgili de 2022 yılında Belediye Meclisimizde aldığımız kararla 4520 ada 6 parsel de yer alan kısmı Aile Sağlığı Merkezi olarak işaretledik. Bu alanla ilgili ihale çalışmaları başlatıldı” dedi.
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın konuşmasının ardından Kunduzhan Mahallesi sakinlerinden gelen soru ve taleplere cevap verdi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi

Döviz piyasasında dolar 49,20 lirayı aştı

Döviz piyasasında dolar 49,20 lirayı aştı

7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste

Karahan, Meclis'te ekonominin yol haritasını anlatacak

Karahan, Meclis'te ekonominin yol haritasını anlatacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun konuğu olacak. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak. Karahan'ın toplant

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91

 Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i

Memur ve memur emeklilerinin zammı belli oldu

Memur ve memur emeklilerinin zammı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı eylül ayı enflasyonunun yüzde 1,84 olarak gerçekleşmesiyle 2026'nın ikinci yarısındaki üç aylık enflasyon da belli oldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki fiyat artışlarının bileşik hesabına göre üç aylık

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
14
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
13
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
8
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
6
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3