MENÜ

Başkan Ataç: “İnsanların duasını almak çok önemli”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Hasan Ali Yücel Belde Evi kursiyerleri ile bir araya geldi. Başkan Ataç, “Eskişehir’de belediyecilik yapmak bence ibadet gibi bir şeydir. İnsanların duasını almak, yüzünü güldürmek çok önemli” dedi....

Yayınlanma: 26 Ocak 2024 16:28 Güncelleme: 09 Eylül 2025 02:55
Başkan Ataç: “İnsanların duasını almak çok önemli”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Hasan Ali Yücel Belde Evi kursiyerleri ile bir araya geldi. Başkan Ataç, “Eskişehir’de belediyecilik yapmak bence ibadet gibi bir şeydir. İnsanların duasını almak, yüzünü güldürmek çok önemli” dedi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, hemen her fırsatta Eskişehirliler ile bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Ataç son olarak Batıkent Mahallesi’nde bulunan Hasan Ali Yücel Belde Evi kursiyerleri ile bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıya Başkan Ataç’ın yanı sıra Mahalle Muhtarı Derya Can ve mahalle sakinleri katıldı. Belediye çalışmaları hakkında mahalle sakinlerine bilgiler de veren Başkan Ataç, mahalleliler ile bir araya gelerek yaptığı istişarelerin, hizmetlerin kaliteli şekilde vatandaşa ulaşmasında çok önemli olduğunu kaydetti.
“Bu yapılanlar bazen dünyada ilk oluyor”
Başkan Ataç, yapılan hizmetlerden söz ederek, “Belediye başkanları insanlara dokunur denir. Ama ben derim ki proje insana dokunursa çok daha farklı olur. Şimdi belediyemizin çalışmalarını tanıtmak için gerçekleştirilen hizmet turlarında yapılanları görüyorsunuz. İnanın bu yapılanlar bazen Eskişehir’de ilk oluyor, bazen Türkiye’de ilk oluyor, bazen de dünyada ilk oluyor. Mesela Alzheimer Merkezi Türkiye’de yok. Hele belediyelerde hiç yok” ifadelerini kullandı.
“Her şey ateş pahası”
Başkan Ataç hayat pahalılığına dikkat çekerek, “Enflasyon patladı gitti, her şey ateş pahası. İlkokul çocukları beslenme çantalarında bir şey olmadan gidiyorlar. Dedik ki çocuklarımıza beslenme paketi yapalım. 25 bine yakın öğrenciye ulaştık. Aynı şeyi üniversite öğrencileri için yaptık. Öğrencilere ücretsiz olarak akşam yemeği veriyoruz. Burada da 150 bin üniversiteli gencimiz yararlandı. Başka şehirden gelen bir öğrenci şu enflasyonda kira mı ödesin, kitap mı alsın, karnını mı doyursun? O kadar mutlu ki çocuklar. Bundan sonra daha çok sosyal yardımlara yönelik büyük işler yapacağız. Yoksa bu gidişle genç ve çocuklar ne iyi okuyabilecek ne iyi beslenebilecek İnsanlarımız gerçekten zor günler geçirecek. Birlikte dayanışmayla yoksul aileleri daha iyi noktalara getirmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.
“Eskişehir’de belediyecilik yapmak ibadet gibi”
Başkan Ataç, “1999’da Belde Evlerinde başladık. Benim aklımda hep insanlara destek olmak var. Belde evlerini kurarken kadını evden çıkartıp üreten hale getirmekti amacım. Bakın Cumhuriyet bir kadın darbesidir. Çünkü Atatürk kadını hedeflemiş. Atamız o kadar vizyonlu ki Eskişehir halkı da çok farklı. Yapılan yenilikleri çok iyi kavrıyor, kabul ediyor ve desteğini hemen veriyor. O nedenle Eskişehir’de belediyecilik yapmak bence ibadet gibi bir şeydir. İnsanların duasını almak, yüzünü güldürmek çok önemli bir şey. İyi ki hekimliği bırakıp iyi ki belediye başkanı olmuşum” dedi.
“Belde Evleri kadınlar için çok önemli”
Muhtar Can, “Belde Evleri özellikle biz kadınlar için çok önemli. Sosyalleşmemiz anlamında kendimize zaman ayırma anlamında çok önemli. Başkanımızın her yaptığı çalışma kıymetli ama biz kadınlar için buralar çok kıymetli. Başkanımıza bu konuda çok teşekkür ediyorum” dedi. Toplantıda istek ve taleplerini ileten vatandaşlar, hizmetlerden dolayı memnun olduklarını ifade ederek her zaman Başkan Ataç’ın arkasında olduklarını belirtti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Bakan Memişoğlu: "Patlama sonucu oluşan enkazda yaralı olarak kurtarılan 8 vatandaşımızın tedavileri hastanelerimizde devam etmektedir"

Bakan Memişoğlu: "Patlama sonucu oluşan enkazda yaralı olarak kurtarılan 8 vatandaşımızın tedavileri hastanelerimizde devam etmektedir"

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Fatih Ayvansaray’da patlama sonrası bina çökmesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Memişoğlu, "Patlama sonucu oluşan enkazda yaralı olarak kurtarılan 8 vatandaşımızın tedavileri hastanelerimiz

Fatih’te Doğal Gaz Patlaması: 2 Bina Çöktü, 7 Kişi Kurtarıldı

Fatih’te Doğal Gaz Patlaması: 2 Bina Çöktü, 7 Kişi Kurtarıldı

İstanbul Fatih’te doğal gaz kaynaklı patlama sonrası çöken iki binanın enkazından 7 kişi sağ çıkarıldı, 2 kişiye ulaşmak için çalışmalar sürüyor.  Fatih ilçesinde meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlama sonrası bitişik nizamda bulunan iki bina çöktü. En

Katar’da Askeri Helikopter Kazası: 3 Türk Vatandaşı Şehit Oldu

Katar’da Askeri Helikopter Kazası: 3 Türk Vatandaşı Şehit Oldu

Katar’da eğitim uçuşu sırasında denize düşen askeri helikopterde bulunan 1’i TSK personeli, 2’si ASELSAN çalışanı 3 Türk vatandaşı şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı, Katar’da meydana gelen askeri helikopter kazasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. A

İletişim Başkanı Duran’dan Katar’da kaza kırıma uğrayan helikoptere ilişkin açıklama

İletişim Başkanı Duran’dan Katar’da kaza kırıma uğrayan helikoptere ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Katar Silahlı Kuvvetlerine ait bir helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizden 1 personelimiz, ASELSAN’dan 2 personelimiz ve Katar Silahlı Kuvvetlerinden 4 personel şehit

TOKİ konutları Tarsus’ta yükselmeye başladı

TOKİ konutları Tarsus’ta yükselmeye başladı

Mersin’in Tarsus ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak olan konut projesinde çalışmalar başladı. Kaleburcu Mahallesi’nde hayata geçirilen proje kapsamında 397 konut, 1 cami ve 3 dükkanlı ticaret merkezi inşa edilecek.Çevre,

Düğün takısı ‘örtülü’ borç ilişkisine dönebilir

Düğün takısı ‘örtülü’ borç ilişkisine dönebilir

Avukat Tevfik İmamoğlu, düğünde takılan ve geri dönmeyen takılar için ilamsız icra takibi başlatılabileceğini söyleyerek, "Geri dönmeyen takılar bazı yerel mahkemelerde örtülü borç ilişkisi olarak nitelendirilebilir" dedi.Akrabasının düğününde taktığı alt

Büyükşehirin hayvanat bahçesi bayramda doldu taştı

Büyükşehirin hayvanat bahçesi bayramda doldu taştı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren, Ramazan Bayramı’nın 2 ve 3’üncü günlerinde ücretsiz bir şekilde hizmet veren Hayvanat Bahçesi doldu taştı.Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla, Ramazan Bayramı’nın 2’nci ve 3’üncü günle

Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin 7 yıllık elektrik sorunu çözüldü

Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin 7 yıllık elektrik sorunu çözüldü

Esenyurt’ta uzun yıllardır devam eden elektrik sorunu çözüme kavuştu. Mahallede 10 sokağı etkileyen ve yaklaşık 7 yıldır süren düşük voltaj problemi, yapılan çalışmalar sonucunda kalıcı olarak giderildi.Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, Mehmet Ak

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:57
Güneş 06:19
Öğle 12:38
İkindi 16:05
Akşam 18:48
Yatsı 20:04

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17