MENÜ

Başkan Aydın, hizmetleri ve projelerini anlattı: Afet için dev iletişim projesi

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yapılan çalışmaları hem de yeni dönem projelerini açıkladı. Aydın, muhtemel deprem ve afet durumlarında iletişim kesintisi yaşanmaması için Bursa’nın üç farklı noktasına iletişim kuleleri kurulacağını duyurdu.Osmang

Yayınlanma: 05 Mart 2026 23:44 Güncelleme: 05 Mart 2026 22:30
Başkan Aydın, hizmetleri ve projelerini anlattı: Afet için dev iletişim projesi
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yapılan çalışmaları hem de yeni dönem projelerini açıkladı. Aydın, muhtemel deprem ve afet durumlarında iletişim kesintisi yaşanmaması için Bursa’nın üç farklı noktasına iletişim kuleleri kurulacağını duyurdu.
Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen programda protokol üyeleri ve basın mensupları iftar programında bir araya geldi. İftarın ardından gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Erkan Aydın, göreve geldikleri günden bu yana yapılan çalışmalar ve gelecek döneme ilişkin projeler hakkında bilgi verdi.
Başkan Aydın, 2026 yılının Bursa için tarihi bir anlam taşıdığını belirterek, kentin fethinin 700’üncü yılının çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi. Aydın, "1326’dan 2026’ya Bursa’nın 700’üncü yılına ulaştık. Bu yılı ‘700 yıldır buradayız’ sloganıyla başlattık. Yıl boyunca düzenleyeceğimiz etkinliklerle bu önemli tarihi hep birlikte kutlayacağız" dedi.

"Vaatlerimizin yüzde 70’ini tamamladık"
Seçim döneminde açıkladıkları projelere değinen Aydın, iki yıllık süreçte önemli bir kısmını hayata geçirdiklerini belirtti. Toplam 58 proje vaat ettiklerini söyleyen Aydın, "Bugün itibarıyla bu projelerin 40’ını tamamladık. Yani yaklaşık yüzde 70’ini gerçekleştirmiş olduk. 13 proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor, 5 projeye ise önümüzdeki süreçte başlayacağız" diye konuştu.

35 projede açılış ve temel atma
İki yılda yoğun bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Aydın, "Toplam 35 projede 25 açılış ve 30 temel atma gerçekleştirdik. Ortalama olarak baktığımızda yaklaşık 20 günde bir ya temel atma ya da açılış yaptık" ifadelerini kullandı.
Sosyal projelere de değinen Aydın, ilçede çocuklara yönelik yatırımların sürdüğünü söyledi. "5 kreşi hizmete açtık. 3 kreşin daha inşaatı devam ediyor" diyen Aydın, kreşlerin annelerin iş hayatına katılımını da artırdığını ifade etti. Sosyal projeler kapsamında dezavantajlı mahallelerdeki çocuklara yönelik etkinlikler düzenlediklerini belirten Aydın, 463 çocuğun ilk kez Uludağ’a götürüldüğünü söyledi. Ayrıca iki yıl içinde 5 bin çocuğun Bursaspor maçlarına götürüldüğünü belirten Aydın, çocukların hem Panorama 1326 Müzesi’ni gezdiğini hem de stadyum atmosferiyle tanıştığını kaydetti.

Kent lokantalarında 400 bin kişi ağırlandı
Osmangazi’de hizmete alınan halk ve kent lokantalarının yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Başkan Aydın, bu lokantalarda yaklaşık 400 bin kişinin ağırlandığını söyledi. Belediye hizmetlerinden yararlanan toplam vatandaş sayısının ise 1,5 milyona yaklaştığını belirtti.
Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarına da değinen Aydın, ilçede önemli altyapı yatırımlarının yapıldığını ifade etti. Aydın, "Yaklaşık 150 bin ton asfalt döktük, 70 bin metrekare kaldırım yaptık. Ayrıca 20’ye yakın parkın açılışını gerçekleştirdik. Osmangazi’de 700’ün üzerinde parkın bakımını sürdürüyoruz" dedi.
Aydın, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik desteklerin devam ettiğini belirtti. Bu yıl yaklaşık 20 bin haneye erzak yardımı ulaştırıldığını söyleyen Aydın, Ramazan ayında kurulan iftar sofralarında 120 bin vatandaşın ağırlandığını ifade etti.

Afet Koordinasyon Merkezi kurulacak
Bursa’nın deprem kuşağında yer aldığına dikkat çeken Aydın, afetlere hazırlık kapsamında önemli bir projenin hayata geçirileceğini açıkladı. 17 bin metrekarelik alanda kurulacak Afet Koordinasyon Merkezi’nin 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını belirten Aydın, merkezin afet anında lojistik ve yardım faaliyetlerinin yönetileceği bir merkez olacağını söyledi. Başkan Aydın, muhtemel afet durumlarında iletişimin kesilmemesi için yeni bir altyapı planlandığını ifade etti. "Deprem veya afet anlarında telefon ve internet kesintilerinin önüne geçmek için üç farklı noktaya iletişim kuleleri kurulacak" diyen Aydın, kulelerin Afet Koordinasyon Merkezi, Uludağ ve kentin farklı bir noktasında yer alacağını belirtti. Afet hazırlıkları kapsamında toplanma alanlarının da artırıldığını söyleyen Aydın, bu alanların sayısının 459’a yükseltildiğini belirtti. Alanlara yönlendirme tabelaları ve karekodlu bilgilendirme panoları yerleştirildiğini ifade etti.

Kütüphane sayısı 14’e çıkıyor
Kültürel yatırımlar kapsamında yeni kütüphanelerin hizmete açıldığını belirten Başkan Aydın, Hasan Ali Yücel Dünya Kütüphanesi ve İsmail Hakkı Tonguç Bağış Kütüphanesi’nin hizmete alındığını söyledi. Bayramdan sonra Yaşar Kemal Kütüphanesi’nin açılmasıyla ilçedeki kütüphane sayısının 14’e ulaşacağını ifade etti. Belediyeye ait spor tesislerinden yüz binlerce kişinin faydalandığını söyleyen Aydın, yüzme havuzlarını 186 binden fazla kişinin kullandığını belirtti. Fitness salonlarından ise 95 binden fazla vatandaşın yararlandığını kaydetti. Son iki yılda düzenlenen kültür ve sanat etkinliklerine de değinen Aydın, 103 tiyatro, sergi ve etkinliğin düzenlendiğini, konserlere ise yaklaşık 350 bin kişinin katıldığını söyledi.
Kentsel düzenleme çalışmaları kapsamında kamulaştırma faaliyetlerinin sürdüğünü ifade eden Başkan Aydın, bugüne kadar 50 bin metrekarenin üzerinde kamulaştırma gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.
ETİKETLER: Başkan, Aydın,, hizmetleri, projelerini, anlattı:
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Adıyaman’da Halk Ekmek Fiyatı Tepki Çekti

Adıyaman’da Halk Ekmek Fiyatı Tepki Çekti

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Mustafa Alkayış, Adıyaman Belediyesi tarafından açıklanan Halk Ekmek fiyatlarını eleştirdi. Alkayış, çevre illerdeki fiyatlarla Adıyaman’ı karşılaştırarak, Malatya’da 9 TL, Şanl

ABD Senatosu’nda eski askerden "Kimse İsrail için savaşmak istemiyor" protestosu

ABD Senatosu’nda eski askerden "Kimse İsrail için savaşmak istemiyor" protestosu

ABD Deniz Piyadeleri’nde görev yapan eski bir asker, Senato’da İran’a saldırıları protesto etti. Polis tarafından salondan çıkarılırken "Kimse İsrail için savaşmak istemiyor" diye bağıran eski askerin yaka paça dışarı çıkarıldığı sırada kolu kırıldı.ABD S

Vali Aktaş: "Bir şehrin yarını, bugün yetişen çocuklarının aldığı eğitimde saklı"

Vali Aktaş: "Bir şehrin yarını, bugün yetişen çocuklarının aldığı eğitimde saklı"

Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş, eğitimin önemine dikkat çekerek, "Bir şehrin yarını, bugün yetişen çocuklarının aldığı eğitimde saklı" dedi.Afyonkarahisar’da eğitimin kalitesinin ve niteliğinin arttırılması amacıyla toplantı gerçekleştirildi. Vali A

Kumlu’da yerli ırk hayvanlarla büyükbaş yetiştiriciliği yapan işletme incelendi

Kumlu’da yerli ırk hayvanlarla büyükbaş yetiştiriciliği yapan işletme incelendi

Hatay Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kumlu ilçesinde yerli ırk hayvanlarla büyükbaş yetiştiriciliği yapan işletmede incelemelerde bulunuldu.İl Müdürü Abdurrahman Türkmen’inde yer aldığı incelemelerde; hayvan barınakları, bakım ve besleme şartları, s

Bursa’da gönülden gönüle Ramazan nefesi

Bursa’da gönülden gönüle Ramazan nefesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının huzur ve maneviyatını şehrin geneline yaymak amacıyla çeşitli kültür-sanat etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor.Bu kapsamda Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ’Gönülden Gönüle Bursa’da Ramazan Nefesi’

Vali Akbıyık, şehit aileleri, gaziler ile iftar sofrasında buluştu

Vali Akbıyık, şehit aileleri, gaziler ile iftar sofrasında buluştu

Muğla Valisi Sayın Dr. İdris Akbıyık, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen geleneksel iftar programında şehit aileleri, gaziler ve emniyet mensupları ile bir araya geldi.Birlik, beraberlik ve maneviyatın paylaşıldığı programda davetlilerle yakından

Çatak’ta öğrencilerle iftar programı düzenlendi

Çatak’ta öğrencilerle iftar programı düzenlendi

Van’ın Çatak ilçesinde bulunan Muhammed Sait Aydın Kız Pansiyonunda öğrencilerle birlikte iftar programı düzenlendi.Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleştirilen programa ilçe protokolü de katılarak öğrencilerle iftarlarını açtı. Öğrencilerle aynı s

Başakşehir’de Ramazan Coşkusu

Başakşehir’de Ramazan Coşkusu

Başakşehir Belediyesi tarafından "Ramazan’da bir başka şehir" mottosuyla düzenlenen etkinlikler büyük ilgi görüyor. Başakşehirliler sahne programları, teknoloji deneyim alanı, kültür turları, mukabeleler, çocuk etkinlikleri gibi çeşitli programlarla, rama

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:24
Güneş 06:45
Öğle 12:43
İkindi 15:57
Akşam 18:31
Yatsı 19:47

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
58
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
54
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
51
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
46
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
42
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
39
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
32
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
29
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
27
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
26
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
24
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
24
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
20
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
20
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
13