MENÜ

Başkan Büyükkılıç, çevreci ve yenilenebilir elektrikli otobüs ile bisikletleri inceledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir bünyesindeki temiz enerjiyle, konforlu ve erişilebilir ulaşım için çalışmalarını sürdüren Ulaşım A.Ş.’de, otobüs filosuna katılan yüzde 100 elektrikli, sessiz ve sıfır emisyonlu yeni ot

Yayınlanma: 27 Şubat 2026 10:08 Güncelleme: 27 Şubat 2026 11:25
Başkan Büyükkılıç, çevreci ve yenilenebilir elektrikli otobüs ile bisikletleri inceledi
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir bünyesindeki temiz enerjiyle, konforlu ve erişilebilir ulaşım için çalışmalarını sürdüren Ulaşım A.Ş.’de, otobüs filosuna katılan yüzde 100 elektrikli, sessiz ve sıfır emisyonlu yeni otobüs ve elektrikli bisikletleri inceleyerek bilgi aldı.
Başkan Büyükkılıç’ın öncülüğünde Kayseri’de toplu taşımada çevreci dönüşüm büyüyor. Büyükkılıç, Kayseri’de yenilenebilir, çevreci ve yakıt tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanan ulaşım sistemlerini geliştirerek çeşitlendirmeye yönelik proje ve yatırımlarını hayata geçirmeyi sürdürüyor.
Bu çerçevede ulaşım filosuna katılan yüzde 100 elektrikli, sessiz ve sıfır emisyonlu yeni otobüs ve Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde kullanılmak üzere kaybis filosuna eklenen elektrikli bisikletleri inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Canbulut’tan otobüs ve bisikletler hakkında bilgiler aldı.
"Araç filosunu güçlendirmek için çalışıyoruz"
Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü’ndeki incelemede yaptığı açıklamada, "Kayseri’mizde toplu ulaşım hizmetlerini veren Ulaşım A.Ş.’miz, hem araç sayısını arttırıp filosunu güçlendirmek, hem de günün şartlarına uygun araçlarla hizmet vermek, donatmak niyetiyle, elektrikli otobüsleri, çevreci bir anlayış ile yenilenebilir enerji kullanma anlayışıyla da hayata geçirmeye çalışıyor. Aynı zamanda sadece toplu taşımada otobüslerimiz için değil, elektrikli bisikletlerle yani çevreci ve daha kolay kullanımı olan bisikletlerle de donanımını ve yapısını güçlendirme yönünde irade gösteriyor" dedi.
"Önemli olan yolcularımızın memnuniyeti"
Büyükkılıç, önemli olanın ulaşım hizmetini alan vatandaşların memnuniyeti olduğunu vurguladığı konuşmasında, şunları paylaştı:
"İnşallah yeni bisikletler ile bu çalışmalarımıza destek sağlarken, otobüs konusunda da yine yeni otobüsler üzerinde çalışma yapıyoruz. Memnunuz, asıl bizim memnuniyetimizden çok yolcularımızın, transfer ettiğimiz dostlarımızın, hizmetini verdiğimiz kardeşlerimizin memnuniyeti. O konuda da memnun olduklarını söylemeleri bizleri tabi ki keyiflendiriyor."
Engelli dostu araçlar
Toplu ulaşım araçlarının, engelli dostu, aynı zamanda yüksek olmayan, rahatlıkla vatandaşların da binebileceği bir yükseklikte olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, "Araçlar, ayrıca engelli rampasıyla da dostlarımıza hizmet veren yaklaşımıyla takdir edilen ve tercih edilen bir konumda" diyerek yapılan çalışmaların hayırlı uğurlu olmasını diledi.
"Hemşehrilerimize ne yapsak az"
Büyükkılıç, sözlerinin sonunda "Kayseri’mizin, bizi seven, güvenen hemşehrilerimizin hizmet kalitesini arttırmak ve günün şartlarına uyarlamak amacıyla ne yapsak az diye buradan paylaşıyoruz" dedi. 21 megavatlık RES projesini hatırlatarak, elde edilen elektrikli otobüs ve tramvayların elektrik ihtiyacını karşılama yönünde çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Başkan Büyükkılıç, başarı elde ettiklerini, elde edilen enerjinin yüzde 50’sini kendilerinin kullandığını ve yüzde 50’sini ise satarak bütçeye katkı sağladıklarını ve Kayseri’yi daha iyi konumlara taşımaya gayret ettiklerini sözlerine ekledi.
Büyükkılıç, yüzde 100 elektrikli yeni nesil otobüsü yerinde inceleyerek teknik özellikleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ayrıca elektrikli bisikleti test sürüşü yaparak deneyimledi.
İncelemede Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Canbulut ve kurum yönetimi hazır bulundu.
Kayseri’de elektrikli toplu taşıma güçleniyor: Elektrikli otobüs sayısı 17’ye yükseldi
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, çevreci ve sürdürülebilir ulaşım hedefleri doğrultusunda toplu taşıma filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, yüzde 100 elektrikli yeni bir otobüs daha hizmete alındı. Yeni aracın sefere başlamasıyla birlikte Kayseri’deki elektrikli otobüs sayısı 17’ye yükseldi.
İlk seferine çıkan çevre dostu elektrikli otobüs, 416 kWh batarya kapasitesi ve yaklaşık 350 kilometre menzili ile gün boyu kesintisiz hizmet verebilecek teknik donanıma sahip. Sessiz çalışması ve sıfır emisyon özelliğiyle hem çevre kirliliğini hem de gürültü seviyesini azaltan araç, şehir içi ulaşımda konforun artmasına katkı sağlıyor.
Engelli dostu, tam erişilebilir tasarım
Tam engelli uyumlu yapısıyla dikkat çeken, alçak tabanlı giriş sistemi sayesinde iniş-binişler kolay hale gelen, otomatik olarak açılan engelli rampası ile tekerlekli sandalye kullanan vatandaşların toplu taşımadan güvenli ve bağımsız şekilde faydalanılmasını sağlayan yeni nesil elektrikli otobüs, geniş iç hacimi ve düzenli yolcu alanı ile her yaştan yolcu için konforlu bir seyahat sunuyor.
Elektrikli bisikletler, millet bahçesinde hizmete girecek
Vatandaşlara pratik ulaşım imkânı tanıyan ve hizmete girecek olan çevreci 50 civarındaki konforlu, 80 kilometre menzilli, 25 kilometre hız yapabilen coğrafi çitleme fonksiyonlu e-kaybis elektrikli bisiklet, ilk etapta Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde hizmet verecek. Başkan Büyükkılıç, elektrikli bisikletin, ilk denemesini de gerçekleştirdi.
Çevreci belediyeden çevreci ulaşım araçları
Toplu taşımada Türkiye’nin ilk rüzgâr enerji santraline sahip belediyesi olan Kayseri Büyükşehir, yenilenebilir enerji yatırımlarıyla ulaşımda dönüşüme hız veriyor. Elektrikli araçlar, temiz enerji kaynaklarıyla desteklenerek karbon salınımının azaltılmasına önemli destek sağlıyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş., ilerleyen süreçte de elektrikli ve çevre dostu araçların sayısını arttırarak, sürdürülebilir, erişilebilir ve modern bir toplu taşıma sistemi hedefiyle çalışmalarına ivme kazandıracak.
ETİKETLER: Başkan, Büyükkılıç,, çevreci, yenilenebilir, elektrikli
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye Artık Masayı Kuran Ülkedir"

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye Artık Masayı Kuran Ülkedir"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad

Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd

Türk Kızılay 2026 Kurban Vekâlet Ücretlerini Açıkladı

Türk Kızılay 2026 Kurban Vekâlet Ücretlerini Açıkladı

Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b

Adıyaman Üniversitesi’nde Seramikte Uygulamalı Eğitim

Adıyaman Üniversitesi’nde Seramikte Uygulamalı Eğitim

Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas

Uzakta Yaşayanlar İçin Kastamonu ile Bağı Canlı Tutmanın Yolu

Uzakta Yaşayanlar İçin Kastamonu ile Bağı Canlı Tutmanın Yolu

Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.

Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün

Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün

Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl

600 Sporcu Halk Oyunları İçin Adıyaman’da Buluştu

600 Sporcu Halk Oyunları İçin Adıyaman’da Buluştu

Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S

İş İnsanları Platformu’ndan Siyaset Okulu Programına Destek

İş İnsanları Platformu’ndan Siyaset Okulu Programına Destek

Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
73
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
32
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
32
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
31
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
29
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
27