MENÜ

Başkan Büyükkılıç’tan ‘insan hakları’ vurgusu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 10 Aralık İnsan Hakları Günü ve Haftası dolayısıyla...

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:30 Güncelleme: 21 Ağustos 2025 22:37
Başkan Büyükkılıç’tan ‘insan hakları’ vurgusu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 10 Aralık İnsan Hakları Günü ve Haftası dolayısıyla düzenlenen konferansa katıldı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İnsan Hakları Günü Konferansı'nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, önemli ve anlamlı çalışmanın güzel sonuçlar doğurmasını temenni ederek, "10 Aralık, İnsan Hakları ile ilgili yayınlanan bildirgenin yıl dönümünü vesile edinerek değişik etkinliklerle anılıyor. Elbette hepimiz için önem arz eden bir alan. Aynı zamanda insanlık tarihi kadar da eskidir" dedi.

Başkan Büyükkılıç, insan hakları konusunun bir kültür meselesi olduğunu ifade ederek, "Bu bir kültür meselesi, biz Osmanlıyız, Selçukluyuz, Cumhuriyetiz. O açıdan bizim kültürümüz, inancımız olmazsa olmazımız. Birbirimize saygıda kusur etmiyorsak insan hakları var zaten demektir. Kendimizi karşımızdakinin yerine koyarak hareket ediyorsak zaten insan haklarını korumuş oluruz. Ama zulmetmeyi, insanların haklarını yok saymayı, ona değer vermemeyi adeta kendimize ilke edinmişsek bir haktan da söz edilemez. Önemli olan güçlü olmak değil, önemli olan haklı olmaktır. Bizim öğretimizde haklı olan her zaman güçlüdür" diye konuştu.

Ülkenin geleceği olan gençlerin özgüvenli ve donanımlı olması gerektiğini kaydeden Büyükkılıç, "Gençlerimizin özgüven içerisinde olması lazım, gençlerimizin sosyal yönüyle zengin olması lazım. Gençlerimizin elbette ki ülkemizin geleceği olarak bizlerden çok daha ileride olması lazım. Hak ve özgürlükler konusunda yasal çerçevede canlarımıza, yavrularımıza gereken destekleri onları yüreklendirerek vermemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç, batı ülkelerinin insan hakları konusunda uyguladığı çifte standarda dikkat çekerek, şunları söyledi:

"İşin acı tarafı batı batı diyerek hayranlık duyduğumuz ülkeler kendileri bu konularda acımasızca insan haklarını ihlal ederken gündeme gelmiyor, bizim gibi ülkelerle ilgili herhangi bir konu olduğu zaman yaygara koparmayı da asla ellerinden bırakmıyorlar. Elbette çevremizde olup biten olaylar ve savaşlardan sonra gözlemlediğimiz insanların rengine, ırkına, yaşantısına, inancına bağlı olarak çifte standart uygulayan ülkeleri de hiçbir zaman unutmuyoruz. O açıdan merhamet etmeyene merhamet olunmaz. Bu ülke merhametli insanların ülkesi, bu ülke Müslüman Türk milletinin ülkesi, inanca saygı duymanın en güzel örneklerini veren bir ülke. Bu ülkenin insanı olmak, bu ülkede yaşıyor olmak bizler için onur ve gurur vesilesi. Ülkemizle övünelim, şehrimizle övünelim, birbirimizi sevelim. Bu önemli ve anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan keyif aldığımızı paylaşıyorum."

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, acı bir zamanda yaşadıklarını, dünya genelinde yaşanan odak noktası insan olan acı olayları anlatarak, insana saygının ve insan haklarının önemine işaret etti.

Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Yunus Yoldaş ise insan hakları ile ilgili bilgiler verirken, ERÜ Hukuk Fakültesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muammer Hakan Poyrazoğlu da 10 Aralık 1948'te Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabul edildiğini belirterek, o tarihten bu yana 10 Aralık ve haftasında insan hakları ile ilgili bir takım etkinlikler yapıldığını söyledi.

Plaket takdimi gerçekleştirilen programda, İl İnsan Hakları Kurul Üyeleri konferans verdi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı
Memede Ele Gelen Şişlik Kanser Habercisi mi?

Memede Ele Gelen Şişlik Kanser Habercisi mi?

Meme kanseri genellikle kendi kendine meme muayenesi ya da doktor kontrolünde ele gelen şişliklerle kendini gösterebiliyor. Meme sağlığı söz konusu olduğunda pek çok kadın memede ele gelen her şişliğin “kanser” olabileceğini düşünüyor. Fakat memede ele ge

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye Artık Masayı Kuran Ülkedir"

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye Artık Masayı Kuran Ülkedir"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad

Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd

Türk Kızılay 2026 Kurban Vekâlet Ücretlerini Açıkladı

Türk Kızılay 2026 Kurban Vekâlet Ücretlerini Açıkladı

Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b

Adıyaman Üniversitesi’nde Seramikte Uygulamalı Eğitim

Adıyaman Üniversitesi’nde Seramikte Uygulamalı Eğitim

Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas

Uzakta Yaşayanlar İçin Kastamonu ile Bağı Canlı Tutmanın Yolu

Uzakta Yaşayanlar İçin Kastamonu ile Bağı Canlı Tutmanın Yolu

Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.

Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün

Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün

Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl

600 Sporcu Halk Oyunları İçin Adıyaman’da Buluştu

600 Sporcu Halk Oyunları İçin Adıyaman’da Buluştu

Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30