MENÜ

Başkan Doğan: "Karadeniz’in en ucuz suyu Samsun’da olacak"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nde en ucuz suyu sağlayan şehir olacağını söyledi. "30 büyükşehir arasında mesken su fiyatında 15. sıradaydık, yeni düzenlemeyle 19. sıraya ineceğiz" diyen Doğan, 1...

Yayınlanma: 26 Mayıs 2025 14:03 Güncelleme: 09 Eylül 2025 12:25
Başkan Doğan: "Karadeniz’in en ucuz suyu Samsun’da olacak"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nde en ucuz suyu sağlayan şehir olacağını söyledi. "30 büyükşehir arasında mesken su fiyatında 15. sıradaydık, yeni düzenlemeyle 19. sıraya ineceğiz" diyen Doğan, 18 metreküpe kadar su kullanımında fiyat artışı yapılmayacağını, 20 metreküp üzerindeki tüketimlerde ise kademeli artış uygulanacağını açıkladı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) 2025 Yılı 1. Olağan Genel Kurulu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan SASKİ Genel Kurulu’nda 9 gündem maddesinden 3’ü komisyonlara havale edilirken, kalan maddeler ile bir gündem dışı teklif oy birliği ile kabul edildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Halit Doğan, altyapıya dair kapsamlı bilgiler verdi.

"Altyapıyı önemli ölçüde güçlendirdik"
2024 yılı boyunca 794 km içme suyu, 113 km kanalizasyon ve 33 km yağmur suyu hattı döşediklerini belirten Başkan Doğan, "94 içme suyu deposu inşa ettik. Bafra-Alaçam arasında terfi ve isale hattı yaparak 19 Mayıs Barajı’ndan Alaçam ve Yakakent’e uzun vadeli içme suyu sağladık. Kavak ilçe merkezi için Güven Göleti’nden su transferiyle susuzluğa acil çözüm sunduk. Atakum ve İlkadım’ın yüksek kesimlerinde yatırımlarımız devam ediyor" diye konuştu.

"Karadeniz’in en büyük içme suyu arıtma tesisi yolda"
Doğan, 1,5 milyar TL maliyetli Selahattin Ereren 2. Kademe İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin inşaatının başladığını belirterek, "2025 yılında yüzde 35’i tamamlanacak. Tesis bitince günlük toplam kapasite 400 bin metreküp olacak ve Samsun’un uzun vadeli içme suyu güvenliği sağlanacak. Ayrıca Karadeniz’in en büyük laboratuvarı ve ambarı da kurulmuş olacak" şeklinde konuştu.
2027’de yapımına başlanması planlanan Samsun Dargöl Barajı için proje çalışmalarının sürdüğünü, Kavak Çiçekyazı Göleti’nin de Asarcık, Kavak, Ladik ve Havza’nın içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere DSİ’den tahsis edildiğini açıkladı.

"Karadeniz’in en ucuz suyu Samsun’da olacak"
Yoğun yatırımlara rağmen mali yapının dengede olduğunu vurgulayan Doğan, "Mart 2024’te 66 milyon euro olan borcumuz bugün itibarıyla 64 milyon euroya geriledi. 30 büyükşehir arasında mesken su fiyatında 15. sıradaydık, yeni düzenlemeyle 19. sıraya ineceğiz. Böylece Karadeniz’in en ucuz suyu Samsun’da olacak" dedi.
Kademeli sistemde 1-17 metreküp arası kullanımın tek kademe olarak değerlendirileceğini belirten Başkan Doğan, "Burada şunu hedefliyoruz: Biliyorsunuz geçen genel kurulda kademeli bir sisteme geçmiştik. 1-13 metreküp 1. kademe, 14-15 metreküp 2. kademe, 16-17 metreküp 3. kademe demiştik. Şimdi ise 1-17 metreküpe kadar olanların tamamını 1. kademe olarak değerlendireceğiz ve 1. kademedeki hemşehrilerimize bir iyileştirmede bulunacağız. TEFE -TÜFE gerçekleşme oranı yüzde 64. Bizim mesken kullanıcılarına yansıttığımız fiyat farkı yüzde 25. Yani 18 metreküpe kadar su kullanan hemşehrilerimizin kullandığı su fiyatında hiçbir değişiklik olmayacak. 20 metreküpün üzerinde su kullananlar için kademeli bir artış ön geriyoruz. Bu durum su tasarrufu da sağlıyor" ifadelerini kullandı.
Genel kurulun ikinci oturumuna Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk başkanlık ederken, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık ise 2025 yılı faaliyet raporunu sundu.

Başkan Doğan: Başkan Doğan:
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Türkiye ile Azerbaycan arasında e-TIR pilot uygulaması yıl sonundan önce başlayacak

Türkiye ile Azerbaycan arasında e-TIR pilot uygulaması yıl sonundan önce başlayacak

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, düzenlenen toplantıya Türkiye’yi temsilen Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak başkanlığındaki Bakanlık heyeti katıldı. Toplantıda Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve gözlemci üye Türkmenista

Brent petrol 104,70 dolardan işlem görüyor

Brent petrol 104,70 dolardan işlem görüyor

Cuma günü 105,09 dolara kadar çıkan Brent petrolün vadeli varil fiyatı, işlem gününü 104,72 dolardan kapattı. Brent petrolün vadeli varil fiyatı, bugün saat 09.31 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,01 düşüşle 104,70 dolar seviyesinde işlem gördü. Ayn

Dolar 49,34 liradan, euro 55,33 liradan işlem görüyor

Dolar 49,34 liradan, euro 55,33 liradan işlem görüyor

Haftanın ilk işlem gününde döviz kurlarındaki hareketlilik sürüyor. 12 Ekim saat 08.20 itibarıyla dolar/TL yüzde 0,12 artışla 49,3385 liradan satılırken alış fiyatı 49,3212 lira oldu. Euro/TL ise yüzde 0,02 düşüşle 55,3304 liradan işlem gördü. Euroda alı

10 koyunla başlayan 4 çocuk annesinin en büyük hedefi çiftlik kurmak

10 koyunla başlayan 4 çocuk annesinin en büyük hedefi çiftlik kurmak

Cizre Dirsekli Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk annesi eski öğretmen Gülbahar Bağdur, evlatları gibi baktığı 250 koyunuyla her gün sabahın erken saatlerinde başladığı emeğini, kendi elleriyle ürettiği süt ve peynirlerle taçlandırıyor. Hayvancılığa ilk olarak

Şirketlere yönelik sermaye kaybı düzenlemesinin süresi 2028’e uzatıldı

Şirketlere yönelik sermaye kaybı düzenlemesinin süresi 2028’e uzatıldı

33396 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tebliğ değişikliğiyle, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 376’ncı maddesi kapsamındaki uygulamanın süresi uzatıldı. Düzenlemeye göre, henüz ifa edilmemiş yabancı para cinsi yükümlülüklerden kaynaklanan kur farkı za

Kamu katılım bankaları tek çatı altında birleşiyor 

Kamu katılım bankaları tek çatı altında birleşiyor 

Resmî açıklamaya göre, kamu sermayeli katılım finans kurumlarının tek çatı altında toplanmasını hedefleyen stratejik adımın ilk aşaması 7 Ekim’de imzalanan pay devir sözleşmeleriyle tamamlandı. Bu hamleyle sektörün rekabet gücünün artırılması ve katılım f

İnşaat maliyet endeksi ağustosta yıllık yüzde 29,59 arttı

İnşaat maliyet endeksi ağustosta yıllık yüzde 29,59 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre inşaat maliyet endeksi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,59 arttı. Aylık bazda malzeme endeksi

Döviz kurlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Küresel piyasalarda dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerindeki gerilemeye karşın yurt içi döviz piyasasında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la görüşmelere ilişkin açıklamaları ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz pol

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
19
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
13
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
11
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
11
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
9
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3