Müzeler şehri Samsun’da 2024 yılının yaz döneminde müzeler yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan 5 müze, 3 ayda 213 bin 627 kişiyi ağırladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Biz şehrimizin müze zenginliğini...
Müzeler şehri Samsun’da 2024 yılının yaz döneminde müzeler yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan 5 müze, 3 ayda 213 bin 627 kişiyi ağırladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Biz şehrimizin müze zenginliğini daha fazla öne çıkarmak, kültür ve tarih turizminde de Samsun’umuzu odak yapmak istiyoruz” dedi.
Türkiye’nin en önemli tarihi kentlerinden biri olan Samsun çok sayıda müzeye ev sahipliği yapmasıyla da dikkat çekiyor. Samsun’daki müzelerden 5’i Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunuyor. Her yıl ziyaretçi sayısını artıran Bandırma Gemi Müzesi, Kent Müzesi, Amazon Köyü, Havza Atatürk Evi ve Bafra Tütün Müzesi 2024 yılının yaz döneminde de 213 bin 627 ziyaretçi ağırladı.
Samsun’un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini herkese tanıtmayı hedeflediklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, ilk adımın şehri Samsun’da bu anlamda müzelerin çok değerli olduğunu vurguladı. Başkan Doğan, “Samsun’umuz tarihi ve kültürü ile çok zengin bir şehir. Birçok müzeye ev sahipliği yapıyoruz. Bu müzelerden 5 tanesi bizim sorumluluğumuzda. Biz şehrimizin müze zenginliğini daha fazla öne çıkarmak, kültür ve tarih turizminde de Samsun’umuzu odak yapmak istiyoruz. Müzelerimize olan ilgi de bu anlamda çok değerli. Ben herkesi Samsun’umuzdaki müzeleri görmeye, tarihe ve kültüre ışık tutan bu yerleri ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.
En fazla ilgi Bandırma Müzesine
2024 yılının yaz döneminde 213 bin 627 ziyaretçiyi ağırlayan Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki müzelerden en fazla ilgiyi Bandırma Gemi Müzesi ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi görüyor. 3 aylık yaz döneminde 148 bin 860 kişi tarafından ziyaret edilen müze Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun’a geldiği Bandırma Vapuru’nun birebir replikası. Müzede o döneme ait birçok eser yer alırken kamara bölümünde ise Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bir toplantısı bal mumu heykellerle canlandırılıyor.
Amazon Köyü
2024 yılının 3 aylık yaz döneminde 35 bin 851 kişi tarafından ziyaret edilen Amazon Köyü, Amazon kadınların günlük yaşamlarından kesitleri yansıtıyor. 28 Amazon kadın heykeli ile kullandıkları eşyaların yer aldığı müze yoğun ilgi görüyor.
Kent Müzesi
Avrupa’nın en prestijli 6 müzesinden biri olan ve 9 ay kapalı kalmasının ardından 5 Haziran’da yeniden hizmete açılan Samsun Kent Müzesi yaz döneminde 5 bin 660 kişiyi ağırladı. Şehrin tarihi, coğrafyası ve kültürü gibi konularda bilgi verilen müzede Kurtuluş Savaşı süreci de anlatılıyor. 2013 yılında Tarihi Kentler Birliği tarafından ’Proje Özel Ödülü’ne layık görülen müze 2015 yılında ise İtalya’nın Bressia kentinde yapılan ’XX. Luigi Micheletti Award Müze Yarışması’nda finale kalarak Avrupa’nın en prestijli 6 müzesinden biri seçilmişti.
Bafra Tütün Müzesi
Türkiye’nin ilk tütün müzesi olma özelliği taşıyan Bafra Tütün Müzesi ise yaz döneminin 3 ayında 11 bin 785 ziyaretçi ağırladı. Müzede çeşitli tütünler, balmumu heykeller, işleme makineleri ve tütün bahçesi yer alıyor.
Havza Atatürk Evi
Kurtuluş için ilk adımın atıldığı o yılları yaşamak isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği Havza’daki Atatürk Evi’ni ise yaz döneminde 11 bin 471 kişi ziyaret etti. Müzede; Gazi Mustafa Kemal Atataürk’ün Havza’ya gelişinin öncesini, Havza’daki faaliyetlerini ve sonrasını belgeler ve fotoğraflar eşliğinde incelemek mümkün.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Datça Badem Çiçeği Festivali olumsuz hava şartları nedeniyle 3’üncü gününde kortej yürüyüşü yapıldı. Festival için Datça’ya ilçe dışından çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe dışından gelen vatandaşlar Cumhuriyet meydanında açılan stantlardan alışveriş yapar
Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 108’inci yıl dönümü dolayısıyla Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi. Protokol üyelerinin, vatandaşların yoğun katılımıyla Müftülük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konser, büyük beğeni topladı.Programda, Ank
Selimiye Camii’nin minareleri, Ramazan ayının gelişiyle birlikte mahya ile süslendi.UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve Mimar Sinan’ın "ustalık eserim" dediği tarihi camiye asılan "Merhaba ya şehri Ramazan" yazılı mahya, ilk teravih namazıy
Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Uluslararası Gençlik Merkezi, gönüllü gençlerin sanatsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği atölye çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Gençlerin sanatın farklı alan
Nilüfer Belediyesi’nin genç yetenekleri desteklemek ve caz müziğini geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla düzenlediği Nilüfer Genç Caz konserleri başladı. 13-16 Şubat tarihleri arasında Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenecek konserlerde, her akşam farklı
Kütahya Belediyesi, Kütahya Kent Konseyi ve Ankara Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen ressam Adil Özkan’ın kişisel resim sergisi, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ve sanatseverlerin katılımıyla açıldı.Açılış, Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda gerçekleş
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yapımı tamamlanan Valide Sultan Camii, Gülsüm Serter 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle açıldı.Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ekonomi İşleri Başkanı ve Önce
DÜZCE (İHA) – Düzce’de, somut olmayan kültürel miras unsurlarına yönelik yürütülen envanter çalışmaları kapsamında, 2026 yılı itibarıyla şıra yapımı, sepetçilik ve bıçakçılık unsurlarının listeye eklenmesiyle birlikte toplam unsur sayısı 18’e yükseldi.202
Tekirdağ’da kır evi alev alev yanarak küle döndü
Ergene’de otomobil evin bahçesine daldı
03Kayseri’de bıçaklı kavga: 1 yaralı
04Kafkametler Gemisi faciasında yargılama sürüyor: Acılı ailelerden iftira tepkisi
05Kurumlarda çalışacak 150 kişi çekilen kurayla belirlendi
06Diyanetin atadığı 5 yeni imam göreve başladı
07Alaplı’da bir araçta 200 bin adet boş makaron yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
İkas Eyüpspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük