Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İkizce TOKİ Konutları 2. Bölge 1. Etap’ta düzenlenen “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda site sakinlerinin talep ve önerilerini dinleyen Başkan Ge
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İkizce TOKİ Konutları 2. Bölge 1. Etap’ta düzenlenen “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi.
Toplantıda site sakinlerinin talep ve önerilerini dinleyen Başkan Geçit, yaklaşık 30 bin konutun yanı sıra ticarethaneler, ofisler, okullar, gençlik merkezi, cami, spor sahaları ve sağlık ocaklarının da yer alacağı İkizce TOKİ Konutlarının, Malatya’nın yeni cazibe merkezi olacağını ifade etti.
Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından her hafta bir mahallede düzenlenen “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” Toplantısı bu hafta; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ‘asrın felaketi’ büyük depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğine bağlı TOKİ tarafından inşa edilen İkizce TOKİ Konutları’nın 2. Bölge 1. Etabında gerçekleştirildi.
Site sakinlerinin talep ve sıkıntılarını paylaştıkları toplantıya, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Emlak Konut İdarecileriyle birlikte farklı kurumların temsilcileri katıldı.
Malatya’nın farklı lokasyonlarında hayata geçen dev eserlerle sadece konutları değil, Malatya’nın geleceğinin de inşa edildiğini söyleyen AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, “Yaşadığımız büyük depremlerde hepimiz çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Allah’a şükürler olsun ki büyük, güçlü ve dirayetli bir devlete sahibiz. Malatya o günden bugüne kadar baştan aşağıya yeniden imar ve ihya edildi. Kalıcı konutlarımız, işyerlerimiz ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek yeni yatırımlarla birlikte şehrimizin dört bir tarafında yaşanan bu büyük dönüşüm, sadece fiziki yatırımlarla değil; gönüllere dokunan, insan odaklı hizmetlerle de kendini gösteriyor. İkizce TOKİ Konutlarımız ise bugünden geleceğe bırakılan çok değerli bir eserdir, burayı gördükçe insan gururlanıyor, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Böylesine dev eserler ortaya çıkarmak büyük devlet olmanın en güçlü göstergesidir. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.” şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’te, site sakinlerinin taleplerini dinleyerek, ilçede yürütülen çalışmalar, deprem sonrası yapılan yatırımlar ve geleceğe yönelik projeler hakkında bilgi verdiler.
İkizce’nin yeni yatırım alanlarıyla birlikte Malatya’nın en güçlü alt merkezlerinden biri konumuna yükseleceğini belirten Başkan Geçit, “6 Şubat depremleri hepimizin hayatında derin izler bıraktı. Malatya olarak çok zor bir dönemden geçtik. Ancak o büyük felaketin ardından el birliğiyle ayağa kalkıyoruz. Yeşilyurt’umuz depremden en fazla etkilenen merkez ilçeler arasında ikinci sırada yer alıyor. Büyük ve güçlü bir devlet olduğumuzu, 6 Şubat depremlerinden bugüne kadar şehrimizin farklı bölgelerinde ve ilçemizde hayata geçen yeni konutlar ve işyerleriyle birlikte bir kez daha tüm dünyaya göstermiş olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı ve güçlü liderliğinde Bakanlıklarımızın, Valiliğimizin, Milletvekillerimizin, ilgili tüm kamu ve kurumlarımızın büyük gayretleriyle Malatya ve Yeşilyurt yeniden inşa ediliyor. İkizce TOKİ Konutlarında hayatın başlamış olması, vatandaşlarımızın güvenli evlerine taşınmış olması bizleri mutlu ediyor. Toplumsal yaşamda eksikler ve sıkıntılar asla bitmez, ortaya çıkan sorunları, hep birlikte el ele vererek çözüme kavuşturacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sorunları çözmek için buradayız. “ şeklinde konuştu.
İkizce TOKİ Konutlarına kazandırılacak yeni yatırımlar hakkında site sakinlerini bilgilendiren Başkan Geçit, “Yaklaşık 30 bin konutun bulunduğu bu yeni yaşam alanımıza taşınan vatandaşlarımızın sorunlarını, doğru, planlı ve sistemli yatırımlarla çözüme kavuşturmak için dört koldan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye olarak bölgenin temizlik, çevre düzenlemesi ve park-bahçe bakım hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Gençlerimizin fiziksel ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla ‘Gençlik Merkezi’ projemizi hayata geçireceğiz, kadınlarımızın spor yapabileceği modern alanlar oluşturarak sosyal yaşamı daha da zenginleştireceğiz. Çocuklarımız için yeni nesil park alanlarını en kısa sürede hizmete sunacağız, LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz için ise önümüzdeki birkaç yıl içinde ücretsiz kurs merkezleri kurmayı planlıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, bu bölgeye büyük bir spor kompleksi kazandırmak üzere önemli bir proje yürütüyor. Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından da anaokulundan liseye kadar tüm kademeleri kapsayan eğitim kurumlarının inşası devam ediyor. Bununla birlikte ikinci viyadük kazandırılıyor, üç bağlantı yoluyla birlikte ulaşım sıkıntısı çözülecek. Ayrıca buradaki hizmetlerin daha akıcı bir şekilde vatandaşlarımıza ulaşması için muhtarlık sayısını artırmayı hedefliyoruz.” dedi.
İkizce’de hayata geçirilecek projelerle bölgenin modern bir yaşam alanına dönüşeceğini sözlerine ekleyen Başkan Geçit, vatandaşların rahat ve güvenli ortamlarda alışveriş yapabilecekleri ticaret alanları oluşturulacaklarını, gençlik merkezleri, parklar, spor kompleksleri, okullar ve yeni ticarethaneler ile birlikte Malatya şehir merkezinde bulunması gereken her şeyi İkizce TOKİ Konutlarına kazandıracaklarını hatırlattı.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Afyonkarahisar’da zirai don riskine karşı tarım arazilerinde saha kontrolleri hız kesmeden devam ediyor. Afyonkarahisar’da etkili olan zirai don riski ve doğal afet tehlikelerine karşı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen saha deneti
Meme kanseri genellikle kendi kendine meme muayenesi ya da doktor kontrolünde ele gelen şişliklerle kendini gösterebiliyor. Meme sağlığı söz konusu olduğunda pek çok kadın memede ele gelen her şişliğin “kanser” olabileceğini düşünüyor. Fakat memede ele ge
Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adana'da 4,9 Büyüklüğünde Deprem
MAGİNDER’den 1000 Aileye Bayram Hediyesi
03Yeşilyurt Belediyesi’nden Kurban Bayramı Öncesi Yoğun Hazırlık
04Yeni Malatyaspor’da Abdullah Aksoğan Dönemi Başladı
05Battalgazi Belediyesi’nden Bayram Öncesi Vezne Düzenlemesi
06Gazeteci Berkman Dulcan’ın Vefat Eden Babası Son Yolculuğuna Uğurlandı
07Deprem Bölgesinde Açılan Davalar Yıkım Süreçlerini Uzattı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük