Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü, mobilya sektörünü yakından ilgilendiren önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Merkez Kampüs’te, Aydın Meslek Yüksekokulu...
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü, mobilya sektörünü yakından ilgilendiren önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Merkez Kampüs’te, Aydın Meslek Yüksekokulu bünyesinde ’İç Mekan Tasarımı ve Mobilya Dekorasyon’ Bölümü açılması için yürütülen çalışmalar tamamlandı. Süreç, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) onay aşamasına ulaştı.
Aydın Marangozlar Odası Başkanı Ertan Kaya, talebi doğrultusunda harekete geçen AYESOB, mobilya ve marangoz sektöründe uzun yıllardır dile getirilen nitelikli ara eleman ihtiyacına çözüm olacak bir adımın öncülüğünü yaptı. ADÜ ile yapılan iş birliği sayesinde başlatılan girişim, YÖK onayıyla birlikte 2025-2026 eğitim-öğretim döneminde öğrenci kabul etmeye başlayacak noktaya geldi.
Konuyla ilgili açıklama yapan AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, gelişmenin sadece bir eğitim adımı olmadığını, aynı zamanda sektöre uzun vadeli yatırım anlamı taşıdığını vurguladı. Künkcü, "İç Mekan Tasarımı ve Mobilya Dekorasyon Bölümü’nün ADÜ Merkez Kampüs’te açılacak olması bizler için büyük bir kazanım. Uzun süredir Aydın’daki marangoz ve mobilya sektörümüzün nitelikli iş gücü sıkıntısını çözmek adına çaba gösteriyoruz. Aydın Marangozlar Odası’nın talebini dikkate alarak yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde, ADÜ’nün de desteğiyle çok önemli bir noktaya geldik. YÖK’ün onayıyla bu bölüm tercih listelerinde yerini alacak ve Aydın’a büyük değer katacak" dedi.
Söz konusu gelişmenin sadece üniversite tercihinde yeni bir kapı değil, aynı zamanda sanayiye katkı sağlayacak bir model olduğunu ifade eden Başkan Künkcü, "Mobilya ve dekorasyon bölümü, hem mesleki donanımı yüksek bireyler yetiştirecek hem de sektörümüze taze bir soluk kazandıracak. Gençlerimize iş imkânı, esnafımıza nitelikli çalışan sunacak bu müjde hepimizin başarısıdır. İnşallah kısa süre içinde resmiyet kazanır ve Aydın’a hayırlı olur" şeklinde konuştu.
Yeni bölümde uygulamalı ve teorik eğitimin birlikte verileceğini aktaran Künkcü, modern atölyeler, teknik laboratuvarlar ve sektörle iç içe geliştirilecek müfredat sayesinde ADÜ Merkez Kampüsü’nün Ege Bölgesi’nde mobilya alanında cazibe merkezi haline gelmesinin hedeflendiğini söyledi.
AYESOB olarak sadece mevcut sorunlara çözüm değil, geleceği şekillendirecek projelere de yön verdiklerini belirten Künkcü, "Bu adım, Aydın’ın ekonomik ve akademik prestijine önemli katkılar sunacak. Sektörün geleceği burada şekillenecek" ifadelerini kullandı.
Aydın Marangozlar Odası Başkanı Ertan Kaya da sürece ilişkin yaptığı açıklamada, ADÜ’de mobilya tasarımı alanında eğitim veren bir bölümün yeniden aktif hale gelmesi için uzun süredir çaba gösterdiklerini söyledi. Kaya, "ADÜ’de daha önce mobilya tasarımı bölümü vardı ancak yaklaşık dört yıldır pasif durumdaydı. Biz bu bölümün tekrar aktif hale gelmesi için girişimlerde bulunduk. Bu sayede sanayide ihtiyaç duyulan nitelikli eleman sorunu büyük ölçüde aşılacak" dedi.
Mobilyacılık sektörünün teknik bilgiye sahip, CNC makinelerini kullanabilen ve bilgisayarlı çizim yapabilen nitelikli gençlere ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Kaya, "Açılacak bu bölüm sayesinde teknik donanımı güçlü, çağın gereklerine uygun bireyler yetişecek. Hem Aydın’ın ekonomisine hem de esnafımızın iş gücüne büyük katkı sağlayacak. ADÜ’ye ve bu süreci destekleyen AYESOB Başkanımız Muhammet Ali Künkcü, Aydın milletvekilleri ve tüm kurumlara teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen Masa Tenisi Turnuvası’nda dereceye giren sağlık çalışanları, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici ile bir araya geldi.Kurumlar arasında gerçekleştirilen bu anlamlı turnuvada başarı gösteren personel
Başiskele’de 63 bin metrekarelik alanda inşası süren ve içerisinde zipline parkurunun da yer alacağı Yeşilyurt Millet Bahçesi’nde çalışmalar devam ediyor.Başiskele Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve yaklaşık 63 bin metrekarelik alan üzerine kurulan
Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Parlak, çiftçileri buğdayda önemli oranda kalite ve verim kayıplarına yol açan süne zararlısını karşı uyardı.Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ‘Süne Mücadelesi Eğitim’ toplantısı gerçekleştirildi.Toplantı
Erzincan’da kış uykusundan erken uyanan ayılar, karla kaplı arazide oynarken görüntülendi.Doğanın uyanışıyla birlikte kentte ilginç anlar yaşandı. Kış mevsiminin etkisinin henüz tamamen geçmediği bölgede yuvalarından çıkan anne ve yavrusu kar üzerinde koş
Maltepe Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Maltepeli kadınları kültür ve sanatla buluşturmaya devam ediyor. Mart ayına yayılan programlar çerçevesinde Maltepeli kadınlar, İstanbul Modern gezisinde bir araya gelerek sanatın izinde keyi
Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, "Bilecik’te 700’ü aşkın sokak hayvanı barınaklarda en iyi şekilde ağırlanıyor" dedi.Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer başkanlığında İl Hayvan Koruma Kurulu toplantısına katılan Başkan Subaşı, Bilecik Belediyesi
Şehzadeler Belediyesi’nin Tarzan’ın Kenti Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, Spil eteklerinden toplanan atıklar atık ağacına dönüştürülerek farkındalık oluşturuldu.Şehzadeler Belediyesi personelleri, Şehzadeler Kent Konseyi ve Şehzadeler Belediyesi
Bilecik’te ’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yıl Dönümü’ dolayısıyla anma programı düzenlendi.Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, ’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yıl Dönümü’ kapsamınd
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
07Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük