Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 30 Haziran 2023 - 13:16 Yorum: 0

Jandarma helikopterle havadan denetliyor

Aksaray’da yaşanan kazaların önüne geçilmesi amacıyla bayram boyunca denetimlerini artıran jandarma, hem havadan hem de karadan denetim yapıyor.Yaşanan kazaların en aza indirilebilmesi, insanların sorunsuz bir şekilde seyahat ederek ba...

Jandarma helikopterle havadan denetliyor

Aksaray’da yaşanan kazaların önüne geçilmesi amacıyla bayram boyunca denetimlerini artıran jandarma, hem havadan hem de karadan denetim yapıyor.
Yaşanan kazaların en aza indirilebilmesi, insanların sorunsuz bir şekilde seyahat ederek bayramlarını geçirmesi amacıyla bayramın 1. gününden itibaren yollardaki denetimlerini artıran Aksaray İl Jandarma Komutanlığı trafik jandarması ve asayiş ekipleri, ilçe, belde ve köy yollarında geniş çaplı denetimler yapıyor. Karadan jandarma timlerinin, havadan da helikopterle denetim yapan jandarma ekipleri, yollarda yaşanan kural ihlallerini tespit ederek sürücülere cezai işlem uyguluyor. Jandarma helikopteriyle kilometrelerce uzaklıktan kural ihlallerini tespit eden jandarma ekipleri, ihlalleri telsizle yollarda görev alan jandarma ekiplerine bildiriyor. Denetimler esnasında seyir halinde emniyet kemeri kullanımı ve hız ihlalleri olmak üzere, cep telefonu kullanımı, uygunsuz şerit kullanma, hatalı şerit değiştirme, geçme kuralları, yanlış duraklama ve park etme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, yakın takip ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlama gibi kural ihlali yapan sürücüler havadan tespit edildi. Helikopterden tespit edilen kural ihlalleri uygulama noktalarındaki jandarma ekiplerine bildirilerek araçlar durduruldu. Jandarma ekipleri durdurulan araç sürücülerini hem bilgilendirdi hem de kural ihlallerinden cezai işlem uyguladı.
İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, “Trafik kazalarının en aza indirilmesi, vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla Kurban Bayramı tatili süresince denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber