Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 16 Mayıs 2024 - 20:27 GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2024 - 20:27 Yorum: 0

Zıpkınla balık avlar gibi ızgara şişiyle çöp avladılar, çöpten şiş yaptılar

Antalya'da dip temizliği için dünyaca ünlü sahilde su altı dalışı yapan üniversite öğrencileri, çevre kirliliğine dikkat çekmek için denizin dibindeki...

Zıpkınla balık avlar gibi ızgara şişiyle çöp avladılar, çöpten şiş yaptılar

Antalya'da dip temizliği için dünyaca ünlü sahilde su altı dalışı yapan üniversite öğrencileri, çevre kirliliğine dikkat çekmek için denizin dibindeki çöpleri zıpkınla balık avlar gibi metal ızgara şişiyle topladı. Gençler, başlattıkları temizlik projesine ise "Çöp Şiş" adını verdi.

Belirli günlerde dip temizliği için Konyaaltı Sahili açıklarında dalışlar gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Altı Topluluğu üyeleri, bir dalışlarında denizin dibinde buldukları metal ızgara şişi sonrası "Çöp Şiş Projesi'ni başlattı. AÜ Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu ve Yard. Doç. Dr. Ferhat Çağıltay önderliğinde dün yine dalış gerçekleştiren gençler, dip temizliğinde onlarca pet şişe, plastik ve kağıt gibi atıkları zıpkınla balık avlar gibi topladı. Gençler, deniz ekosistemine zarar veren çöpleri önce şişlere geçirdi, ardından kıyıya çıkarıp konteynerlere boşalttı.

"Farkındalık için çöp şiş uygulamasını başlattık"

Amaçlarının çevre kirliliğine dikkat çekmek olduğunu belirten Akdeniz Üniversitesi Su Altı Topluluğu Başkanı Onur Kuş, "Dalışlarımızda çok fazla kirlilik olduğunu fark ettik. Çöpleri ellerimizle toplarken su altında şiş bulduk ve çöpleri de o şişle toplamaya başladık. Baktık hem kolay oluyor hem de dikkat çekiyor, farkındalık oluşturmak için çöp şiş uygulamasını başlattık. İnsanımız "bir çöp atsak ne olur" düşüncesinde olabilir ama bu çok fazla kirliliğe neden oluyor. Şu an attığımız çöpün zararını görmüyor olabilir ama yıllar sonra kötü sonuçlar olarak geri gelecek. Dikkatli davranarak bunun önüne geçebiliriz" dedi.

"Üzücü bir durum"

Gençlerin çevre bilinci ve farkındalık için uyguladığı projeyi takdir ettiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Dalışlarımızda çocuklar şiş olayını keşfettiler ve her dalışlarında şişle çöpleri toplayıp kıyıya kolayca getiriyorlar. Üzücü bir durum. İnsanların bilinçsizce attıkları çöpler. Bu pet şişelerin çoğu balık tutmak amacıyla. İçerisine çakıl doldurup balık tutmaya çalışıyorlar ancak geri almadıklarında denizde yığınlar oluşturuyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber