İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "O Gün ve Bugün 1923'ün 100. Yılına Doğru" adlı panelde, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresini İzmir'de...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "O Gün ve Bugün 1923'ün 100. Yılına Doğru" adlı panelde, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresini İzmir'de düzenleyecek olmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını belirterek "Geleceğin Türkiye'sinin iktisat politikalarını şekillendirecek bir çalışma yürütüyoruz" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, "O Gün ve Bugün 1923'ün 100. Yılına Doğru" başlıklı panel düzenledi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen'in üstlendiği, Prof. Dr. Bilsay Kuruç ve Dr. Serdar Şahinkaya'nın da yer aldığı panelin açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı. 9 Eylül 1922 ile 29 Ekim 1923 arasında yeni devletin ve yeni cumhuriyetin ekonomi politikalarının oluşmaya başladığını ifade eden Başkan Tunç Soyer, "İzmir bu iki hikayeye de ev sahipliği yapan bir şehir. 9 Eylül 1922 kurtuluşun şehri, aynı zamanda yeni kurulacak cumhuriyetin iktisat politikalarının oluştuğu İktisat Kongresi'nin de ev sahibi şehri. Bu iki önemli kilometre taşına ev sahipliği yapmak, bizim için büyük bir gurur vesilesi" dedi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yeni iktisat politikalarının şekillenmesinde en temel meselenin ekonomik bağımsızlık olduğunu düşündüğünü aktaran Başkan Soyer, şunları söyledi: "Yeni iktisat politikalarını bu temelde oluşturmaya gayret ediyor. Ayrıca İktisat Kongresinde işçi, çiftçi, sanayici ve tüccarları bir araya getiriyor. 17 Şubat-4 Mart tarihleri arasında o günün siyasal ikliminde, geleceğin iktisat politikalarını oluşturmaya gayret ediyorlar. Tam da bunu yaparken birbirlerinin kararlarını müzakere ediyorlar."
Geleceğin Türkiye'sine vurgu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bir yandan ortak akıl arayışı, bir yandan tam bağımsızlık arayışı bizim cumhuriyetimizin iktisat politikalarımızın şekillenmesinde iki temel araç. Biz de bütün bunlardan ilham alarak cumhuriyetin ikinci yüzyılına giderken İkinci Yüzyılın İktisat Kongresini İzmir'de hazırlıyor olmanın büyük heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Ağustos başından beri sürdürdüğümüz çalışmalarla geleceğin Türkiye'sinin iktisat politikalarını şekillendirecek bir çalışma yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.
"Cumhuriyetin takvimi başlamış oluyor"
Moderatör Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, İzmir'in mükemmel bir finans potansiyelinin bulunduğunu belirterek "Bu, hem tarihten gelen gücünden hem de yaptığı çalışmalarla hala canlı bir kent olmasından ileri geliyor" dedi.
1933 Birinci Sanayi Planında önemli kamu fabrikalarının planlandığını ifade eden Dr. Serdar Şahinkaya ise şu ifadeleri kullandı: "Bu kurulan kamu fabrikaları, Nazım Hikmet'in Kuvayi Milliye destanında bahsettiği, bahtı değişen şehirlere dönüşüyor. Çünkü bunlar tek başına fabrika değil. Bunlar okul, kültür sanat, bunlar sabah 08.30 ile akşam 17.30 mesai, bunlar sağlık hizmeti, spor kulüpleri. Ege Bölgesi topraklarında Ayvalık'tan aşağıya doğru taradığınız zaman şimdi izini bile zor buluyorsunuz. Şimdi 1930'lı yıllarda yıllık ortalama büyüme hızı 7,8. Cumhuriyet bir ulus devletidir."
Prof. Dr. Bilsay Kuruç da 9 Eylül kutlamalarına atıfta bulunarak, "Siz 100 yıl sonra, iki milyon kişiyi yürüttünüz. Cumhuriyetin takvimi başlamış oluyor ve bunu siz başlattınız. Buraya geldiğimde en çok Türk bayrağının İzmir'de olduğunu fark ettim. Sizi ve bütün İzmirlileri kutluyorum" dedi.
Afyonkarahisar’da zirai don riskine karşı tarım arazilerinde saha kontrolleri hız kesmeden devam ediyor. Afyonkarahisar’da etkili olan zirai don riski ve doğal afet tehlikelerine karşı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen saha deneti
Meme kanseri genellikle kendi kendine meme muayenesi ya da doktor kontrolünde ele gelen şişliklerle kendini gösterebiliyor. Meme sağlığı söz konusu olduğunda pek çok kadın memede ele gelen her şişliğin “kanser” olabileceğini düşünüyor. Fakat memede ele ge
Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adana'da 4,9 Büyüklüğünde Deprem
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük