Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Haziran 2023 - 14:56 Yorum: 0

Başkan Eroğlu: “Kentsel dönüşüm öncelikli gündemimiz”

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, mahallelerin sorunlarını yerinde tespit ederek çözümler üretmek amacıyla düzenlediği mahalle gezilerinin Cemalettin Mahallesi durağında kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Tokat B...

Başkan Eroğlu: “Kentsel dönüşüm öncelikli gündemimiz”

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, mahallelerin sorunlarını yerinde tespit ederek çözümler üretmek amacıyla düzenlediği mahalle gezilerinin Cemalettin Mahallesi durağında kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, mahallelerin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla ziyaretler gerçekleştiriyor. Mahalle muhtarı ile birlikte çalışma yapılan ve yeni çalışmalara ihtiyaç duyulan noktaları inceleyen Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’na bu gezilerde Tokat Belediyesi altyapı ve üstyapı idari kadrosu da eşlik ediyor. Başkan Eroğlu, bu geziler kapsamında bugün Cemalettin ve Seyit Necmettin mahallerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyaret edilen mahallelerin önemli gündemlerinden biri olan kentsel dönüşüm konusunda açıklamalarda bulundu.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu öncelikli gündemlerinin kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, "6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi olarak nitelendirilen 7,7 büyüklüğünde meydana gelen depremin sebep olduğu yıkım sonrasında deprem gündemi bütün ülkede tedbirler alma gereğini ortaya çıkarmıştı. Tokat Belediyesi ilk olarak şehrin depreme karşı alınacak tedbirlerin belirlenmesi için belediye meclisinde imar ve afet araştırma komisyonu kurmuştu. Tokat deprem kuşağında yer alan bir şehir. Bundan sonra bizim için en önemli gündem maddesi bir defa güvenli şehirler yapmak, güvenli yapılar oluşturmak. Bu bağlamda kentsel dönüşümler gerçekleştirmek. İnşallah Bakanlığımızın, Cumhurbaşkanımızın da direktifleriyle bir hamle başlatılacağını öngörüyoruz. Kentsel dönüşüm ile ilgili dönüşüme ihtiyaç olan noktalarda mahallelilerimizle birlikte bir değerlendirelim diyoruz. Buralarda kentsel dönüşüm nasıl olur, nasıl yapılabilir noktasında. Ona göre de bir yol haritası belirlemiş olacağız. Biz bu konuyu önemsiyoruz ve zaten ciddi bir çalışma yapıyoruz. Bütün ekiplerimiz ile birlikte hem Tokat’ın bir deprem haritasını çıkarma, hem yapı stoklarıyla alakalı nasıl bir durumda olduğumuzu görmek için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Binalarımızın 99 öncesi, sonrası yapılma oranlarını tespit ediyoruz. Bu çalışmalar tamamlandığında yol haritamızı belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber