Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 01 Aralık 2022 - 17:13 Yorum: 0

Başkentliler doğunun lezzetlerine yoğun ilgi gösterdi

Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve daha birçok doğu ilinden gelen lezzetler, Ankara'da düzenlenen Lezzet Festivali'nde başkentlilerin beğenisine sunuldu.

Başkentliler doğunun lezzetlerine yoğun ilgi gösterdi

Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve daha birçok doğu ilinden gelen lezzetler, Ankara'da düzenlenen Lezzet Festivali'nde başkentlilerin beğenisine sunuldu.

ANFA Altınpark Expo Center Kültür Merkezinde düzenlenen Lezzet Festivali'nde, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa başta olmak üzere birçok yörenin lezzetleri başkentlilerin beğenisine sunuldu. Festival çerçevesinde 120 stant kuran esnaf, ziyaretçilere ürün satmak için birbiriyle yarıştı.

Festival alanında birçok yöresel ürünün sunulduğu bir stantta, vatandaşlar ürünlerin fiyatlarını kendileri belirleyerek bu fiyatların üzerinden alışveriş yaptı.

Künefe yarışmasında kapıştılar

Festivalde sunumların yanı sıra künefe yarışması da düzenlendi. Künefe yemek için kıyasıya yarışan başkentliler, birinci gelene altın verilen yarışmada hem doyasıya eğlendi hem de coğrafi lezzetlerin tadına bakma imkanı buldu.

Lezzet Festivali'ne Hatay'ın özel tatlısı olan künefeyi sunmak üzere özellikle geldiğini belirten künefe ustası Şerif Bahçeli, künefe yapımının püf noktalarından bahsetti.

"Gerçek Hatay künefesinin sırrı, içindeki peynirdir"

Ziyaretçilere gerçek Hatay künefesi sunduklarını dile getiren Bahçeli, "Özel kadayıfımızı döküyoruz. Dökme kadayıfımızı arka tarafta dinlendirip, peynirleyip bol tereyağlı bir şekilde tepsilere basıyoruz ve pişirip sunuma çıkartıyoruz. Gerçek Hatay künefesini burada sunuyoruz. Sırrı içerisindeki peynirdir. Hatay peyniri olması lazım. Sıfır tuz olacak ve 2-3 gün dinlenecek ve öyle çalışılacak" diye konuştu.

Festival katılımcısı Esen Günaydın ise Ankara'da yapılan bütün festivallere katıldığını ifade ederek, "Özellikle Hatay diye geldim çok beğeniyorum. Ankara'da yaşadığım halde yıllardır oradaki bir yerden alışveriş yaptım. Pul biberi ve kuru aldım" dedi.

Festivalde kendi yöresinin ürünlerine bakmaya geldiğini belirten katılımcı Sabri Demirkol, fiyatları pahalı bulduğunu kaydederek, "Tuzlu yoğurt aldım. Künefe peyniri alacaktım. Bir yerde kilosuna 200 lira dediler, ağır geldiği için almadım. Antakyalı olduğum için hepsini bilerek alıyorum. Buraya neler getirmişler diye bakmaya geldim" ifadelerini kullandı.

Lezzet Festivali 4 Aralık'a kadar Altınpark Expo Center Kültür Merkezinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber