MENÜ

Batı Karadeniz’in birlik ruhu İstanbul’da aynı sofrada buluştu

Kastamonulular Platformu ve Batı Karadeniz Konseyi’nin düzenlediği iftar programı, Batı Karadenizli hemşehrilerin güçlü birlikteliğini ortaya koyan anlamlı bir buluşmaya sahne oldu.Kastamonulular Platformu ve Batı Karadeniz Konseyi tarafından, Batı Karade

Yayınlanma: 13 Mart 2026 20:29 Güncelleme: 14 Mart 2026 11:55
Batı Karadeniz’in birlik ruhu İstanbul’da aynı sofrada buluştu
Kastamonulular Platformu ve Batı Karadeniz Konseyi’nin düzenlediği iftar programı, Batı Karadenizli hemşehrilerin güçlü birlikteliğini ortaya koyan anlamlı bir buluşmaya sahne oldu.
Kastamonulular Platformu ve Batı Karadeniz Konseyi tarafından, Batı Karadeniz’in önde gelen 11 sivil toplum kuruluşunun da desteği ile düzenlenen iftar programı geniş katılımla gerçekleşti. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleştirilen program; siyaset, bürokrasi, iş dünyası ve sivil toplum temsilcilerini aynı sofrada bir araya getirdi. Programa Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, eski İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Kastamonu, Karabük ve Düzce belediye başkanları, çok sayıda milletvekili, bürokrat, iş insanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batı Karadeniz’in birlik ve beraberliğini tebrik ettiği telgrafı ile başlayan program, coşkulu bir kaynaşma ruhu ile devam etti. Protokol konuşmaları özellikle milletin birlik ve beraberliğine değindi.
Programın ev sahipliğini yapan Batı Karadeniz Konseyi İstanbul Başkanı ve Kastamonulular Platformu Başkanı Haydar Çolakoğlu, konuşmasında Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve kardeşlik ruhunu güçlendiren özel bir zaman olduğunu vurguladı. İstanbul’da Batı Karadenizli hemşehrilerin güçlü bir dayanışma kültürü oluşturduğunu ifade eden Çolakoğlu, bu birlikteliğin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli teminatlarından biri olduğunu dile getirdi. İstanbul’daki seçmen kitlesinin yüzde 42’sinin Batı Karadeniz kökenli olduğuna ve bu büyük kitlenin yüzde 12’sini Kastamonuluların oluşturduğuna dikkat çeken Çolakoğlu, metropolde omuz omuza sergilenen bu duruşun aynı zamanda İstanbul’un da en büyük teminatı olduğunu ifade etti. Geçmişte söylenen "İki şehir, tek yürek" vizyonunun artık daha da büyüyerek "İstanbul ve Batı Karadeniz tek yürektir" noktasına ulaştığını belirten Çolakoğlu, Üsküdar’a kadar köklü bir Batı Karadeniz bağının varlığına vurgu yaptı.
Batı Karadeniz’in yalnızca bir coğrafi bölge değil; vatan sevgisi, çalışkanlık ve dayanışma kültürüyle yoğrulmuş güçlü bir değerler bütünü olduğuna dikkat çeken Çolakoğlu, Kastamonu’nun tarih boyunca devletine ve milletine bağlılığıyla öne çıkan bir şehir olduğunu belirtti.
İstiklal Harbi’nde nüfusuna oranla en fazla şehit veren illerden biri olan Kastamonu’nun bu yönüyle Türkiye’nin çimentosu niteliğinde olduğunu ifade eden Çolakoğlu, bölgenin tarihsel mirasının bugün de aynı bilinçle yaşatıldığını vurguladı. Bu mirası detaylandıran Çolakoğlu, İstiklal Madalyası’na sahip tek ilçe olan İnebolu’nun kahramanlıklarına değinerek, o topraklarda yaşayanların vatan müdafaası için tereddütsüz cepheye koştuğunu hatırlattı. Ayrıca, Batı Karadeniz’in Fatih Sultan Mehmet Han’dan Enver Paşa’ya, Şehit Şerife Bacı’dan Halime Çavuş’a kadar, devleti ve milleti dara düştüğünde daima saf tutan nice önemli değerler yetiştirdiğini sözlerine ekledi.
İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümüne de değinen Haydar Çolakoğlu, Mehmet Akif Ersoy’un "Korkma" nidâsıyla başlayan dizelerinin milletin bağımsızlık iradesini ve ortak değerlerini temsil ettiğini belirtti.
Kastamonulular Platformu ve Batı Karadeniz Konseyi’nin hedeflerine de değinen Çolakoğlu, hemşehriler arasındaki dayanışmayı güçlendirmeyi, bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamayı ve gelecek nesillere daha güçlü bir Batı Karadeniz bırakmayı amaçladıklarını söyledi. Bu süreçte gençlerin dinamizmi ve kadınların vizyonunun önemli bir güç kaynağı olduğunu vurguladı.
Bin kişiyi aşan yoğun katılımın olduğu iftar programı, Ramazan ayının birlik ve kardeşlik ruhunu yansıtan güçlü mesajlarla sona erdi. Programda verilen ortak mesaj ise Batı Karadeniz’in köklü değerlerinden aldığı güçle Türkiye’nin geleceğine katkı sunmaya devam edeceği yönünde oldu.
ETİKETLER: Batı, Karadeniz’in, birlik, ruhu, İstanbul’da
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Antalya’da asayiş uygulamalarında 179 kişi tutuklandı

Antalya’da asayiş uygulamalarında 179 kişi tutuklandı

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, kent genelinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında, çeşitli suçlardan aranan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar yürütüldü. Bir haftada yapılan kontrollerde yakalanan bin 774 kişiden 179’u tutuklandı. D

Siirt’te bir evde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

Siirt’te bir evde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

Siirt’in Tınaztepe Mahallesi 114. Sokak’ta, Hürriyet Ortaokulu’nun arkasında bulunan bir evde yangın çıktı. Edinilen bilgilere göre, evin kiler bölümünde bulunan buzdolabında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede evin içine yayıldı. Du

"Kumçatı beldesinde elektrik kesintilerinin kabul edilebilir gerekçesi olamaz"

"Kumçatı beldesinde elektrik kesintilerinin kabul edilebilir gerekçesi olamaz"

Beldede günlerdir kesilen elektrik ve meydana gelen mağduriyetleri dinleyen Başkan Sevinik, kaos ortamının oluşmaması ve kesintilerin çözümü için yetkili kurumlara çağrıda bulundu. Kumçatı beldesinde kırılan panoları yerinde gören ve vatandaşlarla bir ara

Gaziantep için kuvvetli yağış uyarısı

Gaziantep için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis çevrelerinde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları uyardı. 28 Ekim Çarşamba günü saat 00.00'da

 Konya’da istihdam ve mesleki eğitim

Konya’da istihdam ve mesleki eğitim

Konya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2026 yılı dördüncü toplantısı, Vali İbrahim Akın başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, kentte istihdam olanaklarının geliştirilmesi, mesleki eğitim politikaları ve

İşgal yönetiminden Batı Şeria'da 608 yerleşim birimi için yeni adım

İşgal yönetiminden Batı Şeria'da 608 yerleşim birimi için yeni adım

Filistin Duvar ve Yerleşim Birimleriyle Mücadele Komisyonu, siyonist makamların 28 Ekim Çarşamba günü 11 yeni işgal planını ele alacağını açıkladı. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığı açıklamaya göre planlar El-Halil, Ramallah ve El-Bire, Ceni

 Antalya il koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Antalya il koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi

2026 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Antalya genelinde yürütülen kamu yatırımlarının mevcut durumu, tamamlanan projeler ve devam eden çalışmalar ele alındı. Vali Şahin, eyl

Burdur’da yolcu otobüsü devrildi: Bir ölü, 9 yaralı

Burdur’da yolcu otobüsü devrildi: Bir ölü, 9 yaralı

Kaza, Isparta-Antalya kara yolu üzerinde bulunan Kazak Tünelleri yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sürücüsünün kimliği ve otobüsün plakası henüz belirlenemeyen araç, seyir halindeyken devrildi. Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine 1

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
22
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
20
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
19
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
18
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
15
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
11
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3