Batman'ın Gercüş ilçesinde uygulanacak GERCOS Yeşil Dönüşüm Projesi kapsamında tarımsal üretim, işleme ve paketleme tesisi kurulacak. DİKA tarafından yürütülen, Dünya Bankası finansmanı ve denetiminde hayata geçirilen SoGreen Yeşil ve Kapsayıcı Kalkınma H
Batman'ın Gercüş ilçesinde uygulanacak GERCOS Yeşil Dönüşüm Projesi kapsamında tarımsal üretim, işleme ve paketleme tesisi kurulacak.
DİKA tarafından yürütülen, Dünya Bankası finansmanı ve denetiminde hayata geçirilen SoGreen Yeşil ve Kapsayıcı Kalkınma Hızlandırma Desteği Programı kapsamında desteklenen proje ile ilçedeki tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve pazarlanmasına yönelik altyapının oluşturulması amaçlanıyor.
Yıllardır üzüm, pekmez, sumak, bakliyat ve çeşitli yöresel ürünlerin üretiminin yapıldığı Gercüş'te kurulacak tesis sayesinde üreticilerin ürünlerini işlenmek üzere başka illere göndermesine gerek kalmadan, ürünlerin ilçede işlenmesi ve paketlenmesi planlanıyor. Ürünlerin GERCOS markasıyla tüketiciye sunulması hedefleniyor.
Projenin, yeşil dönüşüm kriterleri doğrultusunda sürdürülebilir üretim anlayışıyla faaliyet göstermesi öngörülüyor. Üretim süreçlerinde çevresel sürdürülebilirlik, izlenebilirlik ve kalite standartlarının esas alınacağı belirtiliyor.
Proje kapsamında işlenen ürünlerin bölgesel pazarın yanı sıra www.gercosnatural.com üzerinden de tüketicilere ulaştırılması hedefleniyor. Böylece yöresel ürünlerin dijital platformlar aracılığıyla farklı pazarlara erişiminin sağlanması amaçlanıyor.
Kurulacak tesisin istihdama katkı sunması, kadınlar ve gençlerin üretim süreçlerine katılımını artırması, yeni yatırımları teşvik etmesi ve ilçenin ekonomik gelişimine destek sağlaması bekleniyor.
Projenin hazırlanması ve uygulanması sürecinde DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç, DİKA uzmanları, SoGreen Programı ekibi, Dünya Bankası yetkilileri ile projeye katkı sunan kurum ve kuruluşların görev aldığı bildirildi. Ayrıca proje hazırlık sürecine katkı sağlayan Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner'e de teşekkür edildi.
GERCOS Yeşil Dönüşüm Projesi kapsamında imzalanan sözleşmeyle birlikte, Gercüş'te tarımsal üretim, işleme ve paketleme tesisinin kurulmasına yönelik sürecin başlatıldığı ifade edildi. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar her yıl yaklaşık 1 milyar enfeksiyona ve milyonlarca kişinin ölümüne neden oluyor. Son 30 yılda hayvanlardan insanlara geçen yaklaşık 30 yeni hastalık etkeninin ortaya çıktığı belirtili
Nisan ayında yapılan genel seçimleri büyük farkla kazanan Başbakan Péter Magyar liderliğindeki Avrupa yanlısı merkez sağ Tisza Partisi, parlamentodaki üçte iki çoğunluğu sayesinde anayasal değişiklikleri hayata geçiriyor. Hukukun üstünlüğüne dayalı demokr
Batı Şeria'da gece saatleri ve sabah erken saatlerde işgalci güçlerin baskınları ve Yahudi çetelerin saldırıları nedeniyle tansiyon yükseldi. Ramallah'ın kuzeybatısındaki Karava Beni Zeyd beldesinde Filistinliler ile işgalciler arasında çatışmalar çıktı.
Joe Rogan'ın podcast'inde konuşan ABD Başkan Yardımcısı J.D. Vance, "Sistemlerinde (işgal rejimi hükümetinde – ed.) öyle insanlar var ki- bunu hiç şüphesiz biliyoruz-Amerikan kamuoyunu manipüle edip (İran ile) savaşı sonsuza dek sürdürmeye çalışıyorlar. Y
Dışişleri Bakan Yardımcısı Hacı Ali Özel, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Dış İlişkiler Departmanı Başkanı Safin Dizayi ile Erbil'de görüştü. Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Bakan Yardımcımız
CENTCOM, "Doğu saatiyle 15.00'te (TSİ 22.00) ABD güçleri bugün İran'a karşı ikinci dalga saldırı operasyonlarını başlattı." açıklamasını yaptı. Açıklamada, "Saldırılar, Hürmüz Boğazı'ndan serbestçe geçiş yapan gemilere tehdit oluşturan İran askeri kabiliy
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, son dönemde bölgede tırmanan çatışmalar ve kamuoyunda tartışılan "savaş ihtimali" ile "müzakere" konularına dair bir mesaj yayımladı. Mehr Haber Ajansı'na göre İran halkına hitap eden Galibaf, ABD ile olan reka
Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümbet açıklarında nadir görülen mavi marlin balığı görüntülendi. Denizde seyir halinde bulunan bir vatandaşın fark ettiği mavi marlin, bir süre su yüzeyinde ilerledi. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. "Bu nadir
Malatya’da 15 Temmuz’un 10. Yılında Demokrasi Nöbeti
Türkiye genelindeki camilerde selalar okundu
03Venezuela'daki depremde ölü sayısı arttı
04ABD, İran limanına doğru seyreden bir tankeri vurdu
05Ensarullah yetkilileri: Sana Havalimanı, saldırılarının ardından uçuşlara yeniden başlamaya hazır
06Vali Yavuz: 15 Temmuz'da milletimiz tek yürek olarak darbecilere geçit vermedi
07ABD'den İran'a yeni saldırı dalgası: Devrim muhafızları Körfez'deki ABD üslerini vurdu
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük