Battalgazi’de üreticiler, yıllardır çözüm bekleyen sulama suyu sorununun kalıcı yatırımlarla giderilmesini istedi. Çiftçiler, yarım kalan baraj, gölet ve sulama altyapı projelerinin tamamlanmasının tarımsal üretim için hayati önem taşıdığını belirtti. Dü
Battalgazi’de üreticiler, yıllardır çözüm bekleyen sulama suyu sorununun kalıcı yatırımlarla giderilmesini istedi. Çiftçiler, yarım kalan baraj, gölet ve sulama altyapı projelerinin tamamlanmasının tarımsal üretim için hayati önem taşıdığını belirtti.
Dünya kayısı üretiminin önemli merkezlerinden Malatya’nın Battalgazi ilçesinde üreticiler, sulama suyu sorununa kalıcı çözüm sağlayacak yatırımların bir an önce tamamlanmasını talep ediyor. Bölge halkı, yıllardır gündemde olan ancak çeşitli nedenlerle tamamlanamayan baraj, gölet ve sulama altyapı projelerinin hayata geçirilmesinin tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından kritik öneme sahip olduğunu ifade ediyor.
Battalgazi Yöresi Sulama Suyu Koordinatörü Mehmet Nuri Alan ile birlikte bölgedeki çeşitli noktalarda incelemelerde bulunan çiftçiler, mevcut sulama imkanlarının yetersiz kaldığını ve kuraklık riskinin her geçen yıl daha fazla hissedildiğini dile getirdi. Üreticiler, özellikle kayısı başta olmak üzere bölgenin temel tarım ürünlerinin sağlıklı şekilde yetiştirilebilmesi için güçlü bir sulama altyapısına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
“Su Olmadan Üretim Sürdürülemez”
Bölge üreticileri, tarımsal faaliyetlerin devamlılığı açısından suyun en temel ihtiyaç olduğunu belirterek, yıllardır bekleyen yatırımların tamamlanmamasının üretim kapasitesini olumsuz etkilediğini söyledi. Çiftçiler, geçici çözümler yerine uzun vadeli ve sürdürülebilir projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
Alan: “Battalgazi’nin Potansiyeli Çok Yüksek”
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Battalgazi Yöresi Sulama Suyu Koordinatörü Mehmet Nuri Alan, ilçenin sahip olduğu verimli tarım arazileriyle önemli bir üretim merkezi olduğunu belirtti.
Sulama suyu sorununun çözülmesi halinde hem üretici gelirlerinde artış yaşanacağını hem de bölge ekonomisinin güçleneceğini ifade eden Alan, tarımsal üretimin stratejik öneminin her geçen gün arttığını söyledi.
Alan, su kaynaklarının etkin şekilde değerlendirilmesi ve planlanan yatırımların tamamlanmasıyla Battalgazi’nin üretim kapasitesinin çok daha üst seviyelere çıkabileceğini kaydetti.
Kırsal Kalkınmaya da Katkı Sağlayacak
Bölge sakinleri ise planlanan baraj ve gölet projelerinin yalnızca sulama ihtiyacını karşılamayacağını, aynı zamanda kırsal kalkınmaya da önemli katkılar sunacağını dile getirdi. Sulama altyapısının güçlendirilmesiyle birlikte ürün verimliliğinin artacağı, üretim maliyetlerinin azalacağı ve çiftçilerin gelir seviyelerinin yükseleceği ifade edildi.
Yetkililere Çağrı
Çiftçiler ve vatandaşlar, sulama suyu sorununun çözümü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya milletvekilleri, ilgili bakanlıklar ve yerel yöneticilere çağrıda bulundu. Bölge halkı, uzun süredir beklenen projelerin hızlandırılmasını ve yeni yatırımların hayata geçirilmesini talep etti.
Üreticiler, sulama suyu probleminin kalıcı çözümlerle giderilmesi halinde Battalgazi’nin tarımsal üretimde çok daha güçlü bir konuma ulaşacağını ve bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlanacağını belirtti.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ermenistan hükümeti basın servisinin dağıttığı Erdoğan'ın tebrik mesajında şu ifadeler yer aldı: "Milletim ve şahsım adına, 7 Haziran 2026 tarihinde Ermenistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde liderliğini üstlendiğiniz 'Sivil Sözleşme' Partis
İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, yürüttükleri istihbari çalışmalar sonucunda İran çıkışlı bir uyuşturucu sevkiyatını takibe aldı. İran'dan 9 Haziran'da hareket ettiği belirlenen tır, Yunanistan'a çıkış yapmak üzere İpsal
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve satışı yaptığı belirlenen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. 9 Haziran tarihinde ger
İsveç, göç ve iltica politikalarında son yılların en kapsamlı değişikliklerinden birine imza attı. Parlamentoda yapılan oylamada sığınmacılar ve belirli göçmen kategorileri için kalıcı oturum iznini kaldıran yasa tasarısı kabul edildi. Yeni düzenleme, ülk
Batman genelinde okul çevrelerinde güvenliğin artırılması, öğrencilerin eğitimlerini huzurlu ve güvenli bir ortamda sürdürebilmeleri ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik çalışmaların ele alındığı Okul Güvenliği ve İl Yürütme Kurulu T
Cizre Engelliler Koruma ve Dayanışma Derneği, çevre yasağının önüne geçiş ve toplumsal bilincin artırılması amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. "Temiz Çevre, Temiz Toplum, Temiz Cizre, Sağlıklı Bir Gelecek" sloganıyla bir araya gelen engelli bireyl
Yaz mevsimiyle birlikte düğün sezonunun hareketlenmesi, evlilik masraflarını yeniden gündeme taşıdı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar, evliliğin insan neslinin devamı ve toplumun korunması açı
Bilecik Emniyet Müdürlüğü Bilecik Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bozüyük Narkotik Büro Amirliği ekiplerince Bozüyük ilçesinde uyuşturucu madde satışı ve kullanımının önlenmesine yönelik operasyon gerçekleştirildi. Düzenlene
Tekirdağ'da kimya fabrikasında patlama: 4 yaralı
Siyonist rejim Lübnan'ın güneyindeki Vadi Seluki'yi işgal etti
03İletişim Başkanlığından "Avrupa-Atlantik Güvenliğinin Geleceğini Şekillendirmek" toplantısı
04Aydın'da 28 düzensiz göçmen ile 1 göçmen kaçakçısı yakalandı
05Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
06Ülke genelinde sağanak yağış bekleniyor! İşte bölge bölge hava durumu
07Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan emekli maaşı haberlerine yalanlama
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük