Bayburt Çoruh Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren 2 dükkanın suyu 9 aydır Bayburt Belediyesi tarafından bağlanıp, verilmiyor. Sanayi esnafı, işlerini taşıma suyuyla yürüttüklerini iddia ederek, belediyeye sitemde bulundu.Çoruh Karma Sa...
Bayburt Çoruh Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren 2 dükkanın suyu 9 aydır Bayburt Belediyesi tarafından bağlanıp, verilmiyor. Sanayi esnafı, işlerini taşıma suyuyla yürüttüklerini iddia ederek, belediyeye sitemde bulundu.
Çoruh Karma Sanayi Sitesi’nde yapımı tamamlanan 2 dükkanın temiz ve pis su boruları bir türlü Bayburt Belediyesince bağlanamadı. Yapımı devam eden diğer dükkanların da tamamlanmasıyla mevcut alanda işletme sayısı 74’e çıkacak. Sanayi esnafı, 2 dükkana su veremeyen belediyenin 74 dükkana suyu nasıl vereceğini merak ediyor. Öte yandan sanayi bölgesinde bulunan 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi’ndeki 176 dükkanın suyunun olduğu, bir tek Çoruh Sanayi Sitesi’nde yapımı tamamlanan 2 dükkanın suyunun olmadığı iddia edildi.
Sınırlı Sorumlu Bayburt Çoruh Karma Sanayi Sitesi Yapı Kredi Kooperatifi Başkanı Cengiz Kahraman, inşaat ruhsatlarını aldıkları halde inşaat alanına Bayburt Belediyesi tarafından temiz ve pis su borularının bağlanmadığını söyledi. Çelik konstrüksiyon imalatı yapan ekibi ve kendisinin 9 aydır susuzlukla mücadele ettiğini kaydeden Başkan Kahraman, "İnşaat ruhsatlarını almamıza rağmen Bayburt Belediyesi tarafından kooperatifimizin inşaat alanına temiz su ve pis su hattı bağlanmadı. Burada kendi ekibimizle çelik konstrüksiyon imalatı yapıyoruz. Bu ekibimiz 9 aydır susuzlukla mücadele ediyor. Geçen sene Eylül’ün 18’inde inşaat ruhsatını aldık, buraya başladık. 9’uncu, 10’uncu aylarda belediye başkanını telefonla aradım, ilgileneceklerini söylediler herhangi bir şey olmadı. Daha sonra Mayıs ayının içerisinde tekrar belediye başkanına mesaj attık, o da olmadı" diyerek konuştu.
"Bu inadın, bu vurdumduymazlığın sebebini anlayamıyoruz"
2025 yılında bu denli mağduriyet yaşamaktan utanç duyduklarını vurgulayan Başkan Kahraman, kendilerinden sonra belediyeye su müracaatında bulunan dükkanların suyunun bağlandığını iddia ederek, "Bu inadın, bu vurdumduymazlığın, bu önemsememezliğin sebebini anlayamıyoruz. Bayburt Belediyesi suyumuzu bağlayamıyor. 2 metre eşilecek bir alan var. Kendileri eşemiyorlarsa eğer bize müsaade etsinler biz eşelim, kendi ekipleri gelsin bağlantı için bize yol göstersinler, gerekirse biz yapalım. 2025 yılında suyu ve kanalı bağlatamıyoruz. Belediyedeki idareciler, birim müdürleri, belediye başkanı ne istiyor, onu anlamıyoruz. Bizden sonra müracaat edenlerin su ve kanalları bağlandı, sanayi işletmesinin suyu ve kanalı neden bağlanmıyor?" şeklinde konuştu.
"Abdest almaya, lavabo ihtiyacını karşılamaya her 200-300 metre yürüyerek camiye gidiyoruz"
12-13 kişilik ekibin işletmelerinde su olmadığı için her gün abdest almaya camiye gittiğini belirten Kahraman, su ihtiyaçlarını da camiden karşıladıklarını vurguladı. Herhangi bir yangın anında susuzluktan dolayı yangına müdahale edemeyeceklerini dile getiren Kahraman, "12-13 tane çalışanımız var. Her gün namaz kılmak için abdest almaya, lavabo ihtiyaçlarını karşılaşılamaya 200-300 metre yürüyerek caminin oraya gitmek zorunda kalıyorlar, iş ve zaman kaybı. Bir de yangın olsa burada ne olacak? yangın tüpü almışız ama sonuçta yangın suyla söner. Bıktık, usandık bu kadar vurdumduymazlık olmaz" dedi.
"Çok sıkıntı çekiyoruz"
Mermer dükkanı işleten mermerci Süleyman Polat, su olmadığı için büyük sıkıntı yaşadıklarının altını çizdi. Kendileri gibi müşterilerinin de su sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Polat, "En çok suyla işi olan esnafların başında geliyorum. Temiz su ve pis su hattı olmadığı için kendi dükkanımızı işletemiyoruz. Buraya bir müşterimiz geldiği zaman lavabo ihtiyacını karşılayamıyor. Müşterilerimiz ellerini yıkamak istese su olmadığı için ellerini yıkayamıyor, şu an çok sıkıntı çekiyoruz" diye konuştu.
"Lütfen bize kulak verin"
Çoruh Karma Sanayi Sitesi Yapı Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Sarıaslan, "Lütfen bize kulak verin" diyerek, "Burada iş yeri olmayan arkadaşımıza kapalı alanımızda iş yeri tahsisinde bulunduk. Fakat su ve kanalizasyon olmadığından dolayı gelen müşterilerimiz ve iş yerinde çalışan arkadaşlarımız mağdur oluyor. Lütfen bize kulak verin" ifadelerini kullandı.
"Belediye adına utanıyorum"
Traktör ve iş makineleri tamircisi olan Murat Özdemir isimli vatandaş, yaşanan su probleminden büyük utanç duyduğunu bildirdi. Belediyenin yapamadığı iş yüzünden de belediye adına utandığını kaydeden Özdemir, "2 bin metrekareden fazla beton döktük, betonlarımız susuzluktan yandı. Biz bu bidonlarla, taşıma suyuyla mı betonumuzu sulayacağız. Lütfen rica ediyoruz ilgilenelim, alakalı olalım, bu yatırım Bayburt’a yapılıyor. Ne yapmamız gerekiyor, söylesinler onu yapalım. Kimden yardım isteyeceğiz, kime sesimizi duyuracağız. Utanıyorum, belediye adına utanıyorum. Bir işletmeye su verilmemiz mi, 2 dükkan sadece. 9 aydan beri kooperatif başkanımız belediyenin kapısını aşındırıyor. Bu kadar vurdumduymazlık olur mu? Şahsen utanıyorum, bu durumdan dolayı onların adına da utanıyorum. Su istiyoruz, sadece su istiyoruz" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Tunceli’nin Hozat ilçesinde 8 erkek rakibini geride bırakarak seçimi kazanan ve muhtar olan 58 yaşındaki Yazgülü Almaz, hem hayvancılıkla uğraşıyor hem de mahallesine hizmet ediyor.Hozat ilçesi Fikripaşa Mahallesi’nde 9 adayın yarıştığı muhtarlık seçimind
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 100.Yıl Bulvarı üzerinde asfalt çalışması yapılacak. Çalışma kapsamında 100. Yıl Bulvarı’nın Turgut Reis Caddesi ile Falez Kavşağı arasında kalan kısmı 14 Aralık Pazar günü 07.00 itibariyle trafiğe kapatılacak.Anta
Hakkari Belediyesi ekipleri, kent genelinde geceli gündüzlü çalışmalarını sürdürüyor.Hakkari Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, kent genelinde geceli gündüzlü çalışmalarını sürdürüyor. Akşam saatlerinde aniden başlayan kar y
Bilecik’in Yenipazar ilçesinde Danişment Köyü’nde çiftçilere tarımsal desteklemeler ve hibe programları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Çiftçilerin güncel destekleme imkanlarından etkin şekilde yararlanabilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda,
Uzmanlara göre Karadeniz’in en önemli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası’nda su seviyesinde düşüş yaşanıyor. Delta dron ile görüntülenirken uzmanlar kuraklığın bölgedeki biyolojik çeşitliliği tehdit ettiğini söylüyor.Ondokuz Mayıs Üniversites
Birçok genç geleceğini yurtdışında ararken, Almanya’da 6 yıl yaşayan 35 yaşındaki Uğur Gedik tam tersine bir karar alarak memleketine döndü. "Almanya’da robot olacağıma memleketimde çoban olurum" diyerek ailesiyle birlikte Giresun’un Tirebolu ilçesindeki
Doğu Karadeniz’in estetiğini bozan yapıların sıvasız tuğlalı oluşu, enerji verimliliği ve binaların ömrünü de doğrudan etkiliyor.Doğu Karadeniz bölgesi yeşili mavisi ile yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği. Öyle ki bölge yıl boyunca hem yazın hem de kı
Adana’nın Feke ilçesinde belediye tarafından ilçede başlatılan ulaşım seferberliğinin kış döneminde de sürdüğü bildirildi.Feke Belediye Başkanı Cömert Özen’in talimatlarıyla hayata geçirilen çalışmalar çerçevesinde , ilçe genelinde yol genişletme, zemin i
Çorum’da refüje çarpan otomobil yan yattı: 1’i bebek, 3 yaralı
Şırnak’ta şüpheli ölüm: Araç içinde ölü bulundu
03Beton mikserine çarpan sürücü hayatını kaybetti
04Lüks otomobil kamyona ok gibi saplandı: 1 ölü, 2 yaralı
05TEM’in Bolu geçişinde tipi şeklinde kar yağışı
06Karabük’teki şüpheli ölümde 1 kişi tutuklandı
07Kastamonu’da iki grup arasında kavga: 1’i ağır 2 yaralı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük