Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST KKTC 2025’te yaptığı konuşmada, "Bu gençler sadece yarışmıyor, yeni bir dünyanın temellerini atıyor. TEKNOFEST, rotasını kaybeden dünyaya yön veren bir harekettir. TEKNOFES...
Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST KKTC 2025’te yaptığı konuşmada, "Bu gençler sadece yarışmıyor, yeni bir dünyanın temellerini atıyor. TEKNOFEST, rotasını kaybeden dünyaya yön veren bir harekettir. TEKNOFEST, adil bir dünyanın tohumudur" dedi.
Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’daki eski Ercan Havalimanı’nda düzenlenen teknoloji festivali TEKNOFEST KKTC 2025’te konuşma yaptı. Bayraktar, "Kıbrıs, sadece bir kara parçası, bir ada değil; kalbimizin ritmi, tarihin emaneti, Mavi Vatan’ın serhat noktasıdır. Burası Rauf Denktaş’ın ‘haklı davamız’ dediği, Dr. Fazıl Küçük’ün ‘varoluş kavgamız’ diyerek ömrünü adadığı, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) yiğit evlatlarının destan yazdığı aziz vatan toprağıdır. Bu kadim topraklar tarih boyunca her zorluğa rağmen umudu yaşatmıştır. Bu toprağın güzel insanları zorluklara rağmen her şafağa inançla uyanmıştır. Bu vesileyle bu toprakları bizlere emanet eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.
"Teknolojide tam bağımsız Türkiye, tam bağımsız Türk dünyası"
Türkiye ile KKTC’nin aynı kökten gelen, aynı ideale gönül veren büyük bir aile olduğuna vurgu yapan Bayraktar, "Bu topraklar asla unutmadı. Hürriyetin bedelini, kardeşliğin kıymetini, birlik olmanın kudretini, her daim bizlere hatırlattı. Bugün, burada bir aradayız. Yalnız değiliz. Yalnız değilsiniz. Bizim birliğimiz, Türk dünyasının, dost ve kardeşlerimizle olan beraberliğimizin en güçlü temelidir. Bu güzel ada mücahitlerin cesaretiyle özgürlüğe yürüdü. Bugün mücahitlerin hatırasını, yüksek teknolojiyle taçlandırıyoruz. Bugün, bilim ve mühendislikle yeni bir gelecek inşa ediyoruz. Kıbrıs’ın bağrında bir kez daha ilan ediyoruz: Teknolojide tam bağımsız Türkiye, tam bağımsız Türk dünyası" diye konuştu.
KKTC’nin semalarında Akıncı, Bayraktar TB2, Anka, Hürkuş’un uçtuğunu yerde ise gençlerin projeleriyle göklere selam yolladığına vurgu yapan Bayraktar, "Burada geleceğe umutla bakmamızı sağlayan muazzam bir enerji görüyorum. Bu yıl TEKNOFEST KKTC’ye 15 bini aşkın takım, toplam 47 bin genç kardeşim başvuru yaptı. Bir milletin aklı, bir medeniyetin kalbi burada buluştu. Altı ana başlıkta, 13 farklı kategoride yarışan projelerle; gençlerimiz, sağlığa, tarıma, çevreye, enerjiye umut oluyor. Uçan araba simülasyonlarından, sosyal inovasyonlara, robotik sistemlerden deprem çözümlerine kadar, her alanda insanlığın yararına fikirler üretiyor. Bu gençler sadece yarışmıyor, yeni bir dünyanın temellerini atıyor. TEKNOFEST, rotasını kaybeden dünyaya yön veren bir harekettir. TEKNOFEST, adil bir dünyanın tohumudur" ifadelerini kullandı.
"Teknolojiyi adaletin ve merhametin gücü yapacak bir dünya kurulmalı"
Yeni dünyanın anahtarının yüksek teknoloji ve yapay zeka olduğunu kaydeden Bayraktar, "Yapay zeka doğru maksatla, etik değerlerle harmanlandığında, insanlığı çok daha iyi bir geleceğe taşıyabilir. Sağlıkta çığır açacak yenilikler, eğitimde fırsat eşitliği, hayatımızı kolaylaştıracak sayısız imkan, yapay zekayla mümkün olabilir. TEKNOFEST kuşağı olarak bizler, insanlığa nefes olacak teknolojiler için çalışıyoruz. Bilgiyi adaletle, gücü vicdanla yoğuruyoruz. TEKNOFEST işte bu vizyonun, bu umudun somutlaşmış halidir" şeklinde konuştu.
Bugün bir araya gelen gençlerin yapay zekayı yalnızca bir araç değil, insanı yücelten, adaleti büyüten bir yardımcı olarak gördüğünü söyleyen Bayraktar, "Sağlıkta, eğitimde, çevrede ve üretimde, insanlığa fayda sağlayacak teknolojiler geliştiriyor. Değerli kardeşlerim, dünya korkunç bir karanlığa sürükleniyor. Yanı başımızda büyük bir insanlık suçu, bir soykırım yaşanıyor. Gazze’de çocuklar bombalanıyor. Bu karanlık, ancak hakikatin ışığıyla dağılır. Teknolojiyi adaletin ve merhametin gücü yapacak bir dünya kurulmalı. Pusulası vicdan olan yeni bir dünya. Kardeşlikle, sevgiyle, inançla dolu, daha adil bir dünya O dünyayı; medeniyetimizin güneş yüzlü çocukları, sizler inşa edeceksiniz" dedi.
"Bu meydan, kimsenin dışlanmadığı, her gencin hayal kurabildiği buluşma noktasıdır"
Teknolojiyi ayrıştırmak için değil, insanlığı buluşturmak için geliştirdiklerini vurgulayan Bayraktar, "Bir arada saygıyla yaşamanın yollarını arıyoruz. Kimsenin yaşam tarzı, inancı, kimliği, bir başkasının ötekisi olamaz. Tam da bu nedenle birlik ruhunu güçlendirmeliyiz.
TEKNOFEST sadece bir teknoloji festivali değil, milli teknoloji hamlesinin meydanıdır. bu meydan KKTC’nin kalbinde, ‘bizim de bir sözümüz var’ diyen bu toprağın evlatlarıyla hayat buluyor. İşte bu meydan, kimsenin dışlanmadığı, her gencin hayal kurabildiği, umudun, bilginin, birliğin ve adaletin buluşma noktasıdır" diye konuştu.
Gençlerin KKTC’nin geleceği olduğunu belirten Bayraktar, "Sizler, yarım asırlık bir birikimi, tecrübeyi ve umudu geleceğe taşıyan nesillersiniz. KKTC artık sadece tarihi mücadelelerin değil, inanıyorum ki büyük hamlelerin de sembolü olacak. Bu kardeş cennet vatan, Akdeniz’in kalbinde dünyanın teknoloji ve bilimdeki çekim merkezi olmalı. Biz diyoruz ki: Kıbrıs’a artık yalnızca tatil için değil, bilim için, teknoloji için, üretmek için gelinmeli! Dünyanın dört bir yanından bilim insanları, genç girişimciler, mühendisler buraya, Lefkoşa’ya, Mağusa’ya, Güzelyurt’a gelmeli! Yeni fikirler burada doğmalı, AR-GE burada gelişmeli, dünyaya damgasını vuracak projeler buradan çıkmalı!" ifadelerini kullandı.
"Kardeş Vatan’ı geleceğin teknoloji üssü yapmak için buradayız"
KKTC’nin barışın adası olduğuna vurgu yapan Bayraktar, "Akdeniz’de huzu"run, güvenliğin ve kardeşliğin teminatıdır. Yeni bir çağ başlıyor! Artık bu adada refah rüzgârı esecek, özgürlük rüzgârı esecek, teknoloji rüzgârı esecek! ve biz bu yüzden buradayız! Bu rüzgarı birlikte estirmek için, kardeş Vatan’ı geleceğin teknoloji üssü yapmak için buradayız! Hayalleriniz burada hayat bulacak... Bilginizle, emeğinizle ve cesaretinizle, dünyayı değiştirmeye hazır mısınız?" şeklinde konuştu.
Bayraktar konuşmasının sonunda çağrı yaparak, "O zaman haydi! Kıbrıs’tan Türkiye’ye, tüm kardeş coğrafyalara seslenelim. Gelin! Hep birlikte el ele verelim. Gelin! Bu dünyayı daha adil bir yer yapalım. TEKNOFEST burada. Milletimiz burada. Gelecek burada. Ve inanın genç kardeşlerim; Gelecek sizlersiniz. Siz geleceksiniz" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko
Mersin’in en önemli yaylaları arasında yer alan Fındıkpınarı’ndaki yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelandaki hasarın boyutu havadan görüntülenirken, 25’i ağır hasarlı yaklaşık 100 hanenin zarar gördüğü bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bil
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük