Bayrampaşa’da 15 yıllık eşi Meryem Çap’ı tartışma sırasında silahla vurarak öldüren sanık Şeyhmus Çap’ın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, sanık Şeyhmus Çap’ı, ’eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ceza...
Bayrampaşa’da 15 yıllık eşi Meryem Çap’ı tartışma sırasında silahla vurarak öldüren sanık Şeyhmus Çap’ın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, sanık Şeyhmus Çap’ı, ’eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Cezada taktiri indirim uygulamayan heyet, sanık hakkında ’ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan da 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.
Bayrampaşa’da 22 Ağustos 2023’de 15 yıldır evli olduğu eşi Meryem Çap’ı (35) tartışma sırasında evde bulundurduğu silahla vurarak öldüren sanık Şeyhmus Çap’ın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Şeyhmus Çap, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken, öldürülen Meryem Çap’ın annesi Nuray Arslan ve babası Ağcabal Arslan da ‘müşteki’ sıfatıyla katıldı. Duruşmaya tarafların avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da hazır bulundu.
"Müşteki anne ve babadan şikayetçiyim"
Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Şeyhmus Çap, "Önceki beyanlarımı tekrar ederim. Olay için çok üzgünüm. Bu olayda bir kasıtla hareket etmedim. Müşteki anne ve babadan şikayetçiyim. Ben eşimle sorunlarımı söylediğimde beni anlamadılar" diye konuştu.
Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, sanığın üzerine atılı suçtan cezalandırılmasını talep etti.
Beyanda bulunan müşteki anne Nuray Aslan, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Müşteki baba Ağcabal Aslan ise beyanında, adalete güvendiğin belirterek sanığın cezalandırılmasını talep etti.
Beyanda bulunan müşteki avukatı, sanığın iyi hal indirimi uygulanmaksızın üzerine atılı suçlamadan cezalandırılmasını istedi.
Savunma yapan sanık avukatı ise, aleyhe hususları kabul etmediklerini belirterek müvekkilinin haksız tahrik hükümleri uygulanarak tahliyesini talep etti.
“Katil olmadım; katil yapıldım, adalet istiyorum"
Son sözü sorulan sanık, “Katil olmadım, katil yapıldım. Adalet istiyorum" dedi.
Ağırlaştırılmış müebbet ile 2 yıl 1 ay hapis cezası
Kararını açıklayan mahkeme sanık Şeyhmus Çap’ı, ’eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Bu cezada taktiri indirim uygulamayan heyet, sanık hakkında ’ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan da 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.
İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Meryem Çap ile Şeyhmus Çap’ın 15 yıldır evli oldukları, bu evliliklerinden 1 tane çocuklarının bulunduğu, taraflar arasında yakın zamana kadar devam eden bazı anlaşmazlıkların bulunduğu ve en son itibariyle olay günü tarafların ikametlerinde bulundukları esnada aralarında bilinmeyen bir sebepten ötürü tartışma yaşandığı anlatıldı.
Hazırlanan iddianamede, tartışmanın büyümesiyle birlikte şüphelinin evde bulunduğu tespit edilen silahla Meryem Çap’a en az 5 el ateş ederek ölümüne sebep olduğu, şüphelinin maktule ve müşterek çocuklarına evlilik içerisinde şiddet uyguladığı, öncesinde uzaklaştırma kararlarının bulunduğu da belirtildi.
Hazırlanan iddianamede şüpheli Şeyhmus Çap’ın ‘eşe karşı kasten öldürme’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini, kayınpederini, kayınvalidesini ve 12 yaşındaki kayınbiraderini öldüren şüpheli Ömer Coşkun, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili şüphelinin ba
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmalar kapsamında yasa dışı sanal bahis ve kumar sitelerine bankacılık işlemleri aracılığıyla para yatırdığı belirlenen 654 kişi hakkında idari işlem yapılması amacıyla ilgili valiliklere ihbarda bulunulduğun
İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Gerçek Vaad 4" operasyonunun 88’inci dalgasında Lübnan Hizbullahı ile Irak ve Yemen’deki direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail’e ait üs ve askeri merkezlerin hedef alındığını duyurdu.İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO
Uşak Belediyesi’ne yönelik ’rüşvet’ ve ’usulsüzlük’ iddialarıyla düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Keskin, tutuklanan Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gönül ilişkisinde ol
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda; ruhsatsız tabanca ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre Akpınar ilçesinde jandarma ekiplerince ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bir şüpheliye ait ev v
Isparta İl genelinde son bir haftada polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde 28 bin 758 kişi sorgulanırken, 34 aranan şahıs yakalandı.Isparta İl genelinde polis sorumluluk bölgelerinde 22–28 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler
Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü, tüm ekipmanları üzerinde olduğu için kazayı yara almadan atlatırken, ehliyetsiz olduğu belirlenince 40 bin TL ceza kesildi.Alınan bilgiye göre, Kurtuluş
Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Doğal Yaşam Alanı’nda aç kalan köpekler birbirlerini yediği görüntülerin ardından yapılan şikayet üzerine, avukat ve jandamının da katıldığı yeni incelemede, yeni ölmüş olduğu değerlendirilen 6 adet köpeğin kapalı bir alana
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgâr uyarısı
Uluslararası Kudüs Vakfı: İşgalcilerin Mescid-i Aksa'daki tatbikatları kontrolü ele geçirme girişimidir
03Trump bölgeyi yeniden ateşe attı: Füzeler peş peşe ateşlendi
04Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu: 110 şüpheliye adli işlem
05Macaristan’da anayasa değişikliği kabul edildi: Cumhurbaşkanı Sulyok görevden alınacak
06Kaçak kazı yapan 2 şüpheli suçüstü yakalandı
07ABD'de ICE krizi derinleşiyor: Bir haftada işlenen üç cinayetin ardından araç durdurmaları askıya alındı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük