Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 25 Şubat 2022 - 13:03 Yorum: 0

Behcet Oktay'ın 13. Ölüm Yıldönümü

1957 Malatya doğumlu olan Behçet Oktay 1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı görevine atandı.

Behcet Oktay'ın 13. Ölüm Yıldönümü

Emniyet teşkilatında FETÖ yapılanmasına karşı duruşuyla bilinen Oktay’ın adı Ergenekon soruşturmalarında geçirilerek yıpratılmaya çalışıldı. 12 yıl Özel Harekat Daire Başkanlığı görevini yürüten Oktay, 25 Şubat 2009’da ölü bulundu. İntihar ettiği gerekçesiyle soruşturma kapatıldı.

İntihar değil, cinayet

Behçet Oktay’ın ölümündeki şüpheler:

Solak olmasına rağmen kurşun kafasına sağ taraftan girdi.

Silah üzerinde parmak izi, kan ve doku incelemesi yapılmadı.

Otopsi raporuna göre sekiz kaburga kemiği ölmeden önce kırıldı.

Polis tarafından el konulan telefon ölümünden sonra defalarca kullanıldı.

CESARET VE FERAGAT MADALYASI SAHİBİ

Behçet Oktay 1957 yılında Malatya'nın Hekimhan ilçesinde doğdu. 1975 yılında polis kolejinden, 1978 yılında da Polis Akademisi'nden mezun oldu. Erzincan, Kars, İstanbul, Afyonkarahisar ve Bingöl illerinde görev yaptı. 23. Dönem Özel Harekat Kursunu tamamladıktan sonra, 1994-1997 yılları arasında Diyarbakır'da görev yaptı. 1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığı görevine atandı. Evli ve üç çocuk babası olan Oktay, "Türk Silahlı Kuvvetleri Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası"na da hak kazandı. Oktay 25 Şubat 2009 tarihinde Ankara'da aracının içinde silahla vurulmuş şekilde bulundu ancak kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

Bugüne kadar tam manasıyla aydınlatılamayan cinayetin, suikast olduğuna dair çok sayıda bulgusu bulunuyor. 

Behçet OKTAY'ın Şerefsizce Şehit edilmesinin Yıldönümünde Rahmetle anıyoruz 

HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber