Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 06 Mayıs 2024 - 14:39 Yorum: 0

Benzinli çay toplama makinesi ile çay toplamak bu yıl da yasak

Benzinle çalışan çay toplama motorları çay bitkisinin üzerinde egzoz gazı bıraktığı ve çayda kaliteyi düşürdüğü gerekçesiyle bu yıl da kullanımı yasaklandı.Doğu Karadeniz’de Covid-19 salgını nedeniyle işçi bulunamadığından çay toplama...

Benzinli çay toplama makinesi ile çay toplamak bu yıl da yasak

Benzinle çalışan çay toplama motorları çay bitkisinin üzerinde egzoz gazı bıraktığı ve çayda kaliteyi düşürdüğü gerekçesiyle bu yıl da kullanımı yasaklandı.
Doğu Karadeniz’de Covid-19 salgını nedeniyle işçi bulunamadığından çay toplama motorları yaygın olmaya başlamıştı. Çay toplama işlemi gerçekleştiren bu motorların şarjlı aküler ile çalışanları daha çok tercih edilse de bazı üreticiler benzin ile çalışanları tercih etmişti. 2020 yılında ÇAYKUR üreticilerini uyararak "Benzinle çalışan çay toplama makineleri çay bitkisi üzerinde egzoz gazı bırakıyor" denilerek bu motorlar yasaklanmıştı.
ÇAYKUR bu yıl da aynı uyarısını tazeledi. Ancak ÇAYKUR bu kez sadece yasak olduğunu hatırlatmadı, üreticilerin üreticiliğinin askıya alınacağını yani toplanan yaş çayın ÇAYKUR tarafından satın alınmayacağını dile getirildi. Üreticilere kısa mesaj (SMS) gönderen ÇAYKUR, uyarısında “Kurumumuzca benzinli motorla yaş çay toplamak yasaklanmıştır. Tespiti halinde benzinli motor kullanan üreticinin üreticiliği askıya alınacaktır” ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber