UEFA Avrupa Ligi’nin 6. haftasında yarın deplasmanda takımı Bodo/Glimt ile karşılaşacak Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 250. maçına çıkacak.Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nin 6. haftasında yarın TSİ 23.00’te Norveç ekibi Bodo/Glimt ile müca...
UEFA Avrupa Ligi’nin 6. haftasında yarın deplasmanda takımı Bodo/Glimt ile karşılaşacak Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 250. maçına çıkacak.
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nin 6. haftasında yarın TSİ 23.00’te Norveç ekibi Bodo/Glimt ile mücadele edecek. UEFA Avrupa Ligi’nde lig sistemine göre oynanan yeni formattaki ilk maçında deplasmanda Ajax’a 4-0 kaybeden siyah-beyazlılar, ikinci müsabakasında da evinde Alman ekibi Eintracht Frankfurt’a 3-1 yenildi. Beşiktaş sonrasında ise Fransa deplasmanında Lyon’u 1-0, sahasında da Malmö’yü 2-1 mağlup ederken, Macaristan’ın Debrecen kentindeki mücadelede Maccabi Tel Aviv’e 3-1 kaybetti.
Avrupa kupalarında 250. maç
Beşiktaş, Bodo/Glimt karşılaşmasıyla birlikte Avrupa kupalarındaki 250. maçına çıkacak. Kartal geride kalan 249 mücadelede 94 galibiyet, 49 beraberlik ve 106 mağlubiyet yaşadı. Rakip fileleri 333 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 380 gole engel olamadı.
Avrupa Ligi’nde 129. kez boy gösterecek
UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi isimleriyle düzenlenen organizasyonda Beşiktaş, bugüne kadar 128 defa boy gösterdi. Siyah-beyazlılar, söz konusu maçlarda 56 galibiyet, 25 beraberlik ve 47 mağlubiyet aldı. Kartal, bu müsabakalarda 202 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde 170 gol gördü.
Norveç takımlarıyla 13. karşılaşma
Siyah-beyazlı ekip, Norveç takımlarıyla Avrupa kupalarında 13. kez karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, daha önce Bodo/Glimt, Sarpsborg, Rosenborg, Tromso ve Valerenga ile toplamda 12 kez oynadı. Söz konusu müsabakalarda İstanbul temsilcisi 5 galibiyet, 2 beraberlik, 5 de mağlubiyet yaşadı. Yarınki rakibi Bodo ile ilk kez 2004-2005 sezonunda UEFA Kupası birinci turunda mücadele eden Beşiktaş, deplasmanda 1-1 berabere kalırken, sahasında da 1-0 galip geldi. Geçtiğimiz sezon ise gruplarda Bodo-Glimt ile eşleşen siyah-beyazlılar, dış sahada 3-1, evinde de 2-1 kaybetti.
1995-1996 sezonunda Şampiyonlar Ligi elemelerinde Rosenborg ile rakip olan Kartal, konuk olduğu rakibine 3-0 yenilirken, Dolmabahçe’de ise 3-1 kazandı. 1998-1999 sezonunda ise Kupa Galipler Kupası’nda Valerenga ile karşı karşıya gelen Beşiktaş, deplasmanda 1-0 mağlup olurken, sahasında 3-3 beraberlikle ayrıldı.
Tromso’yle de 2013-2014 sezonu UEFA Avrupa Ligi play-off turunda eşleşen Kara Kartal, dış sahada 2-1 kaybederken, evinde 2-0 kazandı.
2018-2019 sezonunda da UEFA Avrupa Ligi gruplarında Sarpborg ile rakip olan Beşiktaş, İstanbul’da 3-1, Norveç’te de 3-2’lik skorla kazanan oldu.
Bodo/Glimt, Türk takımlarıyla 7. kez mücadele edecek
Bodo/Glimt ise yarınki müsabakayla birlikte Türk takımlarına 7. kez rakip olacak. Beşiktaş ile oynadığı 4 karşılaşmadan 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi çıkan Norveç takımının diğer rakibi ise Trabzonspor oldu. Karadeniz ekibiyle 1996-1997 sezonunda UEFA Kupası birinci turunda karşılaşan Bodo, 2-1 ve 3-1’lik skorlarla maçları kaybetti.
Serdar Topraktepe’nin ilk Avrupa sınavı
Beşiktaş’ta teknik direktör değişimlerinin ardından geçtiğimiz sezondan bu yana 3. kez takımın emanet edildiği Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe, siyah-beyazlıların başında ilk kez Avrupa maçına çıkacak. Geçtiğimiz hafta Süper Lig’de Fenerbahçe’ye karşı elde edilen zaferde de vekaleten teknik direktörlük görevini üstlenen Topraktepe, 11’i lig, 3’ü de Türkiye Kupası olmak üzere toplam 14 müsabakada 7 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı.
Beşiktaş’ta eksikler
Siyah-beyazlılarda tedavileri süren Gabriel Paulista ve Felix Uduokhai ile Fenerbahçe derbisinde sakatlanan Ciro Immobile forma giyemeyecek. Yine Fenerbahçe karşılaşmasında sakatlık yaşayan Emirhan Topçu’nun durumu ise belirsizliğini koruyor. Aynı zamanda Maccabi Tel Aviv maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Arthur Masuaku da takımını yalnız bırakacak.
Filip Glova düdük çalacak
Bodo/Glimt - Beşiktaş maçını Slovakya Futbol Federasyonu’ndan Filip Glova düdük çalacak. Glova’nın yardımcılıklarını Mihcal Ocenas ve Martin Dohal yapacak. VAR’da Michal Ocenas, AVAR’da da Martin Dohal yer alacak.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E
Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an
28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i
13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki
Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma
İşgal rejimi ve yerleşimci çeteler ihlallerini artırıyor: Gazze'de 9 şehit, Batı Şeria'da 22 esir ve saldırılar...
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor