“Bu Forma Benden Sana Kardeşim” kampanyası kapsamında Malatya’da düzenlenen etkinlikte deprem bölgesindeki çocuklara forma ve spor malzemeleri hediye edildi. Malatya’da deprem bölgesindeki çocuklara moral vermek amacıyla anlamlı bir sosyal sorumluluk etk
“Bu Forma Benden Sana Kardeşim” kampanyası kapsamında Malatya’da düzenlenen etkinlikte deprem bölgesindeki çocuklara forma ve spor malzemeleri hediye edildi.
Malatya’da deprem bölgesindeki çocuklara moral vermek amacıyla anlamlı bir sosyal sorumluluk etkinliği gerçekleştirildi. Beşiktaş camiasının dayanışma kültürünü sahaya taşıyan “Bu Forma Benden Sana Kardeşim” kampanyası kapsamında İstiklal İlk ve Orta okulu ile Gazi Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle bir araya gelindi.
Beşiktaş Genel Kurul Üyeleri Dostluk Grubu, Pera Kartalları, Beşiktaşlılar Platformu ve Malatya Beşiktaşlılar Derneği’nin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklara Beşiktaş formaları dağıtıldı. Programda ilerleyen süreçte farklı spor malzemelerinin de öğrencilere ulaştırılacağı ifade edildi.
“Bu proje gönül köprüleri kuruyor”
Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Malatya Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Ömer Emre Gökçeoğlu, duygu dolu açıklamalarda bulundu. Gökçeoğlu, Malatya’daki çocuklarla bir araya gelmenin kendileri için büyük anlam taşıdığını belirterek, “Bugün hem Malatya’daki çocuklarımız için hem de bizler için son derece anlamlı ve mutlu bir gün. Deprem sonrası zorlu bir süreçten geçen kardeşlerimizi sevindirmek, onların yüzlerinde bir tebessüm oluşturabilmek adına buradayız. ‘Bu Forma Benden Sana Kardeşim’ projesiyle İstanbul’dan gelen kıymetli misafirlerimiz, Beşiktaş Genel Kurul Üyeleri Dostluk Grubu, Pera Kartalları Platformu ve Malatya Beşiktaşlılar Derneği olarak el ele vererek çocuklarımıza Beşiktaş formalarını hediye ediyoruz” dedi.
Dayanışma ruhunun önemine dikkat çeken Gökçeoğlu, “Bu tür projeler sadece bir forma dağıtımı değil, aynı zamanda gönül köprülerinin kurulmasıdır. Çocuklarımızın sporla buluşmasını sağlamak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve geleceğe daha umutla bakmalarına katkı sunmak en büyük hedefimizdir. Bugün burada attığımız bu adımın devamı gelecek. Bir hafta on gün içerisinde yine aynı çocuklarımıza basketbol ve futbol topları ulaştırmayı planlıyoruz. Ayrıca kendilerine söz verdik, onları sosyal etkinliklerle buluşturacağız. Hep birlikte bir gün geçirecek, yemek organizasyonlarıyla da onları mutlu etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Çocuklar için sosyal yaşam alanı hazırlanıyor
Kimsesiz çocuklara yönelik projelere de değinen Gökçeoğlu, “Kimsesiz Çocuklar Derneği bünyesinde oluşturduğumuz bir alan var. Dün itibarıyla oraya bir Playstation kuruldu ve çocuklarımızla birlikte vakit geçirildi. Şimdi ise onların sinema izleyebileceği, sosyalleşebileceği ve keyifli zaman geçirebileceği bir alan oluşturuyoruz. Yaklaşık bir buçuk ay içerisinde bu alanın açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Amacımız çocuklarımızın yalnız olmadığını hissettirmek ve her zaman yanlarında olduğumuzu göstermek” diye konuştu.
“1903 kardeşimize ulaştık”
Beşiktaş Genel Kurul Üyeleri Dostluk Grubu Başkanı Hacı Demir ise kampanyanın kapsamına ilişkin detaylı bilgi vererek, “İstanbul’da geçen yıl mayıs ayında başlattığımız ‘Bu Forma Benden Sana Kardeşim’ kampanyasıyla bugüne kadar 1903 kardeşimize Beşiktaş forması ve çeşitli spor malzemeleri hediye ettik. Buradaki temel amacımız çocuklarımızın sportif aidiyetlerini geliştirmek, onları sporla buluşturmak ve sosyal anlamda destek olmaktır. Deprem gerçeği ülkemizin bir gerçeği. Biz de bu gerçekten yola çıkarak özellikle deprem bölgelerindeki çocuklarımıza moral olmayı hedefledik” dedi.
Hatay’da başlattıkları etkinliklerin devam ettiğini belirten Demir, “İlk etkinliğimizi Hatay’da konteyner kentte gerçekleştirdik. Oradaki çocuklarımızı geçtiğimiz hafta İstanbul’da misafir ettik. Şimdi Malatya’dayız ve burada da aynı mutluluğu yaşıyoruz. Buradan söz veriyoruz, Malatya’daki üç okulumuzdan en başarılı öğrencilerimizi İstanbul’da ağırlayacağız. Onları Beşiktaş maçına götüreceğiz, stadı ve müzemizi gezdireceğiz. Ulaşım, konaklama ve tüm giderler Dostluk Grubu tarafından karşılanacak. Başarılı öğrencilerimizi teşvik etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Destek farklı illerde sürecek
Demir, ayrıca kampanyanın farklı illerde devam edeceğini belirterek, “Bu ay içerisinde Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta da aynı etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalar tamamen gönüllülük esasına dayalıdır ve dostluk grubu üyelerimizin bağışlarıyla hayata geçirilmektedir. Beşiktaş Kulübü Başkanımız Serdar Adalı’nın da selamlarını iletiyorum” diye konuştu.
Beşiktaş Genel Kurul Üyesi Turan Kuytak da Malatya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ben de doğulu bir kardeşinizim. İstanbul’da yaşıyorum ancak Malatya’da olmak ve deprem bölgesindeki çocuklarımızla bir araya gelmek benim için ayrı bir anlam taşıyor. Bu projede yer almak, çocuklarımızın mutluluğuna ortak olmak bizler için çok kıymetli” dedi.
Eğitimden spora destek vurgusu
Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz ise gerçekleştirilen etkinliğin önemine dikkat çekerek, “Bugün Malatya Beşiktaşlılar Derneğimiz ve Beşiktaş Dostluk Grubumuz İstanbul’dan gelerek deprem bölgesindeki çocuklarımız için anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetlerin çocuklarımız üzerinde çok önemli etkileri olacağına inanıyorum. Çocuklarımızın sadece akademik başarıları değil, aynı zamanda sportif ve sosyal gelişimleri de büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.
Etkinlik, öğrencilere formaların dağıtılması ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E
Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an
28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i
13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki
Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma
Şeyh Kasım: İşgalcilere hareket serbestisi tanıyan hiçbir ateşkesi kabul etmeyiz
Denizli'de ruhsatsız silah operasyonunda 3 zanlı tutuklandı
03Guatemala’daki Fuego Yanardağı'nda patlama
04Pakistan'da kontrolden çıkan araç camiye daldı: 2 ölü, 30 yaralı
05Katar'da sanayi bölgesinde patlama
06El Halil'de iki Filistinli genç şehit oldu
07ABD ile İran'dan Hürmüz mutabakatı: Güvenli geçiş mekanizması kurulacak
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük