Gaziantep Kültür Yolu Festivali kapsamında İslam sanatının yegâne kıymetleri, “Besmele-i Şerif” Hat Eserleri Sergisi ile sanatseverlerle buluşturuluyor.Albayrak Grubu “Besmele-i Şerif” Hat Eserleri Sergisi ile Kültür Yolu Festivali’nde...
Gaziantep Kültür Yolu Festivali kapsamında İslam sanatının yegâne kıymetleri, “Besmele-i Şerif” Hat Eserleri Sergisi ile sanatseverlerle buluşturuluyor.
Albayrak Grubu “Besmele-i Şerif” Hat Eserleri Sergisi ile Kültür Yolu Festivali’nde İslam sanatının yegâne kıymetlerini sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. 10 yıldır bir gelenek halinde sürdürülen sergi, “Besmele-i Şerif” temasıyla Kültür Yolu Festivali’nin Gaziantep durağında sanatseverlerle buluştu. Sergi, geçtiğimiz haftalarda Festival’in Şanlıurfa, Samsun, Trabzon, Van ve Erzurum duraklarına misafir olmuştu. Türkiye’deki katılım bankacılığı sektöründe önemli bir oyuncu konumunda Besmele-i Şerif Hat Eserleri Sergisi, 14 Eylül tarihinde, Gaziantep 25 Aralık Panorama Müzesi’nde sanatseverleri ağırladı.
10 yıldır bir gelenek hâlinde sürdürülen Hat Eserleri Sergisi, Kültür Yolu Festivali’ne misafir olmaya devam ediyor. Grup, Besmele-i Şerif Hat Eserleri Sergisi ile Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Gaziantep durağında sanatseverleri ağırladı. Sergiye; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, Albayrak Medya Genel Müdürü Abdullah Hanönü ve Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri katıldı. 14 Eylül tarihinde, Gaziantep Panorama 25 Aralık Müzesi’nde açılışı gerçekleşen Sergi, 30 Eylül tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
Ziraat Katılım Bankası’nın sponsoru olduğu Besmele-i Şerif Sergisi daha önce de Kültür Yolu Festivali’nin Şanlıurfa, Samsun, Trabzon, Van ve Erzurum duraklarına misafir olmuştu.
Hattatlar sanatseverleri ağırladı
13 hat sanatçısının çalışmalarının yer aldığı Hat Eserleri Sergisi, geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen sanatseverler tarafından ilgiyle incelenmiş ve bu yıl da Kültür Yolu Festivali’nin Şanlıurfa, Samsun, Trabzon, Van ve Erzurum duraklarında ziyaretçilerini ağırlamıştı. Festivalin ziyaret ettiği şehirlerde pek çok yaş grubundan sanatseverin incelediği sergi, yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Sanatseverlerin pek çok hat eserinin fotoğrafını çekmesi ve hattatlardan bilgi almaları dikkat çekiyor.
Sanatseverlerin bu ilgisine karşılık veren Sergi, güçlü bir kadroyla Gaziantep’teydi. Usta hattatlar; Abdurrahman Depeler, Mustafa Parıldar, Serkan Selalmaz, Abdurrahim Kahya ve Sami Naddah sergi alanında sanatseverleri ağırlayarak, hat sanatının incelikleri hakkında merak edilen soruları yanıtladır. Hattatların hünerlerini izleyen sanatseverler, bir hat eserinin çizimine şahit olurken, hattatlar ve eserleriyle fotoğraf çekilmek için sıraya girdiler.
Hat sanatının buluşma serüveni 10 yıllık bir yolculuğun izlerini taşıyor
Albayrak Grubu ve İslam sanatının yegane incisi hat sanatının buluşma serüveni 10 yıllık bir yolculuğun izlerini taşıyor. Grup, her yıl Ramazan ayında usta hattatlar tarafından belirlenen bir konu çerçevesinde kaleme alınan tematik sergileri, güçlü koleksiyonunu sanatseverlerle buluşturduğu koleksiyon sergileri ve Ruha Şifa Hüsn-i Hat Sergisi ile dünyanın dört bir yanındaki sanatseverlere seslenmeye devam ediyor.
Kültür Yolu Festivali’ne konuk olan Grup, 10. yıl teması olan “Besmele-i Şerif” ile sanatseverleri karşıladı. Gaziantep 25 Aralık Panorama Müzesi’nde sergilenen Albayrak Hat Eserleri Sergisi, “Besmele-i Şerif” temasında ve günümüz usta hattatlarının titiz çalışmalarıyla ortaya çıkan eserlerden oluşuyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Zambiya Seçim Komisyonunun (ECZ) verilerine göre oy verme işlemi, ülke genelindeki 13 bin 529 noktada devam ediyor. Kesin seçmen kütüğüne kayıtlı 8 milyon 786 bin 300 seçmen, cumhurbaşkanının yanı sıra milletvekillerini, belediye başkanlarını, yerel konse
Airbus A320 tipi uçakta 4 Ağustos'ta Tayland'ın Phuket kentinden Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye gerçekleştirilen uçuş sırasında yaşanan olayda 24 yolcu ve mürettebat yaralandı. Uçakta 3'ü bebek olmak üzere 137 yolcu ile 8 mürettebat bulunuyordu. Hind
Putin'in, Rusya'nın kontrolündeki Pasifik adalar zincirine gerçekleştirdiği bu ilk ziyaret, Tokyo yönetiminin sert tepkisine rağmen Moskova'nın Kuril Adaları konusundaki tutumunda geri adım atmadığını gösterdi. Rus lider, İturup'ta bir balık işleme tesisi
Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, çok sayıda öğretmenin mazerete bağlı yer değişikliği talebinin karşılandığı ancak boş norm sayısı ile yer değişikliği talep eden öğretmen sayısının birlikte değerlendirildiğinde talepleri karşılanmaya
Yaz aylarında tatil nedeniyle kara yollarında trafik yoğunluğu artarken, sürücülerin trafik kurallarına uyması ve uzun yolculuklar öncesinde gerekli hazırlıkları yapması büyük önem taşıyor. Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Dernek üyesi Mesut Bozkurt, İLKH
10-13 Ağustos arasındaki gelişmeler, savaşın yalnızca cephe hattında değil, Ukrayna'nın enerji, liman ve lojistik altyapısı üzerinde de giderek daha ağır bir yıpratma mücadelesine dönüştüğünü gösterdi. Rusya, 13 Ağustos gecesi Ukrayna'nın Tuna Nehri üzeri
siyonist işgalcilerin ateşkese rağmen Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürmesi, bölgede yaşanan insani krizi daha da derinleştiriyor. Gazze halkı, saldırıların yanı sıra su, yiyecek ve tıbbi yardım malzemeleri gibi hayati ihtiyaçların eksikliği ne
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Diyarbakır, Lice, Hani, Hazro ve Kulp Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde gerçekleştirildi. Diyarbakır İl Jandarma Ko
Bartın'da 3 boyunca denize girmek yasaklandı
Diyarbakır ve Kayseri havalimanlarının statüsü yükseltildi
03İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı kapalıdır
04Gece Yarısı Kafeye Silahlı Saldırı: 1 Yaralı
05CENTCOM, ilk çok uluslu insansız hava aracı saldırı gücünü oluşturacak
06Ukrayna Karadeniz'de ateşkes teklif etti, Rusya'nın yanıtını bekliyor
07Hürmüz'de iki BAE tankeri vuruldu: İran "iznimiz olmadan hiçbir gemi geçemez" uyarısı yaptı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük