Malatya’da hamile eşi Beste Kızılay’ı öldüren sanık Alican Kızılay hakkında mahkeme kararını açıkladı. Sanık, “Kadına Ve Eşe Karşı Kasten Öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Karar, hem aile hem de kamuoyu tarafından “cayd
Malatya’da hamile eşi Beste Kızılay’ı öldüren sanık Alican Kızılay hakkında mahkeme kararını açıkladı. Sanık, “Kadına Ve Eşe Karşı Kasten Öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Karar, hem aile hem de kamuoyu tarafından “caydırıcı” olarak değerlendirildi.
Hekimhan İlçesi’nde 10 Nisan 2025 tarihinde meydana gelen olayda, 22 yaşındaki hamile Beste Kızılay, eşi tarafından tabancayla başından vurularak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından tutuklanan Alican Kızılay ile ailesinin yargılandığı davanın karar duruşması, Malatya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Duruşmaya tutuklu sanık Alican Kızılay’ın yanı sıra “Delil Karartma Ve Delilleri Ortadan Yok Etme” suçlamasıyla yargılanan babası D.K., annesi G.K., kardeşleri A.S.K. ve F.K., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Duruşmayı baro temsilcileri ile ilgili kurum avukatları da yakından takip etti.
Salonda Gözyaşları Hakimdi
Mahkeme heyeti, dosyaya giren olay yeri inceleme görüntülerinin izlenmesini istedi. Görüntülerin izlenmesi sırasında salonda duygusal anlar yaşandı. Beste'nin babası Ahmet Fuat Özhan, gözyaşları içerisinde görüntüleri izlerken, aile üyeleri güçlükle ayakta durdu.
Sanıktan “Kaza” Savunması
Son savunmasını yapan sanık Alican Kızılay, olayın kaza olduğunu iddia ederek pişmanlığını dile getirdi. Eşini ve doğmamış çocuğunu kaybettiğini belirten sanık, mahkemenin vicdanına sığındığını ifade etti.
Sanığın ailesi de suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundu. Suça sürüklenen çocuklar ise haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.
Mahkemeden Ağırlaştırılmış Müebbet
Taraf avukatlarının beyanlarının ardından duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, yaklaşık 25 dakikalık aranın ardından kararını açıkladı.
Mahkeme, sanık Alican Kızılay’ı “Kadına ve Eşe Karşı Kasten Öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.
Sanığın babası D.K., annesi G.K. ve kardeşi F.K. hakkında beraat kararı verilirken, suça sürüklenen çocuk A.S.K. “Delilleri Gizleme” suçundan önce 2 yıl hapis cezası aldı, ardından yaş indirimi ve suç aletini teslim etmesi dikkate alınarak cezası 2 ay 20 güne düşürüldü.
Avukattan Dikkat Çeken Açıklamalar
Kararın ardından mahkeme çıkışında konuşan müşteki avukatı Gülsüm Eraslan Kalyoncu, sürecin başından bu yana “maddi gerçeğin ortaya çıkarılması” için mücadele ettiklerini belirtti.
Kalyoncu, “Bugün burada bir yönüyle mutluyuz çünkü mahkeme, dosya kapsamında yapılan ‘taksirle öldürme’ yönündeki savunmalara itibar etmedi. Baştan itibaren bu olayın bir kaza olmadığı, planlı ve bilinçli bir eylem olduğu yönündeki kanaatimizi ortaya koyduk. Mahkeme de bu doğrultuda karar vererek maddi gerçeğin açığa çıkmasını sağladı” dedi.
Açıklamasını sürdüren Kalyoncu, kararın sadece bu dosya açısından değil toplum açısından da önemli olduğuna dikkat çekerek, “Elbette bu karar ne Beste’yi ne de karnındaki bebeğini geri getirecek. Ancak bu kararın benzer suçları işlemeyi düşünen kişiler açısından caydırıcı olmasını temenni ediyoruz. Kadına yönelik şiddetin cezasız kalmayacağını herkesin görmesi gerekiyor. Ayrıca dosya kapsamında delil gizleme suçuna ilişkin yargılanan kişiler hakkında verilen kararları da bu anlamda önemli buluyoruz. Adaletin yerini bulduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Kızım Bebeğini Kucağına Alamadı”
Karar sonrası konuşan acılı baba Ahmet Fuat Özhan, yaşadığı derin acıyı dile getirirken duygusal anlar yaşadı.
Özhan, “Benim kızım aslında doğacak çocuğunu kucağına alacaktı. Ama ben bir baba olarak, kendi ellerimle hem kızımı hem de torunumu toprağa verdim. Bu acıyı tarif etmek mümkün değil. Hiçbir anneye, hiçbir babaya böyle bir acı yaşatılmasın. Bir yıldır bu davanın peşindeyiz, adalet arıyoruz. Bugün verilen kararla birlikte içimizdeki acı dinmedi ama en azından bir nebze olsun yüreğimiz serinledi. Adaletin yerini bulduğunu görmek bizim için önemliydi” dedi.
Süreç boyunca kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Özhan, “Bu süreçte yanımızda olan herkese minnettarız. Gerçekten yalnız olmadığımızı hissettik. Bu bizim için çok kıymetliydi” diye konuştu.
“Kızımın Kanı Yerde Kalmadı”
Anne Gülay Özhan ise gözyaşları içerisinde yaptığı açıklamada, “Benim yavrum geri gelmeyecek, bunun farkındayım. Ama en azından bugün verilen kararla kızımın kanının yerde kalmadığını gördüm. Bu bizim için çok önemliydi. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Bu süreçte yanımızda olan, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kardeşinden Duygusal Sözler
Beste Kızılay’ın kardeşi Buse Özhan da karara ilişkin duygularını paylaşırken, yaşadıkları acının tarif edilemez olduğunu söyledi.
Özhan, “Biz bugün istediğimiz bir kararı aldık ama bu, içimizdeki boşluğu doldurmuyor. Ablam hayatta olsaydı bugün bambaşka bir hayatımız olacaktı. Onun hayalleri vardı, planları vardı. Hepsi yarım kaldı. Ama en azından bugün verilen kararla birlikte biraz olsun rahatladık. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
“Caydırıcılık Açısından Kritik Bir Karar”
Davada görev alan avukatlardan Uğur Can Kalyoncu ise kararın sadece bir dava sonucu olmadığını vurgulayarak, “Bu dosya, kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir örnek teşkil ediyor. Verilen cezanın, benzer suçların önüne geçilmesi açısından caydırıcı olacağını düşünüyoruz. Elbette hiçbir karar bu acıyı ortadan kaldırmaz ama adaletin tecelli etmesi toplum açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu.
Davayı takip eden kadın hakları temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri de verilen kararın önemli bir mesaj içerdiğini belirterek, kadına yönelik şiddetle mücadelede bu tür kararların kritik rol oynadığını ifade etti.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Başbakan Rumen Radev'in Moskova yanlısı İlerici Bulgaristan partisinin Nisan ayındaki parlamento seçimlerindeki zaferinden sonra ülke cumhurbaşkanlığı seçimleri için halk sandık başında Rekor sayıda aday olmasına rağmen, yarışın, Radev'in partisi tarafınd
Rusya Silahlı Kuvvetlerinin, Ukrayna ordusunun lojistik ve askeri altyapısına yönelik operasyonlarını sürdürdüğü bildirildi. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna'daki lojistik merkezleri, liman altyapıları ve askeri amaçlarla kullanıldı
Türkiye'nin birçok ilinde kız çocuklarına İslam'ın emri olan örtünmeyi sevdirmek amacıyla "Niyet Ettim Örtünmeye Emrin Başım Üstüne" programları gerçekleştiren Peygamber Sevdalıları, Pendik'te yeni örtünmeye başlayan 150 öğrenci için program düzenledi. Pe
Bornova'da otomobiliyle yolda drift atıp trafik güvenliğini tehlikeye düşüren Sürücü M.F.Aa ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri; çalışma yaptı. Çevredeki biri tarafından cep telefonuyla çekilen görüntüleri inceleyen e
Edinilen bilgilere göre kaza, Anadolu Otoyolu’nun Dilovası mevkisi Ankara istikameti Liman Kavşağı yakınlarında meydana geldi. B.K. yönetimindeki yabancı plakalı mobilya yüklü tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarparak
Axios, Trump’ın bazı danışmanlarının Netanyahu’nun siyasi geleceği ve işgal yönetiminde kurulabilecek yeni hükümetin Washington’ın bölgesel planlarına etkisi konusunda farklı düşündüğünü yazdı. Trump, 27 Ekim’de yapılması planlanan işgal seçimleri öncesin
ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, seyahat uyarısının güncellendiği ancak uyarı seviyesinde ve risk göstergelerinde değişiklik yapılmadığı belirtildi. Açıklamada, "ABD vatandaşlarına suç, terör, kaçırılma, kara mayınları ve silahl
Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen panelde, çocukların adli süreçlerdeki konumları, ceza sorumlulukları ve çocuk odaklı adalet anlayışının geliştirilmesi ele alındı. Akademisyen, yargı mensuplarını ve hukuk camiasının temsilcileri
2026-KPSS Ortaöğretim bugün yapılacak
Axios: Washington, Orta Doğu planı için Netanyahu sonrasını düşünüyor
03"Melayê Cizîrî" paneli katılımcıları: "Bu tür programlar ilim ve irfanımıza yeniden dönmemiz açısından çok önemli"
04Japonya'da 7 büyüklüğünde deprem
05Kocaeli'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
06Meteoroloji'den uyarı: Bazı bölgelerde yağış ve sis bekleniyor
07Malatya’da Anne Kız Aynı Okulda KPSS Heyecanı Yaşadı
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor