MENÜ

BEUN’da SPK uzmanları öğrencilerle buluştu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yöneticilerinin konuşmacı olduğu "Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Topluluğu Sektör Buluşmaları" adlı program, yoğun katılımla gerçekleştirildi.BEUN Kariyer Planlama Uygulam

Yayınlanma: 30 Kasım 2025 14:48 Güncelleme: 01 Aralık 2025 08:15
BEUN’da SPK uzmanları öğrencilerle buluştu
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yöneticilerinin konuşmacı olduğu "Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Topluluğu Sektör Buluşmaları" adlı program, yoğun katılımla gerçekleştirildi.
BEUN Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Topluluğu katkılarıyla Farabi Kampüsü Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Danışmanı Buket Salkım, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal İletişim Dairesi Başkanı Murat Birinci, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal İletişim Dairesi Başkan Yardımcısı Oğuz Altun, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Programın açılışında, SPK Başkan Danışmanı Buket Salkım, finansal okuryazarlık, para yönetimi, siber güvenlik, numara klonlama ve dijital dolandırıcılık gibi güncel konular üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Salkım, öğrencileri özellikle kişisel veri güvenliği konusunda dikkatli olmaya çağırarak sanal bahis siteleri başta olmak üzere yasal olmayan hiçbir işleme tevessül edilmemesi gerektiğini vurguladı. Özellikle Üniversite öğrencilerinin IBAN bilgilerinin hiç kimseyle paylaşmamaları gerektiğinin altını çizdi.
Salkım’ın ardından söz alan SPK Kurumsal İletişim Dairesi Başkanı Murat Birinci, sermaye piyasalarının işleyişi ve sektörün güncel gelişmelerine ilişkin bilgilendirici bir konuşma gerçekleştirdi. Birinci, ayrıca "sosyal medya okuryazarlığı" üzerine yaptığı sunumda, sosyal medyanın dünyada bilgi akışını hızlandırmasına rağmen kasıtlı olarak yayılan yanlış bilgi (dezenformasyon) ile istemeden paylaşılan yanlış bilgi (mezenformasyon) türlerinin önemli tehditler oluşturduğunu vurguladı. Bu kapsamda sahte haber siteleri ile güvenilir olmayan sosyal medya hesaplarına karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Yanlış ve kasıtlı yanlış bilginin yayılımıyla mücadele amacıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Anadolu Ajansının (AA) etkili çalışmalar yürüttüğünü, benzer şekilde tüm kurum ve kuruluşların kurumsal iletişim birimlerinin de aktif biçimde mücadele ettiğini belirtti. Birinci, bu mücadeleye yönelik uygulamaların dünya genelinde de yaygın örnekleri bulunduğunu söyledi.
Programın devamında Kurumsal İletişim Dairesi Başkan Yardımcısı Oğuz Altun, katılımcılara sermaye piyasalarındaki fırsatlar ve riskler hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Altun, sermaye piyasasının düzenleyici işlemleri ve faydaları üzerine yaptığı sunumunda SPK özelindeki kariyer imkanları, meslek memurluğu ve görevleri hakkında bilgi verdi.
Etkinlik, soru-cevap bölümünde öğrencilerin merak ettikleri konuları yöneltmesiyle interaktif bir şekilde devam etti. Katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından, program konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Program sonrasında BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i makamında ziyaret eden SPK Yöneticileri "Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Topluluğu Sektör Buluşmaları" başlıklı etkinlikte konuk olarak yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı Rektör Prof. Dr. Özölçer’e teşekkürlerini sundu. SPK Yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti kaydeden Rektör Prof. Dr. Özölçer ise SPK Heyetini BEUN’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek gelecekte ortak yürütülebilecek çalışmalar hakkında fikirlerini ifade etti.
ETİKETLER: BEUN’da, SPK, uzmanları, öğrencilerle, buluştu
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Geleceğe yeşil miras

Geleceğe yeşil miras

Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko