Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 08:33 Yorum: 0

Bilecik'te "100'üncü yılında Çanakkale Zaferi Anma" semineri

BİLECİK (AA) - Bilecik Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından "100'üncü yılında Çanakkale Zaferi Anma" semineri düzenlendi.Çanakkale Savaşları Gelibolu...

Bilecik'te '100'üncü yılında Çanakkale Zaferi Anma' semineri

BİLECİK (AA) - Bilecik Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından "100'üncü yılında Çanakkale Zaferi Anma" semineri düzenlendi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Savaş Alanları Başkanlığında Alan Klavuzu ve Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ali Öztaş, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki seminerde, Çanakkale savaşı ve savaş sonrasındaki dramları görsel sunumlarla, yokluk içerisindeki bir milletin çocuk yaştaki nesli askere alarak varlık, yokluk mücadelesini nasıl yaptığını anlattı.

Çanakkale savaşlarındaki sıkıntıları ve başka cephelere giden gazilerin dramlarını anlatan Öztaş, şunları söyledi:

"Tarih bir milletin hafızasıdır. Hafıza hatırlamayı sağlar. Tarihine sahip çıkmayan milletlerin kaderlerini, sınırlarını hep başkaları çizmiş. Çanakkale zaferi Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı ve Türkiye Cumhuriyetinin ön sözüdür. Bu zafer, milletimizin tarih boyunca kazandığı en büyük kahramanlıklardan biridir. Analar esas destanın gerçek kahramanlarıdır. Çanakkale baştanbaşa bir destan. Çanakkale ruhu bizim genlerimizde hale mevcut.  Çanakkale zaferi, insanlık tarihi için de ibret alınması gereken bir hadisedir."

Seminer sonunda Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Öztaş'a Şeyh Edebali'nin sözlerinin bulunduğu tabak ile Osmanlı armasının bulunduğu tablo hediye etti.

Programa, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Baro Başkanı Halime Aynur, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım ve polis teşkilatı ile vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber