MENÜ

Bilecik’te bir müsabakası sonrası alınan kararda evrakta sahtecilik yapıldığı iddiası

Bilecik’te oynan bir amatör futbol müsabakası sonrası alınan 3-0’lık ’hükmen’ karar altında atılan bir imzanın adı yazan kişinin atmadığını iddia eden ve bunu teyit eden Kürespor Başkanı durumdan şikayetçi oldu.Olay, 15 Şubat günü Gölp...

Yayınlanma: 22 Mart 2025 15:35 Güncelleme: 13 Eylül 2025 22:46
Bilecik’te bir müsabakası sonrası alınan kararda evrakta sahtecilik yapıldığı iddiası

Bilecik’te oynan bir amatör futbol müsabakası sonrası alınan 3-0’lık ’hükmen’ karar altında atılan bir imzanın adı yazan kişinin atmadığını iddia eden ve bunu teyit eden Kürespor Başkanı durumdan şikayetçi oldu.
Olay, 15 Şubat günü Gölpazarı İlçe Stadı’nda oynanan Gölpazarı Belediyespor- Kürespor müsabakası sonrasında meydana geldi. Bilecik 1. Amatör Lig A Grubu temsilcisi Gölpazarı Belediyespor ligin 9. haftasında kendi evinde ligin güçlü takımlarından Kürespor ile karşı karşıya geldi. Maçı deplasman takımı Kürespor 4-2 kazanırken, 3 puanı hanesine yazdırdı. Bu maçta Küresporlu İshak Arslan’ın kırmızı kart cezalısı olmasına rağmen Gölpazarı Belediyespor maçında sahada bulunurken, bu duruma ev sahibi takım itiraz etti. Gölpazarı Belediyespor maçtan 4 gün sonra 19 Şubat günü itiraz dekontu dilekçesini Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna (ASKF) verdi. İtirazda cezalı oyuncunun maçın 65’inci dakikasında oyuna girdiğini ve ilgili talimat gereği hükmen 3-0 maçın Gölpazarı Belediyespor leyine sonuçlanması, bir an önce karar verilmesini istemişlerdi.

İmzayı başkası atmış iddiası
Bu olaylar sonrası İl Tertip Komitesi Başkanlığı apart topar bir karar alarak, Gölpazarı Belediyespor hükmen maçı 3-0 galibiyetine oy birliği ile karar verdi. Bu karar kulüplere tebliği edilirken, dilekçe altında bulunan 5 imzadan biri olan Bilecik Gençlerbirliği Spor Kulübü Kulüp Temsilcisi Alper Yörümez’in yerine kulüp başkanının imza attığı iddia edildi. Bu durum sonrası Kürespor Başkanı Abdullah Malca, Söğüt İlçe Jandarma Karakolu’na giderek ’Sahte imza’, ’Sahte evrak düzenleme’ ve ’Sahte imzaya müsaade edildiğinden’ şikayetçi oldu.

"30 gün geçmesine rağmen ne yazılı ne de sözlü bilgilendirme yapılmamıştır"
Kürespor Başkanı Abdullah Malca yaptığı açıklamada, "Bugün Bilecik 1. Amatör Küme Tertip Komitesi tarafından tarafımıza tebliğ edilen 3-0 hükmen yenik sayılma cezasına istinaden tarafımıza savunma yapma ve cevap hakkı doğmuştur. 19 Şubat 2025 tarihinde yapılan itiraz başvurusu hakkında tarafımıza 30 gün geçmesine rağmen ne yazılı ne de sözlü bilgilendirme yapılmamıştır. 21 Mart 2025 tarihinde toplanan Bilecik 1. Amatör Küle Tertip Komitesi tarafından ligin bitimine 1 gün kala 3-0 hükmen mağlup sayıldığımız tebliğ edilmiştir.Bilecik 1. Amatör Küme Tertip Komitesi Bilecik ASKF binasında değil de göreve gün içinde atanan Bilecik İstasyon Sentetik Saha yayındaki spor kompleksinde görev yapan İsmail Özdil’in odasında toplanmıştır. Komite üyesi olan bir kulüp yöneticisinin şehir dışında olmasına rağmen isminin altında farklı bir şahıs tarafından imza atılmıştır. Bu husus tarafımızca tespit edilmiş olup savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur" dedi.

"ASKF başkanı Nusret Tosun’un eğer toplantıya katıldıysa bize tebliğ edilen karar evrakında ismi olduğu halde neden imza atmadığı da şaibe konusudur"
Kürespor Başkanı Abdullah Malca yaptığı açıklamanın devamında, "Karakol komutanı tarafından sözlü ifadesine başvurulan kulüp yöneticisi şehir dışında olduğunu belirtip imzanın başkası tarafından atıldığını ifadesinde beyan etmiştir. Ayrıca bu sahte imzaya göz yuman komite başkanı ve komite üyeleri hakkında evrakta sahtecilikten suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca komitede ismi geçen toplantıya katılıp katılmadığını bilmediğimiz ASKF başkanı Nusret Tosun’un eğer toplantıya katıldıysa bize tebliğ edilen karar evrakında ismi olduğu halde neden imza atmadığı da şaibe konusudur. Bu sahte ve eksik imzalı karar evrakı kulübümüzce yok hükmündedir. İlerleyen günlerde gerekli basın açıklaması yapılacak olup konuyla alakalı belgeler ve fotoğraflar kamuoyu ile sosyal medya hesaplarımızda ve yerel medya da paylaşılacaktır" dedi.

"Bilecik ASKF başkanı ve yönetimini ivedi bir şekilde istifaya davet ediyoruz"
Kürespor Başkanı Abdullah Malca son olarak, "Ayrıca sezon başından bu yana ASKF’nin almış olduğu ya da almadığı hatalı kararlar, usulsüzlükler, iş bilmezlikten elimizde delilli şekilde mevcut olup bu belgelerde siz değerli kamuoyun takdirine sunulacaktır. Bilecik Futbolunun daha iyi yerlere gelmesi adına Bilecik ASKF başkanı ve yönetimini ivedi bir şekilde istifaya davet ediyoruz" dedi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Küçükler basketbol grup müsabakaları başladı

Küçükler basketbol grup müsabakaları başladı

Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E

Eskişehirli motosikletçilerin pist talebi

Eskişehirli motosikletçilerin pist talebi

Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı

Kağıtspor haftayı uluslararası madalyalarla kapattı

Kağıtspor haftayı uluslararası madalyalarla kapattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra

Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu’nda taekwondo rüzgarı

Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu’nda taekwondo rüzgarı

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an

Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayseri’ye 3 madalya

Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayseri’ye 3 madalya

28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele

Bingöl’de masa tenisi turnuvası başladı

Bingöl’de masa tenisi turnuvası başladı

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i

13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 7. gün geride kaldı

13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 7. gün geride kaldı

13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki

Bursaspor, Mardin maçı hazırlıklarına başladı

Bursaspor, Mardin maçı hazırlıklarına başladı

Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
13
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
13
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
11
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
10
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
7
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
7
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
3
Eyüpspor Eyüpspor
3