Tören, Bitlis merkeze bağlı Yolyazı (Yam)köyünde bulunan medresede yapıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, kasidelerin seslendirilmesiyle devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Geylani Medrese baş müderrisi Şeyh Nesrullah Geylani, m
Tören, Bitlis merkeze bağlı Yolyazı (Yam)köyünde bulunan medresede yapıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, kasidelerin seslendirilmesiyle devam etti.
Programın açılış konuşmasını yapan Geylani Medrese baş müderrisi Şeyh Nesrullah Geylani, medreselerin önemine değinerek, icazet programına katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.
Ayet ve hadislerle ilmin ve ahlakın önemine değinen Geylani, “Allah için medreselere sahip çıkalım, maddi olarak demiyorum, manevi olarak. Zaten niyet halis ise Allah yardım eder. Çünkü millet olarak, toplum olarak buhrandayız. Korkunç bir ahlaki çöküntü yaşıyoruz. Hanelerimiz huzursuz, yuvalarımız darmadağın, evlatlarımız sokaklarda başıboş, gençlerimiz asi. Bu milletin kurtuluşu ancak Allah’a yönelmekle olur, İslami bir ahlak ve İslami bir terbiyeyle mümkündür. Bu da ilim, irfan ve edep yuvaları olan medreselerin ihyasıyla olur.” dedi.
Bitlis Müftüsü Kadir Koçak ise Asrı sadetten günümüze ilmin ve ulemanın önemine dikkat çekerek, icazet alan talebelere büyük vazifeler düştüğünün altını çizdi.
İcazet alan mücazlar adına konuşan Bünyamin Özkan ise medreselerde sadece ilim öğrenmediklerini, aynı zamanda edep ve hayayı, toplumla insani ilişkileri öğrendiklerinin altını çizerek, kendilerine emek sarf eden hocalarına teşekkür etti.
Programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Bitlis’in doğasıyla, tarihiyle, insanıyla kadim bir kent olduğunu söyledi.
Bitlis’in maneviyat ve medrese kültürüyle öne çıktığını vurgulayan Karakaya, “Kadim şehrimiz Bitlis, doğasıyla, tarihiyle, insanıyla elbette çok güzel bir şehir. Ancak Bitlis’i Bitlis yapan sahip olduğu bu maneviyatı ve medrese kültürüdür. İnanıyoruz ki Bitlis, tarihte olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin, milletimizin ve bütün ümmetin maneviyat ikliminde önemli bir yere sahip olmaya devam edecek.” dedi.
Karakaya, “Kur’an-ı Kerim nuruyla gönüllerimizi aydınlatan 14 hafızımız ve 40 ilim talebemiz inşallah icazetlerini alacak. Bu büyük bir bahtiyarlık, büyük bir onur, büyük bir şeref. Kendilerini yürekten tebrik ediyorum. Hem muhterem hocalarımızı hem kıymetli ailelerini yürekten tebrik ediyorum. Bir anavatanımız var, Mavi vatanımız var, bir gök vatanımız var. Bunların hepsi çok değerli. Lakin bir de manevi vatanımız var. Bazı yazarlarımız bu konuya özenle değinmeye başladılar. Kamuoyuna mal olmaya başladı. Manevi vatanımız olmaz ise diğer maddi imkanlarımızın kifayetsiz geleceği şüphesizdir. Eğer genelde insanoğlu ve özelde İslam ümmeti maneviyat noktasındaki gediklerimizi kapatamazsak, maddi alanda elde ettiğimiz imkanlar, başarılar beyhude kalacaktır. Evet bu sevgili gençlerimiz, Kur'an-ı Kerim'i öğrendiler, bir kısmı hıfzettiler, bir kısmı İslami ilimleri öğrendiler ve inşallah aynen Horasan erenlerini yaptığı gibi memleketimizin dört bir köşesinde, maneviyat iklimimizi güçlendirecek ve kendileri gibi nice cevherler yetiştirecekler.” diye konuştu.
İlimlerini tamamlayarak icazet alan talebelere seslenen Karakaya, “İşiniz zor ve meşakkatli. Öğrendiğinizi öğretmek ve dahi yaşamak mecburiyetindesiniz. Sizden sonrakilere bu samimi bir şekilde tesir edebilsin. Ben iki cihan serveri Peygamber Efendimizin buyuruyor ki ‘Sizin en hayırlınız, Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir.” işte bu kardeşlerimiz, bu hayırlı işi bir hakkın yerine getirmek için vazifeli durumdalar. Tabi bunun anlamını da idrak ederek ve yaşayarak yaptıkları sürece biz inanıyoruz büyük bir hizmetin vazifesi halinde olacaklar. Yükünüz ağır ama bir o kadar da şerefli bir yoldasınız.” diye temennide bulundu.
Yapılan konuşmaların ardında ilmi eğitimlerini tamamlayan âlimlere ve hafızlara tek tek icazetleri taktim edildi. İcazet alacak âlimlerin salavatlar eşliğinde tören alanına geldiği esnada duygulu anlar yaşandı.
Düzenlenen icazet törenine Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Bitlis İl Müftüsü Kadir Koçak, Ohin Medresesi Baş Müderrisi Şeyh Fetullah Ayte, Güroymak Şeyh Masum Medresesi BAŞ Müderrisi Şeyh Abdulgani Mutlu, Güroymak Geylani Medresesi Baş Müderrisi şeyh Gıyaseddin Geylani, Eski Bitlis Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Kahramanmaraş Ülfet Vakfı genel Başkanı Şeyh Muhammed Taylan, bölgenin tanınmış kanaat önderleri, şeyh, alim ve mollaların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere ve radar verilerine göre, Kars çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Uyarının 13.00-15.00 saatleri arasında geçerli olacağı bildirildi. Kuvvetli yağış ned
Polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda bir adet AK-47 kalaşnikof tüfek, 3 tabanca ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan operasyonlar neticesinde, 1 adet AK-47 kalaşnikof tüfek, 3 adet tabanca, bir adet AK-47 şa
Batman'da meydana gelen motosiklet kazasında 2 kişi ağır yaralandı. Kaza, Turgut Özel Bulvarı üzerindeki Valilik Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, plakası henüz öğrenilemeyen motosikletin karıştığı kazada motosiklette bulunan 2 kişi yara
Sosyal medya platformlarında Diyarbakır’ın bazı cadde ve sokaklarında PKK mensuplarının posterlerinin asıldığına ilişkin paylaşımlar yer aldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, söz konusu eylemleri gerçekleştirenlerin gözaltına alındığı v
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Palermo yakınlarında Ciminna ile Ventimiglia di Sicilia arasındaki makilik alanda dün öğleden sonra başlayan yangın geniş bir bölgeye yayıldı. Yangına itfaiye ekipleri karadan arazözlerle, havadan ise yangın söndü
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, siyonist rejimin Dışişleri Bakanlığının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamasına tepki gösterdi. Duran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu ifadelerin gerçeklerle yüzleşmek yerine
Sonbaharın serin havasının hissedildiği saatlerde baraj kenarında bir araya gelen doğaseverler, yaktıkları ateşin etrafında ısınarak keyifli anlar yaşadı. Yanlarında getirdikleri sıcak çayları yudumlarken gökyüzünü aydınlatan dolunayın doğuşunu izleyen v
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çalışma ziyareti kapsamında Moskova’da bulunan Belarus mevkidaşı Alexander Lukaşenko’yu Novo-Ogaryovo’daki resmi konutunda ağırladı. Liderler arasındaki görüşme, ikili ilişkilerdeki stratejik ortaklığın bir kez daha te
Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki: Korkak ve çürümüş zihniyet
Rusya, Ukrayna'da askeri sanayi tesisini vurdu
03Darende’de Yöresel Lezzetler Yağmur Altında Yarıştı
04Hayatını Kaybeden Oral Çelik Memleketi Malatya'da Defnedilecek
05Malatya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu
06Malatya Sınırında 3,0’lık Deprem
07Başkan Ergül Günaydın: "Sütü Değerinde Pazarlarsak İthalatın Önüne Geçeriz"
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor