Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 22 Kasım 2014 - 19:01 Yorum: 0

Biz taş üstüne taş koyan bir partiyiz

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Biz bir slogan partisi değiliz, biz laf üstüne laf koyan bir parti değiliz. Biz taş üstüne taş koyan bir partiyiz, hizmet partisiyiz, biz gerçekçi bir partiyiz. Ayakları yere basan partiyiz" dedi.

Biz taş üstüne taş koyan bir partiyiz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 'Biz bir slogan partisi değiliz, biz laf üstüne laf koyan bir parti değiliz. Biz taş üstüne taş koyan bir partiyiz, hizmet partisiyiz, biz gerçekçi bir partiyiz. Ayakları yere basan partiyiz' dedi.

Yılmaz, AK Parti Patnos 5. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, hizmetlerin olmadığı, şahısların binbir sıkıntılar içerisinde bulunduğu bir ülkeden fazla fazla daha ayrıcalıklı hizmetlerin verildiği bir ülkeye ulaştıklarını söyledi.

Uluslararası bölgede Türkiye'nin itibarının arttığını, geçmişte sahip çıkılmayan yoksula, fakire, fukaraya, yaşlıya, hastaya sahip çıkan bir memleket durumuna gelindiğini belirten Yılmaz, başörtüsüne, özgürlükten şahısların esas dilini kullanmasına, fikirlerini pratik olarak anlatım etmesine kadar tüm özgürlüklerin artmasının birilerinin zorlamasıyla değil, AK Parti'nin buna inandığı için olduğunu vurguladı.

Yılmaz, tüm politikalarının odağında insan olduğunun altını çizerek, 'Yıllar yılı devletle ulus arasına fasıla koydular. Dar bir kesim bu toplumu kendi zihniyetine kıyasla yetinme etmeye çalıştı. Milletin değerlerinden ırak düştüler, milletin beklentilerinden ırak bir politika yaptılar. AK Parti ile bu kökünden bir biçimde değişti. AK Parti, milletin bağrından çıkmış, milletin değerleriyle yola çıkmış bir parti şekilde 'İnsan için insanla müşterek politika dedi.' Siyasetini insan odaklı bir biçimde gerçekleştirdi. O sayededir ki bugün Doğu'da, Güneydoğu'da fazla fazla ayrıcalıklı şeyler görüyoruz' diye konuştu. 

'Halkımızın inancı neyse bizim inancımız odur'

Doğu'ya, Güneydoğu'ya gerçek açıdan hizmetin AK Parti devrinde geldiğini anlatım eden Yılmaz, şunları kaydetti:

'Biz bir slogan partisi değiliz, biz laf üstüne laf koyan bir parti değiliz. Biz taş üstüne taş koyan bir partiyiz, hizmet partisiyiz, biz gerçekçi bir partiyiz. Ayakları yere basan partiyiz. İnsanları anlamsız bir takım sözlerin, sloganların ardına düşüp de olmayacak yerlere taşımaya çalışanlardan değiliz. Biz hizmet partisi olmaya devam edeceğiz. Aynı sürede biz gönüllere hitap etmeye çalışan bir partiyiz. Halkımızın inancı neyse bizim inancımız odur. Halkımız bizden ne bekliyorsa bizim programımız, bizim hedeflerimiz bunlardır ve biz bunu yapmaya devam edeceğiz.'

Yılmaz, AK Parti'nin yakan, yıkan, bulunmamakta eden bir parti olmadığına dikkati çekerek, 'İnşa eden, kişilere hizmet eden, şahısların gereksinimleri için çalışan bir partidir. Yıkmak kolaydır, küçük bir çocuğun da eline bir taş verirsiniz, camı çerçeveyi yıkar. Yıkmak maharet değil, yapmak maharettir. Biz yapanlardanız. Kim yıkarsa yıksın, ne yaparsa yapsın biz inşa etmeye devam edeceğiz' dedi.

'Demokratik siyaset, şiddetin başladığı yerde biter'

Bazı politik söylemlere bakılınca bir taraftan hizmetlere mani olunduğunu bir taraftan da yeterince hizmet yapılmadığını iddia edenlerin olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

'Bunlara karşı da fazla fazla uyanık olmamız lazım. Samimi olmamız lazım. Söylenen sözün arkasındakine bakmamız lazım, gerçek niyetlere bakmamız lazım. AK Parti'nin politikaları ortada, biz İçten bir partiyiz. Biz ne söylüyorsak onu yapıyoruz, yapamayacağımız işlerde de söz vermiyoruz. Böylece halkımızın güvenini kazanıyoruz, böylece siyasetin itibarını yükseltiyoruz. Bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğiz ancak başkalarına bakıyorsunuz sorumsuz bir biçimde gençleri, çocukları sokağa çağıran bazı siyasileri de gördük maalesef. Halbuki demokratik politika şiddetin başladığı yerde biter. Kim şiddete çağırıyorsa kim şiddeti kutsuyorsa şiddeti yüceltiyorsa onun demokratik siyasette söyleyecek sözü bulunmamakta demektir.'

Bakan Yılmaz, 'Biz şuna yürekten inanıyoruz, demokratik ortamda kim neye inanıyorsa onu söylesin. Fikir hürriyetine sonuna kadar varız. Bizden ayrıcalıklı düşünsün, ayrıcalıklı şeyler söylesin, bizi eleştirsin, barışçı bir biçimde gösterisini yapsın, protestosunu yapsın lakin bir noktada anlaşmamız lazım, demokratik siyasette şiddete yer yoktur' halinde konuştu.

'AK Partililer olarak, anlımız açık başımız dik, bu millete hizmet ettik, hizmet etmeye devam edeceğiz' diyen Yılmaz, başkalarının AK Parti'nin hizmetlerini gölgelemek için çaba ettiğini fakat buna da fırsat vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Hüseyin YILDIZ, Sagip Sezginer, Orhan Güngör

ETİKETLER: Biz , taş , üstüne , taş , koyan , bir , partiyiz
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber